miracle1985
Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.. bu forum artık aile gibi olduğu için son zamanlarda yaşadığım durumu anlatmak istiyorum. 20 tane bayanın olduğu bir okulda çalışıyorum. 5 tane de erkek öğretmen var. Bu kadar çok bayanın olduğu bir yeri az çok tahmin edersiniz. Okulda gruplaşmalar var ve herkes herkesin arkasından konuşuyor. Ama dışarıdan bakıldığında herkes çok samimi. Ben bu dedikodulara girmemeye çalıştım hep. Çünkü birinin arkasından konuştuğumda hem kendimi çok huzursuz hissediyorum hem de o kişiyle daha sonra samimi bi şekilde konuşamıyorum. Benim bu durumum samimi olduğum(!) arkadaşlarımın gözüne battı bi süre sonra ve neden yorum yapmadığımı niye hiç konuşmadığımı sorgular oldular rahatsız edecek şekilde. Okulumuzda 36 yıllık bir öğretmen var ve ona abla diye hitab ederiz ona abla dememe bile karışmaya başladılar ve arama mesafe koymam gerektiğini söylediler. bunun gibi bir sürü saçma saçma şeyler.. hayatım boyunca annem babam bile bana ne yapacağımı söylememişken bu duruma daha fazla dayanamadım ve hiçbir şey söylemeden çektim kendimi. olaylar ondan sonra başladı ve ne hikmetse arkasından konuştukları insanlarla beni çekiştirmeye başladılar. geçen gün sataştı öğretmenler odasında, bağırıp çağırmaya başladı arkamı dönüp oturdum cevap bile vermedim. cevap vermeyince korkuyorum sandılar daha da üstüme gelmeye başladılar. halbuki o seviyeye düşmemek için sustum. bağırış çağırış öğretmenler odasında kavga etmeyi kendime yakıştıramadığım için sustum. inanın bu yazdıklarım bana o kadar komik geliyor ki erkek öğretmenlerimiz büyük ihtimalle gülüyordur ah bu kadınlar diye.. şu an belki çok büyük derdi olan (hastalık, geçim sıkıntısı gibi) arkadaşlar bu da dert mi diyordur. haklsınız.. ben de inanamıyorum böyle bir saçmalığın ortasında olduğuma. hele hele bunları yapanların öğretmen olduğunu gelecek nesilleri yetiştirdiğini düşündükçe daha da üzülüyorum. okuldan soğudum resmen ayaklarım geri geri gidiyor ama sabrediyorum. nereye kadar böyle gider bilmiyorum ama ben sana göstericem diye tehditler yağdırdıkça şikayet edesim geliyor artık...