Artık çok yoruldum

Kodla Büyü

miracle1985

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar.. bu forum artık aile gibi olduğu için son zamanlarda yaşadığım durumu anlatmak istiyorum. 20 tane bayanın olduğu bir okulda çalışıyorum. 5 tane de erkek öğretmen var. Bu kadar çok bayanın olduğu bir yeri az çok tahmin edersiniz. Okulda gruplaşmalar var ve herkes herkesin arkasından konuşuyor. Ama dışarıdan bakıldığında herkes çok samimi. Ben bu dedikodulara girmemeye çalıştım hep. Çünkü birinin arkasından konuştuğumda hem kendimi çok huzursuz hissediyorum hem de o kişiyle daha sonra samimi bi şekilde konuşamıyorum. Benim bu durumum samimi olduğum(!) arkadaşlarımın gözüne battı bi süre sonra ve neden yorum yapmadığımı niye hiç konuşmadığımı sorgular oldular rahatsız edecek şekilde. Okulumuzda 36 yıllık bir öğretmen var ve ona abla diye hitab ederiz ona abla dememe bile karışmaya başladılar ve arama mesafe koymam gerektiğini söylediler. bunun gibi bir sürü saçma saçma şeyler.. hayatım boyunca annem babam bile bana ne yapacağımı söylememişken bu duruma daha fazla dayanamadım ve hiçbir şey söylemeden çektim kendimi. olaylar ondan sonra başladı ve ne hikmetse arkasından konuştukları insanlarla beni çekiştirmeye başladılar. geçen gün sataştı öğretmenler odasında, bağırıp çağırmaya başladı arkamı dönüp oturdum cevap bile vermedim. cevap vermeyince korkuyorum sandılar daha da üstüme gelmeye başladılar. halbuki o seviyeye düşmemek için sustum. bağırış çağırış öğretmenler odasında kavga etmeyi kendime yakıştıramadığım için sustum. inanın bu yazdıklarım bana o kadar komik geliyor ki erkek öğretmenlerimiz büyük ihtimalle gülüyordur ah bu kadınlar diye.. şu an belki çok büyük derdi olan (hastalık, geçim sıkıntısı gibi) arkadaşlar bu da dert mi diyordur. haklsınız.. ben de inanamıyorum böyle bir saçmalığın ortasında olduğuma. hele hele bunları yapanların öğretmen olduğunu gelecek nesilleri yetiştirdiğini düşündükçe daha da üzülüyorum. okuldan soğudum resmen ayaklarım geri geri gidiyor ama sabrediyorum. nereye kadar böyle gider bilmiyorum ama ben sana göstericem diye tehditler yağdırdıkça şikayet edesim geliyor artık...

Muhattap olmamaya çalışın. BTS varsa , orada vakit geçirmeye çalışın. Ne onları görün de de onlar sizi görsün.

Hiç kafana takma hocam. Beni sadece sevdiğim insanlar üzebilir sevmediğim insana sadece güler geçerim sen de öyle yapmaya çalış.

" geçen gün sataştı öğretmenler odasında, bağırıp çağırmaya başladı arkamı dönüp oturdum cevap bile vermedim. " :?:

boşver yaw.. ukala davran gitsin. siz kimsiniz anlamında. internet gitmiş diyorlar bazen.. ha öyle mi yaw internetmi gitmiş vay canına olur gider arada kasmayın..flan gelip sana dayak atacakları yokya. suratına hakaret et gitsin.. sende çok kokoşsun kızım tarzında.. sana bağırdımı haha ne komiksin diye gül.. hani nette bi geyik var ya "üff snn be slk!" hah işte öle :mrgreen:

size birileri bağırıp çağırıyor sessiz kalıyorsunuz, şimdi onlar sizi korkak sanıyor daha da üstünüze gelecekler. Bence biran önce kendinize gelin ve onlara hadlerini bildirin.

Okullarda çok sık olan bir durum hocam bu.İnsanlar Fütursuzca dedikodu yapabiliyorlar.Yalan yanlış şeylerle insanların arkasından konuşmayı huy edinmişler.Malesef ki öğretmenler arasında çok yaygın olan bir durum.Önceleri takmıyordum ama bu tip laflar bana çok fazla zarar verdi.Şimdi birçoğuyla selamlaşmıyorum bile,ne kadar uzak o kadar iyi..

sisss' Alıntı:
size birileri bağırıp çağırıyor sessiz kalıyorsunuz, şimdi onlar sizi korkak sanıyor daha da üstünüze gelecekler. Bence biran önce kendinize gelin ve onlara hadlerini bildirin.
biliyorum hocam da onların seviyesine düşersem eğer istedikleri olacak. kendime yakıştıramıyorum böyle birşeyi... sabrediyorum Allah büyüktür diyorum, bekliyorum...

çıkmayın hocam bt sınıfından, genelde sınıfçılar yapıyo bu gibi işleri genelleme olmasın istisnalar çok tabi üzülmemeye çalışın bt bayanlara da değişik bakıyolar zaten sınıfımız olması çoğu çıktı almakta zorlanırken bilgisardan anlmamız da bu gibi sonuçlara yol açıyor öyle düşünün moraliniz yükselsin

Benzer olayları bende yaşadım okulumda geçen yıl. Bu durum genelde bir kaç kişinin fitne, fesatlığından ve aklı olmayanların bu fitnecilerden akıl alıp taraf olmasıyla başlıyor. Bende çok seslenmedim, uzak durdum kendi aralarında kaynattılar durdular, ama bağırmadan çağırmadan nerde konuşmam gerektiyse konuştum, düşüncelerimi olaylar karşısında net ifade etmeye çalıştım. Kendimce Yanlışa yanlış, doğruya da doğru dedim.arkadan konuşmalara katılmadım, fikrim neyse ortada söyledim. Bu böyle devam etti. Ama o arkadaşlara hep mesafeliydim.geçenlerde onların arasında olan arkadaşlardan biri, geçen yıl yaptığı davranışların hatalı olduğunu, benim ve arkadaşım hakkında düşündüğü şeylerin yanlış olduğunu ve başkalarının düşünceleriyle hareket etmenin aptalca bir davranış olduğunu kabul ettiğini söyledi ve özür diledi. Nokta (Kendiniz gibi olmaya devam edin derim ben...)

hocam öncelikle geçmiş olsun. anlattıklarınız bana şuanda görev yaptığım okulumu hatırlattı. erkek veya bayan öğretmen olması çok da önemli değil. bu tamamen insanların tavırlarıyla ilgili... bir de aynı davranışlar idarecilerden geliyorsa idare tarafından türlü ayak oyunları ikiyüzlülükler yapılıyorsa gerisini siz düşünün... :verymad: biraz politik olmak ve herşeyi takmamak lazım ben de yapamıyorum ama öyle... doğru dürüst, doğru bildiğini söyleyen insanlara maalesef yer yok kimsenin tahammülü de yok... bu yüzden okul değiştiren arkadaşlarım çok sayıda...

her okulda aynı şeylerin olduğunu biliyorum ama böyle komik bi duruma düşmek dedikodu yapmadığım için hedef seçilmek tuhafıma gidiyor. haklısınız kimseyle yüz göz olmadan sadece işini yapmak en güzeli. varsın soğuk nevale desinler...

hocam okul müdürünüze durumu bildirin.
okul müdürünüzün yanında sorun yaşadığınız öğretmenlerle konuşun

Her okulda aynı galiba bu olaylar. Benzer olayları ben de geçen yıl okulumda yaşadım. Öğrencilerin tamamının kız, öğretmenlerin
%80' inin bayan olduğu bir okulda... Teneffüs vakitlerinin büyük bölümünü müsait olan erkek müdür yardımcılarının birisinin odasında spordan, havadan-sudan konuşarak geçirerek arkamdan konuşulanları hiç kafaya takmadan seneyi bitirmiştim. :)

geçmiş olsun hocam üzüldüm duruma.eğer size hakaret ettiyse dava açın, tazminat davası parasını alın çatır çatır yiyin :D

durumdan müdür yardımcısının haberi var. hocam "ben sana gösteririm" diye tehditler savurdu dediğimde dingonun ahırı değil burası dedi.

o kadar okul ortamı gördüm ama böyle bişeyi ne gördüm ne de duydum, gerçekten insanın aklı almıyor..okulda neden bulunduklarını, vazifelerini unutmuşlar herhalde, okul dedikodu yuvası, kavga ortamı mıdır yanii..size neden sataşıyolar, neden tehdit ediyolar ki?? sınıfınızda oturun dicem ama insan içine çıkmamak da olmaz, suçlu gibi kenara çekilmek onlara fırsat vermek olur..inadına diplerinde durun bence..ayy ben bile sinir oldum valla..

miracle1985' Alıntı:
durumdan müdür yardımcısının haberi var. hocam "ben sana gösteririm" diye tehditler savurdu dediğimde dingonun ahırı değil burası dedi.
biri bana "ben sana gösteririm " dese bende memnun dlurum derdim :D töbe töbe

"inanın bu yazdıklarım bana o kadar komik geliyor ki erkek öğretmenlerimiz büyük ihtimalle gülüyordur ah bu kadınlar diye.. şu an belki çok büyük derdi olan (hastalık, geçim sıkıntısı gibi) arkadaşlar bu da dert mi diyordur. haklsınız.. ben de inanamıyorum böyle bir saçmalığın ortasında olduğuma. hele hele bunları yapanların öğretmen olduğunu gelecek nesilleri yetiştirdiğini düşündükçe daha da üzülüyorum"
demişsiniz

önemli olan derdinizin büyüklüğü değil sizi ne kadar üzdüğü yaraladığıdır.İnanın yabancı olduğumuz durumlarlar değil.Bu saatten sonra kimseyi değiştiremeyeceğimize göre onları öyle kabullenip mesafeli olmak tavrımızı bozmamak yerinde olacaktır.Başınızı eğmeyin .kavga etmeden de iki kelime söyleyip taşı gediğine oturtabilirsiniz.

okulunuz normal öğretimmi ikili mi? ikili öğretimse eğer 10 dk lık tenefüste bu kadar olayın olması imkansız. yani buda gösteriyor ki eğitim açısından normal öğretim çok zararlı..

hocam banada iftira attılar okulda velilerden onları şikayet eden olmuş Bimer e kim eder diye kendi aralarında mahkeme kurup beni suçlamışlar bir de bu insanlar benim evime gelip çayımı içen insanlar. grup olarak üstüme yürüdüler ben ne söyledilerse anlayacakları şekilde karşılık verdim olay karakolda bitti paşa paşa gelip kocaları konuştular eşimle. geçen haziran ayında oldu nerdeyse 1 yıl olacak fakat insan unutamıyor çok etkileniyor heleki haksızlık karşısında bir şey yapamıyorsun ve çirkef insanlar çirkeflikleriyle kalıyorlar hiç bişey olmamış gibi diğer insanlarla konuşuyorlar ve tabi karşılık buluyorlar Allaha havale edin sabır dileyin ve eğer sendikanız varsa bu durumu sendikaya belirtin. ben çok pişmanım sendikaya gitmediğime müdür engellemişti beni okulundaki olay duyulmasın diye herkes kendi koltuğunun derdinde ama şuan ki gibi o zaman düşünebilseydim kesin giderdim sendikaya

dedikodunun zirve yaptığı yer öğretmenler odasıdır,ben günde 1 kere günaydın deyip 10 dk duruyorum o bile fazla geliyo bazen

Hocam bende de aynı soru vardı dedikodulardan, gruplaşmalardan çok rahatsız oldum şöyle yaptım ve kurtuldum :)

1) BT labartuarını kendime göre ayarladım ve öğretmenler odasına işim olmadığı müddetçe gitmiyorum haftada 1 ya da 2 kez inerim o da 5dk geçmez.
2) Sadece dürüstlüğüne inandığım hocalarla sohbet ediyorum.
3) Bilgisayarla alakalı hiçbir öğretmenin şahsi işlerini, ricalarını yapmadım ve yapmıyorum çünkü yaptığımız zaman nedense bizi enayi yerine koyuyorlar neyse artık yapmıyorum sadece okulun işlerini yapıyorum kafam çok rahat.
4) Bunları yaptığım için kimse bana hesap soramadı sormazda çünkü karşılığını misli ile alacaklarını bilirler. Burada sizin hatanız sessiz kalmanız olmuş bence sessiz kalmayıp hakkınızı sonuna kadar savunmalı, yaptıklarını yüzlerine vurmalıydınız.

Herkese değeri kadar muamele edin !!!!

BBNET
Geri