Arkadaşlar yeniyim ne lazım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan skrn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

skrn

Aktif Üye
Arkadaşlar ben daha bu hafta ortaokulda ücretli olarak çalışmaya başladım ve hiç kimse yardımcı olmuyor neler hazırlamam gerekiyor anlatabilir misiniz?

skrn' Alıntı:
Arkadaşlar ben daha bu hafta ortaokulda ücretli olarak çalışmaya başladım ve hiç kimse yardımcı olmuyor neler hazırlamam gerekiyor anlatabilir misiniz?

internetten yıllık planları bul sonra onları okulunun adını yazark çıktısını al. bu kadar :)
lab varsa geniş zamanda bi kontrol et çalısanı çalısmayanı ders esnasında sıkıntı cıkmasın sonra.
sonra anlatacagın konulara ıstersende bak ama pek o kadar da onemlı degıl.
hadi hayırlı olur inşaallah

şuradan kavuz kitaplarını ve öğrenci kitaplarını indir.
ogretmen-klavuz-kitabi-ve-ogrenci-kitaplari-f170/tum-ders-kilavuz-ve-calisma-kitaplari-arsiv-t97852.html

Uygulayacağın planı buradan indir.
ilkogretim-bilisim-teknolojileri-dersi-planlari-f227/2012-2013-5-6-7-8-yillik-planlar-t95302.html

Şubatta neler işleyeceğine plandan bak daha sonra öğretmen kitaplarından konuya çalış. Okulda sınıflara uygun basakmaktan konuları anlat.

Sınıfları BT laboratuarında alırken herkesin yeri belli olsun. Yer belirlerken sınıf defterinden sınıf listesini al sıradan öğrencileri bilgisayarlara oturt yoksa çok zorluk çekersin.
Başka sormak istediğin bir şey varsa yardımcı olalım.

neler hazırlamam gerekiyor derken:
II. Dönem başladıysanız mutlaka I.Dönem başka bir öğretmen derslere girmiştir.. Okula verdiyse yıllık planları okul idaresinden temin edin.
Konular nerede kalmış ona bakın ve kaldığı yerden ders anlatmaya başlayın. Peki okulda BTR olan yani Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirme isteyen başka bir öğretmen var mı onu da sorun.. Yoksa bilgisayar tamiri-bakımı da size kalır..
Haftada kaç saat dersiniz var ki ücretli öğretmen olarak sizi çağırmışlar??

dengem' Alıntı:
neler hazırlamam gerekiyor derken:
II. Dönem başladıysanız mutlaka I.Dönem başka bir öğretmen derslere girmiştir.. Okula verdiyse yıllık planları okul idaresinden temin edin.
Konular nerede kalmış ona bakın ve kaldığı yerden ders anlatmaya başlayın. Peki okulda BTR olan yani Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirme isteyen başka bir öğretmen var mı onu da sorun.. Yoksa bilgisayar tamiri-bakımı da size kalır..
Haftada kaç saat dersiniz var ki ücretli öğretmen olarak sizi çağırmışlar??

haftada 15 saat dersim var 6 7 8. sınıflar hatta 5 lerinde dersi varmış diger hocalar almış. Teknik servis var dediler bende gelsin bilgisayarlara baksın dedim:) . Hocam planı kendin netten indir dediler. Bugün bir arkadaşımla konuştum zümreden bahsetti ben bilmiyordum söyleyen olmadı.O acıdan sordum ne yapmam lazım diye.

Hocam zümreyi kadrolu öğretmen yapar. Ama idare illaki isterse burada zümreler var. ONları inceleyin.

6-7-8 lere de ders işleme konusunda arkadaşlar gerekli linkleri vermişler. Sınıflar kalabalık değilse derslerinizi oyunla geçirmemenizi tavsiye ederim. Öğrenciler size biz hep oyun oynuyorduk diyebilirler. Sizin nabzınızı ölçmek içindir hepsi.

biltek2007' Alıntı:
Hocam zümreyi kadrolu öğretmen yapar. Ama idare illaki isterse burada zümreler var. ONları inceleyin.

6-7-8 lere de ders işleme konusunda arkadaşlar gerekli linkleri vermişler. Sınıflar kalabalık değilse derslerinizi oyunla geçirmemenizi tavsiye ederim. Öğrenciler size biz hep oyun oynuyorduk diyebilirler. Sizin nabzınızı ölçmek içindir hepsi.

:) Tecrübe olsa gerek diğer hocaların ve sizin dediğiniz gibi bu hafta ilk defa derse girdim ve ilk sorunumuz oturma şekli oldu, daha sonra arızalı bilgisayarlar dert oldu:) bazı çatlak sesler geldi oyun oynuyoruz felan dediler ama çoğu dürüst davrandı özellikle 6. sınıflar doğruyu söyledi neler öğrendiklerinden bahsettiler.
Mümkün olduğunca dersi önemsetmeye çalıştım ama sadece bir ders olunca pekte ciddiye almadıkları kesin malesef.

biltek2007' Alıntı:

Oyun konusunda hocama katılıyorum. aynısını diyeceklerdir ve siz de lütfen gidecek gözüyle bakmayın kendinize. Derslerinizi elinizden geldiğince anlatın boş verin diğerleri ne yapıyorlarsa yapsınlar..
Plan hususunda "hasari" arkadaşımız gereken linkleri vermiş.. Ordan uygun basamak-seviyeye göre işlemeye başlarsınız. Zümre konusunda burada yapan arkadaşlar elbet paylaşmıştır sitenin arama kısmına yazarsanız ulaşırsınız. Ben meslek lisesinde çalışıyorum.. İlköğretimde çalışsam kendi evraklarımı gönderirdim ama bölüm şefimiz evrak işlerini sağolsun o yapıyor.. İnşallah size yardım eden duyarlı arkadaşlar çıkacaktır. Merak etmeyin..

dengem' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:

Oyun konusunda hocama katılıyorum. aynısını diyeceklerdir ve siz de lütfen gidecek gözüyle bakmayın kendinize. Derslerinizi elinizden geldiğince anlatın boş verin diğerleri ne yapıyorlarsa yapsınlar..
Plan hususunda "hasari" arkadaşımız gereken linkleri vermiş.. Ordan uygun basamak-seviyeye göre işlemeye başlarsınız. Zümre konusunda burada yapan arkadaşlar elbet paylaşmıştır sitenin arama kısmına yazarsanız ulaşırsınız. Ben meslek lisesinde çalışıyorum.. İlköğretimde çalışsam kendi evraklarımı gönderirdim ama bölüm şefimiz evrak işlerini sağolsun o yapıyor.. İnşallah size yardım eden duyarlı arkadaşlar çıkacaktır. Merak etmeyin..

Teşekkür ederim hocam, elimden geldiğince bilgilerimi aktarmaya çalışacağım zaten vicdanen husursuz olurum aldığım her kuruşun hesabını vereceğimi biliyorum.Bazı arkadaşlar şunu söylüyür emeğine göre ne alıyorsunki ama ben oyunla zaman harcamak istemiyorum derslerimi çok ciddiye alıyorum. Öğrencilerden de bu hafta daha çok ne öğrendikleri hakkında bilgi aldım ne öğretsem o kar diye düşünüyorum.

hocam paintte el ve göz uyumu için çalışmalar yapsınlar..
ms. worde klavye kullanımları (yazı yazma-resim ekleme) gelişsin..
dosya-klasör olaylarını, açma-kapamayı bilsinler
son olarak excelde basit olarak hesaplamayı bilsinler bence ilköğretim öğrencisi için yeterli.. ha yeri gelecek oyun da oynayacaklar. ama bence verdiğiniz ödevi-uygulamayı yapana oyun oynatın. bir nevi pekiştirici olsun.. tabi yine de siz bilirsiniz.. başarılar diliyorum..

dengem' Alıntı:
hocam paintte el ve göz uyumu için çalışmalar yapsınlar..
ms. worde klavye kullanımları (yazı yazma-resim ekleme) gelişsin..
dosya-klasör olaylarını, açma-kapamayı bilsinler
son olarak excelde basit olarak hesaplamayı bilsinler bence ilköğretim öğrencisi için yeterli.. ha yeri gelecek oyun da oynayacaklar. ama bence verdiğiniz ödevi-uygulamayı yapana oyun oynatın. bir nevi pekiştirici olsun.. tabi yine de siz bilirsiniz.. başarılar diliyorum..

hocam el göz uyumu derken neyi kast ediyorsunuz? hocam hem word hem excel,powerpoint öğrenmişler ben daha çok uygulamaya ağırlık vermeyi düşünüyorum.

seviyelerini bilmediğim için öyle dedim. ama bazı çocuklar vardır masaüstünde veya bir pencerede şuraya tıkla dersin fareyi 5 dk.da anca götürür ve tıklar. o yüzden el-göz uyumunun hızlanması için paintte ekranda belli noktaları boya dersinizi, çizim yap dersiniz.. yani fareyi kullanması, hakimiyeti daha da artar..

Anladım hocam öğrendiğim iyi oldu. Daha ilk haftam olduğundan acemilik çektim ama bundan sonra bir sistem oluşturacağım.

BBNET
Geri