skrn' Alıntı:Arkadaşlar ben daha bu hafta ortaokulda ücretli olarak çalışmaya başladım ve hiç kimse yardımcı olmuyor neler hazırlamam gerekiyor anlatabilir misiniz?
dengem' Alıntı:neler hazırlamam gerekiyor derken:
II. Dönem başladıysanız mutlaka I.Dönem başka bir öğretmen derslere girmiştir.. Okula verdiyse yıllık planları okul idaresinden temin edin.
Konular nerede kalmış ona bakın ve kaldığı yerden ders anlatmaya başlayın. Peki okulda BTR olan yani Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görevlendirme isteyen başka bir öğretmen var mı onu da sorun.. Yoksa bilgisayar tamiri-bakımı da size kalır..
Haftada kaç saat dersiniz var ki ücretli öğretmen olarak sizi çağırmışlar??
biltek2007' Alıntı:Hocam zümreyi kadrolu öğretmen yapar. Ama idare illaki isterse burada zümreler var. ONları inceleyin.
6-7-8 lere de ders işleme konusunda arkadaşlar gerekli linkleri vermişler. Sınıflar kalabalık değilse derslerinizi oyunla geçirmemenizi tavsiye ederim. Öğrenciler size biz hep oyun oynuyorduk diyebilirler. Sizin nabzınızı ölçmek içindir hepsi.
biltek2007' Alıntı:Hocam zümreyi kadrolu öğretmen yapar. Ama idare illaki isterse burada zümreler var. ONları inceleyin.
6-7-8 lere de ders işleme konusunda arkadaşlar gerekli linkleri vermişler. Sınıflar kalabalık değilse derslerinizi oyunla geçirmemenizi tavsiye ederim. Öğrenciler size biz hep oyun oynuyorduk diyebilirler. Sizin nabzınızı ölçmek içindir hepsi.
dengem' Alıntı:biltek2007' Alıntı:Hocam zümreyi kadrolu öğretmen yapar. Ama idare illaki isterse burada zümreler var. ONları inceleyin.
Oyun konusunda hocama katılıyorum. aynısını diyeceklerdir ve siz de lütfen gidecek gözüyle bakmayın kendinize. Derslerinizi elinizden geldiğince anlatın boş verin diğerleri ne yapıyorlarsa yapsınlar..
Plan hususunda "hasari" arkadaşımız gereken linkleri vermiş.. Ordan uygun basamak-seviyeye göre işlemeye başlarsınız. Zümre konusunda burada yapan arkadaşlar elbet paylaşmıştır sitenin arama kısmına yazarsanız ulaşırsınız. Ben meslek lisesinde çalışıyorum.. İlköğretimde çalışsam kendi evraklarımı gönderirdim ama bölüm şefimiz evrak işlerini sağolsun o yapıyor.. İnşallah size yardım eden duyarlı arkadaşlar çıkacaktır. Merak etmeyin..
dengem' Alıntı:hocam paintte el ve göz uyumu için çalışmalar yapsınlar..
ms. worde klavye kullanımları (yazı yazma-resim ekleme) gelişsin..
dosya-klasör olaylarını, açma-kapamayı bilsinler
son olarak excelde basit olarak hesaplamayı bilsinler bence ilköğretim öğrencisi için yeterli.. ha yeri gelecek oyun da oynayacaklar. ama bence verdiğiniz ödevi-uygulamayı yapana oyun oynatın. bir nevi pekiştirici olsun.. tabi yine de siz bilirsiniz.. başarılar diliyorum..