hocam ben sunu farkettim yol bilgisayarı bostayken az gosteriyo cunku az yakıyo ama vitesteyken hic tuketmiyo gosteriyo ama yol duzlesince vitesteyken gaz verince muthis bi yakıt yakıyo gosteriyo bence o durumda gaz borusunu yaktıgı için 0 gosteriyosinerjique' Alıntı:yol bilgisayarına bakılırsa yokuş aşağı boştayken azda olsa yakıt tüketen araç vitesteyken yakıt yakmıyor, ve bu hala aklıma yatmıyor :S
gececiler' Alıntı:valla yol bilgisayarı her zaman işe yaradıgını gosteriyo sonucta motor ilk calıstırdıgınız gibi arac yerinde duruyo gibi calısıyo ben arada yapıyorum :mrgreen: benzine bu kadar zam gelince yapmak gerekiyodireksiyon kilitlenmese anahtarı cekecem
![]()
![]()
sinerjique' Alıntı:yol bilgisayarına bakılırsa yokuş aşağı boştayken azda olsa yakıt tüketen araç vitesteyken yakıt yakmıyor, ve bu hala aklıma yatmıyor :S
hocam arac 110 beygır yoksa fena fikir değil 110 atı beslemek daha pahalı olurhbasdereli' Alıntı:gececiler' Alıntı:valla yol bilgisayarı her zaman işe yaradıgını gosteriyo sonucta motor ilk calıstırdıgınız gibi arac yerinde duruyo gibi calısıyo ben arada yapıyorum :mrgreen: benzine bu kadar zam gelince yapmak gerekiyodireksiyon kilitlenmese anahtarı cekecem
![]()
Olmadı motoru söktür 2 tane at bağla arabanın önüne hocam.. Yemdeki vergi oranınıda %65'e çekebilirler ama sonra![]()
sugibi' Alıntı:Uzun süre önce izlemiştim, cevap burada ve makul:
http://www.youtube.com/watch?v=-zsPHPvRzog
Sonuna kadar izleyin. Videonun yarısından sonra yol bilgisayarı verileriyle anlatıyor.
TEORİDE Rampadan sonra iniş aşağı giderken boşa aldığınızda ,yakıt tüketimi azaldığı için motor aniden soğur ve motor bloğunda ani ısı değişiminden dolayı çatlama oluşabilir,özellikle termostatınız arızalı ise veya devre dışı bırakılmışsa..tenten' Alıntı:arkadaşlar aracı boşa alma ile ilgili fikriniz nedir ? zaralımıdır?
gececiler' Alıntı:hocam ben sunu farkettim yol bilgisayarı bostayken az gosteriyo cunku az yakıyo ama vitesteyken hic tuketmiyo gosteriyo ama yol duzlesince vitesteyken gaz verince muthis bi yakıt yakıyo gosteriyo bence o durumda gaz borusunu yaktıgı için 0 gosteriyosinerjique' Alıntı:yol bilgisayarına bakılırsa yokuş aşağı boştayken azda olsa yakıt tüketen araç vitesteyken yakıt yakmıyor, ve bu hala aklıma yatmıyor :S
wepster' Alıntı:yokus asagı zararlıdır fren balataları şişer
mse' Alıntı:kardeşim herkes teorik sallamış...
işin pratiğini söyleyim, gaziantapten yola çıkarsın, Kahramanmaraştan gaz deponu fullersin bizimki 55 tlye doluyor
55TL gaz
sonra 140 km gidersin afşine çıkarsın rampayı, geri dönersin tilki misali kürkçü dükkanına, aracı hiç boşa almazsın, ne de olsa boğaz kelebeği zart zurt sorunu var ya . Deponu tekrar fullersin 50 TL gaz yakmış.
sonra yine afşine gidersin 140 km, değirmendere de sallarsın. sonra dönüşte kodun mu baba pürenden, insin tekire. ilerden bi daha salla... gazın eksiğini tamamla. maşallah 43 tl yakmış. Boğaz kelebeği sallarsan 3000-4000 km dolar, temizlersin, basit. Sallamazsan da 7-8 bin km.
karar sizin, elbette ki sallamak cebe faydalı.