araba çalıştırırken problem

Kodla Büyü

crazyman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar şimdi bende ford focus 2000 model tüplü araba var araba ısınmadan çalıştırmaya çalışıyorum araba marşa basıyorum ama çalışımıyo 1-2 defa deneyince çalışıyor yalnız eger araba ısınmıssa problem olmuyo siz ce bu bir problemmi böyle oldugunda ne yapmam gerekir yanlış bişey mi yapıyorum arabayı çalıştırırken ne yapmamız lazım

bujileri bir değitir hocam forumda aynı problemi yaşayaşan sizinle aynı şeyi yaşamış bujiler eskimiş demişti sıralı sistemse benzin biraz fazla olsun

Hocam genelde bu sıkıntı tüplü arabalarda soğuk havalarda meydana geliyor. Arabanızı akşamdan benzine alıp öyle bırakın sabah benzinde çalıştırmayı deneyin. Sabah soğuk havalarda tüp sıkıntı yaratabiliyor.

sıralı sistem benim tüp evet bujilerde olabilir bide hocam ben benzinde bırakamıyorum otomatikman zaten benzinde çalışıyo sonra tüpe geciyo yani anahtarı yok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için

motorunuza double up ilave edin veya motosilk birde bujilerinizi zımparalayın sorun düzelir. birde yakıt filtresini kontrol et bakalım çok pislenmişmi

hocam benzin pompasından kaynaklanıyor. benzin ponpası ile alakalı bir durum değiştirdiğiniz zaman düzelir.

hocam sorun bujilerde olabilir.ama çalıştırırken gaza basarak kontağı çevir o zaman araba ilk denemede çalır. o problem bendede bazen oluyor. gaza basarak kontağı çevirince ilk denemede çalışıyor.sanayiye gitmenede gerek kalmaz :)

crazyman' Alıntı:
sıralı sistem benim tüp evet bujilerde olabilir bide hocam ben benzinde bırakamıyorum otomatikman zaten benzinde çalışıyo sonra tüpe geciyo yani anahtarı yok teşekkürler arkadaşlar cevaplar için

Benzinde çalışması önemli değil hocam. Arabayı en son nasıl stop ettiğiniz önemli.
Arabayı parkederken benzine alın benzinde parkedin eger sorun tüpteyse sabah sıcak soguk demeyecek çalışacaktır.
Park ederken araba benzinde ise stop ettiğinde borularda benzin kalır ve ilk ateşlemeyi benzinle yapar sorunsuz çalışır. Siz tüpte parkettiğiniz için önce boruda kalan gazı ateşleme için kullanıyor ateşleme olmuyor 2-3 denemeden sonra borudaki gaz bitiyor ve benzinle aracınız calısıyor.
Sorun bu ise bujileri değiştirerekte sorunu haledersiniz ancak arabasını son 30 sn. benzinde calısırken stop edip bu nasraftan yırtan arkadaşlarımız var. :)

yok benim araba tüpe gectikten sonra benzine alınmıyor diyorsanız nasıl bir tüp merak ettim dogrusu sanırım cok eski. Anahtar mutlaka olmalı.Tüpü düğme ile kapatabilmelisiniz.

orlin' Alıntı:
hocam sorun bujilerde olabilir.ama çalıştırırken gaza basarak kontağı çevir o zaman araba ilk denemede çalır. o problem bendede bazen oluyor. gaza basarak kontağı çevirince ilk denemede çalışıyor.sanayiye gitmenede gerek kalmaz :)
Evet gaza basarak calıstır arabayı sonra motoru al eline hın hın hııııınnnn diye koş :mrgreen:

technolog' Alıntı:
crazyman' Alıntı:

Benzinde çalışması önemli değil hocam. Arabayı en son nasıl stop ettiğiniz önemli.
Arabayı parkederken benzine alın benzinde parkedin eger sorun tüpteyse sabah sıcak soguk demeyecek çalışacaktır.
Park ederken araba benzinde ise stop ettiğinde borularda benzin kalır ve ilk ateşlemeyi benzinle yapar sorunsuz çalışır. Siz tüpte parkettiğiniz için önce boruda kalan gazı ateşleme için kullanıyor ateşleme olmuyor 2-3 denemeden sonra borudaki gaz bitiyor ve benzinle aracınız calısıyor.
Sorun bu ise bujileri değiştirerekte sorunu haledersiniz ancak arabasını son 30 sn. benzinde calısırken stop edip bu nasraftan yırtan arkadaşlarımız var. :)

yok benim araba tüpe gectikten sonra benzine alınmıyor diyorsanız nasıl bir tüp merak ettim dogrusu sanırım cok eski. Anahtar mutlaka olmalı.Tüpü düğme ile kapatabilmelisiniz.
hocam valla benzine geçme düğmesi falan yoktur benim tüp yeni takılmış 2-3 sene falan önce takılmış aldıgım adam söyledi tüp atiker sıralı tüp acaba düğmesi varmıdır :) araştırayım ama yok biliyorum araba çalışırken otomatikman benzinde çalışıyo sonra tüpe otomatikman geciyo ben bişey yapmıyorum yani

technolog' Alıntı:
orlin' Alıntı:
Evet gaza basarak calıstır arabayı sonra motoru al eline hın hın hııııınnnn diye koş :mrgreen:
bunu gercek diyorsunuz dimi hocam motora falan zarar verirmi gaza basarak çalıştırırsam

hocam gaza basarak dediğim gaz pompalamak.(yani gaza basıp ayağı çekerek buna gaz pompalamak denir,2 3 defa yapılır o esnada kontak çevirilir ve araba sorunsuz çalışır.)zararı yok. sanayiye gider görürsen ustalar da arabları öle çalıştırır. bende aynı sorunla karşılaşmıştım.banada usta dedi. o zamandan beri sorun olduğu zaman gaz pompalayarak çalııştırıyorum ve sorun olmadı hiç. arabada ilk seferinde çalışır. :)

Hocam bujileri değiştir.
Sonra biraz benzin al ve içine Enjektör temizleyici koy. Ara ara arabayı benzine al biraz devirli bin. Düzelecektir :+1:

Hocam sorun depondaki benzindende kaynaklanıyor olabilir, sıralı sistemli arabalarda benzin depoda uzun süre kadığı için özelliğini kaybediyor.
Bende bezer bir problem yaşadım Eylül ayında arabam soğukken 3-4 marşta zorla çalışıyordu. Depodaki benzin bitme seviyesine geldiğinde yeni benzin aldım sorun düzeldi. Şimdi hava ne kadar soğuk olursa olsun tek marşta çalışıyor. Tabi sorunuz buji v.b. kaynaklıda olabilir.

Hocam benim arabada da aynı sorun var. Sorun bujilerde felan değil. enjeksiyon kurum yapmış temizlenmesi gerekiyor. Veya benzin pompasında sorun vardır. Usta bana bir sıkıntı olmaz dedi... Enjeksiyondaki kurumun temizlenmesi için yakıt deposuna BOR attım ama oda pek işe yaramadı. Onu deneyebilirsin... Ayrıca benzinde stop edip ertesi sabah çalıştırdığında sorun olmuyor.

alper_kizil' Alıntı:
hocam benzin pompasından kaynaklanıyor. benzin ponpası ile alakalı bir durum değiştirdiğiniz zaman düzelir.

arakadaştada aynı problem vardı herşeyi denedik ve sorunun benzin pompasında olduğunu gördük benzin pompasını değiştir kesin çözülür....

hocam sanırım gaz ayarı yaptırman gerekir, çünkü gazın beyni benzinin benzini de kontrol ediyormuş...

dostum orasını burasını değiştirmeden önce arabayı benzine al 100 km kadar benzinde kullan eğer aynı problem devam ediyorsa tamirciye götür yok düzelmişse tüpte bi sorun var demektir tüpçüye git
bende de aynı problem vardı sorun tüple ilgili bişey çıktı bende epey uğraştım sonunda tüpcü yaptı ama neyaptığını söylemedi :) utandı herhal kendinden kaynaklı olduğu için bana boşuna masraf yaptırdı dana
sorun benzin pompası felan olabileceği gibi lpg enjektörleri regülatörleri hatta kalibrasyon ayarından bile olabilir
ilk çalıştırmada eğer lpg enjektörleri gaz basıyorsa araba boğulduğu için çalışmıyor olaiblir
en sağlıklı yol 100- 150 benzinde kullanıp sorunun nerde olduğunu tesbit etmek

fatiha35' Alıntı:
alper_kizil' Alıntı:

arakadaştada aynı problem vardı herşeyi denedik ve sorunun benzin pompasında olduğunu gördük benzin pompasını değiştir kesin çözülür....
benim arkadaşımda da 2002 focus vardı araba tüpe geçene kadar problemli çalışıyordu. tüpte hiç problem yoktu benzin pompası değişince sorun çözüldü (yaklaşık 250 tl)

Hepimiz ustayız bunu seviyorum yolda belde kalınca mutlaka birileri yardıma koşar. Benzin pompası deponun içindedir, fazla ısınınca yanar, bozulur. Çözümü araçta benzini eksik etmemektir.Zira benzin pompanın soğumasını sağlar böylece pompa sağlıklı çalışır...

BBNET
Geri