Araçta titreme,

Kodla Büyü

baysukru

Aktif Üye
arakadaşlar özellikle uzun yolda 100 ü geçtikten sonra gaza basınca araçta titreme oluyor.ford focus 2000 93000 de araba,aks başından yada lale istavrozlarından mıdır?Yada aksların yağlanmasımı gerekir..Bilgisi olan arkadaşlardan cvp bekliyorum...

Bilyeler dağılmış olabilir hocam. Rot balans kaynaklı yada disklerde yamukluk olabilir. Bir ustaya göstermek lazım kesin teşhis için.

sadece yüksek hızda farkediyorsanız ,muhtemelen jantlarda balans vardır.
kötümser olursak ,lastiklerde balans yapacak kadar bir eğilme veya fiziksel hasar durumu olabilir.

Balans ayarı yaptırırsanız sorun ortaya çıkar

mezbele' Alıntı:
benimde başıma gelmişti ,Rot balans ayarını yaptırdım sorun kalmadı.
gaza basınca diyor. Balans olsa gaza basmadan da yapması gerekmez mi?
technolog' Alıntı:
Bilyeler dağılmış olabilir hocam. Rot balans kaynaklıda olabilir. Bir ustaya göstermek lazım kesin teşhis için.
Bilyelerde sorun olsaydı düşük hızlarda da hissedilen sesler gelirdi.
Aks başları ya da lalelerden olsa bu sefer da direksiyonu tam çevirdiğiniz manevralarda kütürtüler gelirdi. 7 yıl 1999 model Focus kullanmış birisi olarak benim tahminim debriyaj balatasının kaçırıyor olmasıdır. Düşük hız ve viteslerde kaçırma yapmazken yüksek süratlerde özellikle ani gaza yüklenmelerde yapabiliyor. 93000 km de debriyaj için ne çok erken ne de çok geç. Bir ihtimal de araçta hava filtresi veya sensörlerinden kaynaklanan düzensiz yakıt hava karışımı alıyor olmasıdır.

mkenan' Alıntı:
mezbele' Alıntı:
benimde başıma gelmişti ,Rot balans ayarını yaptırdım sorun kalmadı.
gaza basınca diyor. Balans olsa gaza basmadan da yapması gerekmez mi?
technolog' Alıntı:
Bilyeler dağılmış olabilir hocam. Rot balans kaynaklıda olabilir. Bir ustaya göstermek lazım kesin teşhis için.
Bilyelerde sorun olsaydı düşük hızlarda da hissedilen sesler gelirdi.
Aks başları ya da lalelerden olsa bu sefer da direksiyonu tam çevirdiğiniz manevralarda kütürtüler gelirdi. 7 yıl 1999 model Focus kullanmış birisi olarak benim tahminim debriyaj balatasının kaçırıyor olmasıdır. Düşük hız ve viteslerde kaçırma yapmazken yüksek süratlerde özellikle ani gaza yüklenmelerde yapabiliyor. 93000 km de debriyaj için ne çok erken ne de çok geç. Bir ihtimal de araçta hava filtresi veya sensörlerinden kaynaklanan düzensiz yakıt hava karışımı alıyor olmasıdır.

Debriyajın kaçırması için önce yeterince yüksekte kavramaya başlamasından huylanırsınız akabinde de normal seyir halinde iken ani gazlamalarda motorun hızla devirlendiğini ama hızının motorun bu devirlenmesine paralel artmadığını, adeta boşta gaz veriyormuşsun gibi olduğunu hissedersiniz

Arabayı 5 vitese alırsın ve 3000 üzeri devir gaz verdikten sonra araba kendini atmaya calışıyorsa ileri doğrı kafasını kaldırıyorsa (el freni çekili) ve stop ediyorsa şimdilik büyük bir sorun yok demektir ama baktınız bu arabada hic tın yok o zaman değişmesi gerekecek. Yalnız bu denemeyi sürekli yapmayın.

teknolog hocam haklısınız. Benim bahsettiğim debriyaj kaçırması henüz başlangıcındaki durumudur. Yüksekte kavramaya başlaması, aracın kalkışında ağırlık, ve özellikle Focus' ta pedalın giderek sertleşmesi ayırıcı belirtilerdir. Dua edin ki debriyaj olmasın. Maaşın yarısını bırakırsınız. :shock:

Hocam bir ustaya götür ama bence bujiler yada buji kablolarından olabilir... Bende de 98 vectra var aynı problem bende de olmuştu.. önce bujileri değiştirdik biraz olmadı tekrar başladı sonra buji kablolarınıda değiştirdik sorun halloldu çok şükür..

eski bir focus kullanıcısı olarak yazıyorum.
arabayı rotbalanscıyı götürüyorsun balast ayarı yaptırıyorsun işlemi bitiyorsun ondan sonra zevkine bak :+1:

mkenan' Alıntı:
teknolog hocam haklısınız. Benim bahsettiğim debriyaj kaçırması henüz başlangıcındaki durumudur. Yüksekte kavramaya başlaması, aracın kalkışında ağırlık, ve özellikle Focus' ta pedalın giderek sertleşmesi ayırıcı belirtilerdir. Dua edin ki debriyaj olmasın. Maaşın yarısını bırakırsınız. :shock:

Dediğiniz gibi gerçekten maaşın yarısı. Hatta baıları fazla bile istiyor. Yaklaşık 400-7000 arası masraf cıkarıyorlar.
Yere, araba ve ustaya göre değişir tabiki. İşçiliği çok pahalı.
Umarım debriyaj değildir arkadaşımızın sorunu ama dediğimi deneyerek anlayabilir. Ustaya gitme zamanını tayin edebilir.

Bende de oluyordu; ibre 180 ni görünce titremeler başlamıştı,
benim yorumum tekelerin R türü teker olmamasından kaynaklanmasıydır ...

benim teker T türü tekerdir, en fazla 160-170 yaparsın sonrasına güvenlik vermiyor ...

ergun833' Alıntı:
eski bir focus kullanıcısı olarak yazıyorum.
arabayı rotbalanscıyı götürüyorsun balast ayarı yaptırıyorsun işlemi bitiyorsun ondan sonra zevkine bak :+1:
3-4 yaz rot balansçının yanında çalışmış biri olarak bende balans ayarı diyorum

BBNET
Geri