gaza basınca diyor. Balans olsa gaza basmadan da yapması gerekmez mi?mezbele' Alıntı:benimde başıma gelmişti ,Rot balans ayarını yaptırdım sorun kalmadı.
Bilyelerde sorun olsaydı düşük hızlarda da hissedilen sesler gelirdi.technolog' Alıntı:Bilyeler dağılmış olabilir hocam. Rot balans kaynaklıda olabilir. Bir ustaya göstermek lazım kesin teşhis için.
mkenan' Alıntı:gaza basınca diyor. Balans olsa gaza basmadan da yapması gerekmez mi?mezbele' Alıntı:benimde başıma gelmişti ,Rot balans ayarını yaptırdım sorun kalmadı.
Bilyelerde sorun olsaydı düşük hızlarda da hissedilen sesler gelirdi.technolog' Alıntı:Bilyeler dağılmış olabilir hocam. Rot balans kaynaklıda olabilir. Bir ustaya göstermek lazım kesin teşhis için.
Aks başları ya da lalelerden olsa bu sefer da direksiyonu tam çevirdiğiniz manevralarda kütürtüler gelirdi. 7 yıl 1999 model Focus kullanmış birisi olarak benim tahminim debriyaj balatasının kaçırıyor olmasıdır. Düşük hız ve viteslerde kaçırma yapmazken yüksek süratlerde özellikle ani gaza yüklenmelerde yapabiliyor. 93000 km de debriyaj için ne çok erken ne de çok geç. Bir ihtimal de araçta hava filtresi veya sensörlerinden kaynaklanan düzensiz yakıt hava karışımı alıyor olmasıdır.
mkenan' Alıntı:teknolog hocam haklısınız. Benim bahsettiğim debriyaj kaçırması henüz başlangıcındaki durumudur. Yüksekte kavramaya başlaması, aracın kalkışında ağırlık, ve özellikle Focus' ta pedalın giderek sertleşmesi ayırıcı belirtilerdir. Dua edin ki debriyaj olmasın. Maaşın yarısını bırakırsınız. :shock:
3-4 yaz rot balansçının yanında çalışmış biri olarak bende balans ayarı diyorumergun833' Alıntı:eski bir focus kullanıcısı olarak yazıyorum.
arabayı rotbalanscıyı götürüyorsun balast ayarı yaptırıyorsun işlemi bitiyorsun ondan sonra zevkine bak :+1: