Ankara'yı bilenler, yardım :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragyu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Ankara'da Hacettepe üniversitesine yakın 15 şubata kadar kiralık ev bulmam gerekiyor ve hiçbir yer bilmiyorum. İnternetten araştırıyorum fakat Çankaya'da evler çok pahalı.

Eryamandaki evler uygun gibi geldi.

Ayrıca Yapracık diye bi yerde TOKİ konutları var kiralar çok uygun ama ulaşım vs imkanları nasıldır acaba bilenler yorum yaparsa sevinirim.

hocam eryaman yerine batıkent çakırlara bak ankaranın yeni gözdesi kiralrada çok değil (ortalama 550 civarı) azından evler sıfır ve ferah ben oturuyrm eşimde hacettepede sıhhıyede ben demetddeyim direk sıhhıye dolmus otobüs falan kalkıyor

ben olsam çankaya cebecide 1000 tl verip o evlerde oturacagıma daha uzak ama konforlu bir evi tercih ederim

Ayrıca Yapracık diye bi yerde TOKİ konutları var kiralar çok uygun ama ulaşım vs imkanları nasıldır acaba bilenler yorum yaparsa sevinirim.[/quote]

şehirden uzaktır baya eskişehir yolundadır polatlıaya giderken yol üstündedir ümitköye daha yakındır ama oralar uzak merkeze baya

yanlış anlamışım siz beytepeye yakın olanı bense sıhhıye hacettepe kampusunu anladm

yapracık hacettepeye çok uzak değildir ama nerden baksan 20 km vardır

hocam demet evler veya batı kenti öneririm. tcdd banliyö hatlarını iptal ettiğinden beri trafik tam bir facia. eryamandan gelişiniz çok sıkıntılı olur. metro hattı üzerinden bi yer tutmanınızı tavsiye ederim.

Hacettepe yakındır hocam, genelde öğrenciler eryamanda kalır 45-50dk da otobüsle hacettepeye geçebilirsin, araban varmı yokmu hocam otobüslemi gideceksin? daha ayrınıtılı yazarsan ona göre bildiklerimizi paylaşırız hocam.

Hacettepe den kastın Beytepe kampüsüyse eğer Çayyolu, Ümitköy tarafı da ulaşım için kısa mesafe sayılır hocam.Eryaman'a göre çok daha yakın buralar.

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için.

hacettepe beytepe kampüsüne yakın olması gerekiyor.
araç var çok şükür
para konusunda ise 700den yüksek kiralı evleri pek düşünmüyoruz.

Özellikle yapracıktaki evlerin kiralarının 250-300 olduğu için kafama yattı fakat bu kadar ucuz olması da bir yandan kafamı kurcalıyor.

sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak liste yapıp perşembe günü ankaraya ev bulmaya gittiğimde dolaşacağım. O yüzden yazdıklarınız çok önemli :) teşekkürler

etimesgut ve buradaki mahalleler ev kiralaması 250-300tl.Satın alma 3-4 katlı evler var 70bin tl sıfır evler.Hocam hacettepe de ne yapacaksınız ben de bu sene ildışı açılırsa hacettepeye yakın bir ilçe köy arayacağım

Hocam araban varsa eryaman düşünebilirsin ama ümitköy çay yolu tam senlik yerler kira konusunda çok bilgim yok...

hocam batıkent veya eryaman en uygunu.
hem semtlere beytepe kampusunden servisler var.
Cayyolunda ümitköy de falan kiralar cok pahalidir.

hocam yapracık dediğin yerin biraz ilerisi polatlı yaa. yapma gözünü seveyim. 100-200 fazla ver ne sabah uykusundan ol ne de güzel bir mühitten ayrıl. yapracık tokinin etrafında kendisinden başka ağaç yok nerdeyse. orası ileriye dönük bir yer. 10 sene sonra olur oralar. ehh almayıp kirada olacağına göre 10 sene geçmesini mi bekleyeceksin

hocam sana en uygun eryaman etimesgut elvankent. buralara bak bütçene uygun güzel evler bulursun çok ev var oralarda

her_dem' Alıntı:
hocam yapracık dediğin yerin biraz ilerisi polatlı yaa. yapma gözünü seveyim. 100-200 fazla ver ne sabah uykusundan ol ne de güzel bir mühitten ayrıl. yapracık tokinin etrafında kendisinden başka ağaç yok nerdeyse. orası ileriye dönük bir yer. 10 sene sonra olur oralar. ehh almayıp kirada olacağına göre 10 sene geçmesini mi bekleyeceksin

hocam teşekkürler. Etimesgut Çankaya ve Yenimahalle'de aynı özellikteki evler 600-750 arasında ama yapracık'ta 250 TL olunca insanı çekiyor . Yani fark 100-200 olsa haklısınız :D

ama yinede Yapracık'tan vazgeçtim gibi.

ogretmen006' Alıntı:
hocam eryaman yerine batıkent çakırlara bak ankaranın yeni gözdesi kiralrada çok değil (ortalama 550 civarı) azından evler sıfır ve ferah ben oturuyrm eşimde hacettepede sıhhıyede ben demetddeyim direk sıhhıye dolmus otobüs falan kalkıyor

ben olsam çankaya cebecide 1000 tl verip o evlerde oturacagıma daha uzak ama konforlu bir evi tercih ederim

hocam teşekkürler sizin yorumdan sonra Batıkent'te aramaya başladım fakat internetteki fiyatlar 2+1 evler için 600-750 TL arasında, acaba gerçek fiyatlarda bu kadar pahalı mı yoksa sizin dediğiniz gibi 550 TL civarı ev bulunabilir mi?

Ayrıca bi sorum daha var, evlere bakarken merkezi sistemle ısınan evleri mi yoksa kombili evleri mi tercih edelim ?
Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.

bence elvankent etimesguttan yapracıktan ziyade gölbaşı örencik toki konutlarını tercih etsen daha iyi olur(çankaya ya 10 dk) hem hacettepeye yakın tek dolmuş ile gidebilirsin, hem merkezi sistem, hemde kiraları uygun, site içinde, güvenlikli, her 3 bina arasında park var hemde genelde öğretmenlerin asker kesiminin olduğu bir yer
2+1 300 - 400 arası
3+1 400 - 550 arası
4+1 de var ama onları bilmiyorum

hocam gölbaşından şöyle 3-5 senelik 80 bine ev alabilir miyiz?Benimde ilgim hacettepe.Ben de bu sene Ankaraya tayin isteyeceğim.Epeydir etimesgutu araştırıyordum.Gölbaşı kızılay otobüsle kaç dk çeker

hocam gölbaşından şöyle 3-5 senelik 80 bine ev alabilir miyiz?Benimde ilgim hacettepe.Ben de bu sene Ankaraya tayin isteyeceğim.Epeydir etimesgutu araştırıyordum.Gölbaşı kızılay otobüsle kaç dk çeker
25 - 30 dk sürer herhalde, 80 bine ev alabileceğinizi zannetmiyorum, 100 - 200 arası evlerin fiyatı belki araştırılırsa normal bir evin alt standartlarında belki 80 bine ancak bulunabilir
ama gölbaşı örencik toki de 40 - 70 arası ön peşinatı ve aylık 700 - 1000 arası ödemeli (evine göre, m2 sine göre değişir) satanlar var istersen netten bir bakabilirsin parkeymir konutları olarak geçiyor.

sumeyra21' Alıntı:
bence elvankent etimesguttan yapracıktan ziyade gölbaşı örencik toki konutlarını tercih etsen daha iyi olur(çankaya ya 10 dk) hem hacettepeye yakın tek dolmuş ile gidebilirsin, hem merkezi sistem, hemde kiraları uygun, site içinde, güvenlikli, her 3 bina arasında park var hemde genelde öğretmenlerin asker kesiminin olduğu bir yer
2+1 300 - 400 arası
3+1 400 - 550 arası
4+1 de var ama onları bilmiyorum

hocam google maps den baktım örencik ile hacettepe arası 25 km den fazla biraz uzak değil mi? yoksa ben mi yanlış baktım ?

ya yapılan eryaman, etimesgut, yapracık, hele hele gölbaşı tavsiyelerine inanamadım adama eziyet çektirmek mi istiyorsunuz sonra karşısına geçip gülecek misiniz yapmayın Allah aşkına bu saydığınız yerlerin hepsi hacettepe beytepe kampüsüne en az 20-25 km hatta bazı yerler 30 km.
arbayla gidip gelse çok daha fazla yakıt harcar
servis otobüsle gidip gelse hergün o kadar yol çekilmez.

hocam hacettepeye en yakın yerleşim yeri ümitköy, konutkent civarıdır,
ben konutkent 1 de oturuyorum evimden beytepe kampüsünün ana kapısına uzaklık 7 km dir,
hatta ümitköy merkezi daha da yakındır ve buralarda 700 tl ye 3+1 veya 2+L kombili ya da merkezi sistem daire bulabilirsiniz merkezi sistem dairlerin aidatları yakıt, kapıcı, temizlik dahil 180-240 tl arasıdır,
bu semtler oturmuş, güzel ve nezih semtlerdir,
okul çağında çocuğunuz varsa iyi okullar vardır,

merkezi sistem dairler daha iyi ısınır ama 12 ay aidat ödendiği için biraz daha pahalıya mal olur.
önerilerim yanlış anlaşılmasın emlakçı falan değilim, kiraya verilecek evim falan da yok ama size burayı şiddetle öneririm, isterseniz yardımcı da olurum ben kastamonuda çalışmıştım sağolsunlar oradaki insanlardan çok yardım ve tavsiye görmüştüm kendimi sizin yerinize koydum şimdi :) vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun

arabanızın olması bir avantaj, yapılan tavsiyelerde yerine göre mantıklı,

oturdugunuz çevrede önemli oluyor, en ufagından alışveriş-market gibi yerlere yakın olmasıda önemli bence

hani bu gibi yerlere uzak yerden tutsanız evi ; arabanız bu konuda faydasını görürsünüz.

Konutkent ümitköy yerleri güzel yerler, oturan kesimde yerindedir ; fakat kira ve ev fiyatları yüksektir.

Arkadaşım 2-3 yıl önce çayyolu - ümitköyde 700 tl kirada oturuyordu, kredi çekip ev aldı; ordan biliyorum.

Birde Ankara küçük illere benzemez, ulaşım ve trafik artık eskisinden daha yoğun ve önemli olmaya başladı.

Küçük illerde ulaşım kolay olurken , Ankarada yeri geldi mi ,evinizden işe gitmek ; trafikle beraber otobüsle 1-1,5 saati buluyor.

Buzkırıcı' Alıntı:
Hocam ev almayı düşünüyorsanız metroya birkaç dakika yürüme mesafesinde evimiz var 4+1 alacağımız için satacagiz , ilgilenirseniz ozelden pm atabilirsiniz.

BBNET
Geri