Ankara'yı bilenler, yardım :(

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
memo-x' Alıntı:
arabanızın olması bir avantaj, yapılan tavsiyelerde yerine göre mantıklı,

oturdugunuz çevrede önemli oluyor, en ufagından alışveriş-market gibi yerlere yakın olmasıda önemli bence

hani bu gibi yerlere uzak yerden tutsanız evi ; arabanız bu konuda faydasını görürsünüz.

Konutkent ümitköy yerleri güzel yerler, oturan kesimde yerindedir ; fakat kira ve ev fiyatları yüksektir.

Arkadaşım 2-3 yıl önce çayyolu - ümitköyde 700 tl kirada oturuyordu, kredi çekip ev aldı; ordan biliyorum.

şu anda da 700 tl ye çok rahat 3+1 ya da 2+L daire bulunur hocam

tencere' Alıntı:
ya yapılan eryaman, etimesgut, yapracık, hele hele gölbaşı tavsiyelerine inanamadım adama eziyet çektirmek mi istiyorsunuz sonra karşısına geçip gülecek misiniz yapmayın Allah aşkına bu saydığınız yerlerin hepsi hacettepe beytepe kampüsüne en az 20-25 km hatta bazı yerler 30 km.
arbayla gidip gelse çok daha fazla yakıt harcar
servis otobüsle gidip gelse hergün o kadar yol çekilmez.

hocam hacettepeye en yakın yerleşim yeri ümitköy, konutkent civarıdır,
ben konutkent 1 de oturuyorum evimden beytepe kampüsünün ana kapısına uzaklık 7 km dir,
hatta ümitköy merkezi daha da yakındır ve buralarda 700 tl ye 3+1 veya 2+L kombili ya da merkezi sistem daire bulabilirsiniz merkezi sistem dairlerin aidatları yakıt, kapıcı, temizlik dahil 180-240 tl arasıdır,
bu semtler oturmuş, güzel ve nezih semtlerdir,
okul çağında çocuğunuz varsa iyi okullar vardır,

merkezi sistem dairler daha iyi ısınır ama 12 ay aidat ödendiği için biraz daha pahalıya mal olur.
önerilerim yanlış anlaşılmasın emlakçı falan değilim, kiraya verilecek evim falan da yok ama size burayı şiddetle öneririm, isterseniz yardımcı da olurum ben kastamonuda çalışmıştım sağolsunlar oradaki insanlardan çok yardım ve tavsiye görmüştüm kendimi sizin yerinize koydum şimdi :) vereceğiniz karar hakkınızda hayırlı olsun

hocam yorumunuz ve samimiyetiniz için teşekkür ederim. Buralarda Ankara'yı bilen kimle konuştuysam "Ümitköy çok çok çok pahalı sakınnnnnnn" dediler :D Burdaki yorum yapanlarda genelde böyle yamışlar gördüğünüz gibi. Fakat sizin yorumu okuyunca kafam iyice karıştı, bu saate kadar Ümitköy ve civarından tamamen vazgeçmişken şimdi ilk bakacağımız yerler Ümitköy oldu.

Teşekkür ederim.

Hocam rica ederim, ne demek.. ben gündüz baktım birkaç ilana şimdi yatacağım linkini yarın göndereyim :oops:

Hocam bana göre 2 seçenekvar

1-ya hacettepe yakınında bir yer tutacaksınız yukarıda arkadaşın bahsettiği yerlerden,kira yüksek filan katlanıp

2-ya da ulaşım olarak araba veya servis güzergahı içinde yakın; kirasına göre konutkent veya ümitköydeki kiralardan
daha uygun şartlarınıza uygun bir yer tutacaksınız.

--Aslında kısa sürelik kalacağınız bir yer varsa o zaman zarfında karar vermek daha uygun olur.
Ne biliyim kendiniz Hacettepede işyerindeki arkadaşlarınıza filan sorarak bilgi edinmek daha mantıklı
Bir de kendiniz gelip kıyaslamanız lazım. Yani kendiniz oturacağınız yerin çevresine veya beklentilerinize göre görerek, yaşayarak
karar vermeniz mantıklı olur.Örneğin ben okuluma yakın yerde fakat ; sadece yakınlık yetmiyor, sosyal imkanlara veya merkezi yerlere ulaşımınıda bakıyorum.En ufağından okula yakın fakat bir markete bile 20-25 dak mesafeli olan yerler var.araba bu yönden önemli.

2 .seçenekte arabayla gidip gelecekseniz veya servis yol parası + kira gideri konutkentte veya o civarda tutacağınız yerden daha pahlı
veya fazla bir fark kalmıyorsa bir anlamı olmaz.

Bir de evli misiniz ? Hacettepede ne iş yapacaksınız tam olarak , daha net fikir verilebilinir.Hacettepede üni de çalışacaksanız üni görevlileri için kalınacak yer va mıdır? Araştırmnız lazım.

Evet hocam haklısın, kendim gidip kıyaslamadan tam sonuca varmam doğru değil, fakat gitmeden önce kafamda baz şeylerin şekillenmesi için konuyu açtım ve araştırma yaptım.
Hacettepe yakın olma sebebim eşim Hacettepe üniversitesinde görevlendirildi ve 5 yıl kadar orada kalacak. Bende ağustosta eş durumundan tayin isteyeceğim.

Batıkent ve Eryaman'dan 600 TL'ye ev tutup hergün 10-15 km gidip gelmektense Ümitköy civarından 700-750 TL'ye ev kiralamak daha mantıklı gibi görünüyor.
Batıkent metroya yakın fakat bizimde hergün metroyla işimiz yok ancak haftasonu metroyu kullanırız. Bunun içinde gidip Batıkent'ten ev kiralamaya gerek yok sanırım.

Yanlış düşünmüyorum değil mi? :) Siz ne dersiniz?

Sonuçta yarın gidip ev aramaya başlayacağız. Önce kendimiz arayacağız bulamazsak emlakçılarla görüşeceğiz.

xxxben' Alıntı:
Evet hocam haklısın, kendim gidip kıyaslamadan tam sonuca varmam doğru değil, fakat gitmeden önce kafamda baz şeylerin şekillenmesi için konuyu açtım ve araştırma yaptım.
Hacettepe yakın olma sebebim eşim Hacettepe üniversitesinde görevlendirildi ve 5 yıl kadar orada kalacak. Bende ağustosta eş durumundan tayin isteyeceğim.

Batıkent ve Eryaman'dan 600 TL'ye ev tutup hergün 10-15 km gidip gelmektense Ümitköy civarından 700-750 TL'ye ev kiralamak daha mantıklı gibi görünüyor.
Batıkent metroya yakın fakat bizimde hergün metroyla işimiz yok ancak haftasonu metroyu kullanırız. Bunun içinde gidip Batıkent'ten ev kiralamaya gerek yok sanırım.

Yanlış düşünmüyorum değil mi? :) Siz ne dersiniz?

Sonuçta yarın gidip ev aramaya başlayacağız. Önce kendimiz arayacağız bulamazsak emlakçılarla görüşeceğiz.

Hacettepe Üniveristesinde öğrt. görevlileri için Lojman var mıdır?

Hocam lojman varmı onu kesin bilmiyorum ama sanırım yoktur. Varsa bile öğretim görevlileri için vardır, eşim araştırma görevlisi olduğu için pek lojman vereceklerini sanmıyorum. Yine de bi sordurayım, iyi fikir..

Lojman olayı şununiçin sordum

1+1 şeklinde Ktü de okurken lojmanlar vardı Arşt. gör yararlanabiliyordu.

1+1 oldugu için proflar filan ilgilenmiyodu dogal olarak

tek kişi için idealdi.Siz yazın gelecem dediğinizden belirli bir süre

çevreyi tanıyana kadar -kiralık ev araştırana kadar , faydalı olurdu diye düşündüm.

BBNET
Geri