Ankara BTR Başvuruları ne zaman?

Kodla Büyü
bencede yoktur öyle bişey sizin okulunuza sizden habersiz biri btr olarak görevlendirilemez veya başka bir okula

atel421s' Alıntı:
ortaokullarda gorevlendirme oldu mu arkadaşlar bizim okulumuza gorevlendirme onay yazısı gelmiş ben basvurmamıştım başka bir arkadaşa çıkmış

Hangi okuldasınız acaba merak ettim ilk ağızdan öğrenmek istedim..

jacnkx' Alıntı:
Bence arkadaş ilk mesajıyla oltayı atmış
rastgele. ne diyelim :)

Aslında balık yakalamış şöyleki: bazı ortaokullar(çok az sayıda)fatih kapsamında olduğundan btr görevlendirmeleri yapıldı ilk başvuruda.

Fatih kapsamında bizim okulun adı da gelmişti (kurulacaklar listesinde).. hatta yazıcı fotokopi cihazı getirmişler yazın.. ama okulumun adı hiç açılmadı..

Hocam benim okuluma da fatih projesinin fotokopi makinesi gelmiş yaz tatilinde. Birde okulum imam-hatip oldu bu süreçte. Yani öncelikli okullardan olur diye tahmin ediyorum. Ancak şuan hangi okullara kurulum yapılacağı belli değil.

Duyuru

Önemli Duyuru Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Görevlendirmeleri kapsamında İlkokul ve Orta Okullara görevlendirme yapılmayacaktır. Ancak ilerleyen günlerde Bakanlığımız tarafından Fatih Projesi kapsamına alınan Ortaokul olursa söz konusu okullar proje kapsamında değerlendirilip görevlendirme duyurusu yapılacaktır. Bu kapsamda Proje Dışındaki okullara kesinlikle BTR görevlendirmesi yapılmayacaktır. Bilgilerinize

Duyuru şekli manidar.. Site girişinde siyah zemin beyaz yazı.. Yas haberi gibi.. Bilgisayar öğretmenlerine kapak olsun der gibi.. Yapmayın arkadaşlar tek bilgisayar el sürmeyin.. Bozuk deyip bırakın, idareye söyleyin yapılacak vb. diye.. zaten btr nin veya formatörün de görevi tamir etmek değil.. Görev: tespit edip yaptırılmasını sağlamak

Duyuru metni kasten böyle hazırlanmış. Acaba yasal mı? Fatih projesi liseleri dolduktan sonra ortaokullara görevlendirme yapılması gerekmiyor mu? Duyuru da bir inatlaşma söz konusu olduğu bir gerçek. Kendi okulumuzu istiyoruz diye böyle yapıyorlar. Herkes için kendi okulu daha verimli olacaktır ama bunu idrak edemiyorlar. Hem kendi okulumdaki bilgisayarlarla uğraşacağım hem de gidip lisede onlarca akıllı tahta + bilgisayarla uğraşacağım. Onun yerine ek ders almayız daha iyi.

Ankara'nın bunu neye dayarak yaptığını BİMER'e iletelim bakalım ne cevap gelecek. Fatih Projesi okulları dolmadı deseler bile dolan ilçeler vardır eminim. Ona ne diyecekler.

MEB'i bu işi bir netliğine dönüştürmediği, Ankara MEM'i de kafasına göre iş yaptığı için tebrik ediyorum.

Bence de artık İl Mem' dekilerle görüşmenin bir manası yok.. İletişime açık olmadıkları ve sorunlarımızı anlamadıkları açık.. Onun yerine bimere aynı formatta durumu soran bir yazı yazmamız daha mantıklı görünüyor..

Benim sadece anlamadığım diğer iller ORTAOKULLARA görev verirken Ankara neden bu görevi vermiyor ? Madem bakanlık kararıysa, madem verilmeyecekse hiçbir ilde verilmesin. Arkadaş hangi ile gitsem bu tür rezillikler beni buluyor. :(

arkadaşlar ben 2 gün önce ankaraegitici.net sitesinde ortaokullara görevlendirme yapılıp yapılmayacağı yönünde duyuru yazılsın diye mesaj atmıştım. onlarda demekki benim mailime baktı ve o yönde duyuru yaptılar. ama ben bu duyurudan bir cevap aldığımı düşünmüyorum. çünkü benim okul fatih kapsamındamı- değil mi bilmiyorum. benim bu duyurudan anladığım görevlendirme olada bilir olmayada bilir.

stirkoff' Alıntı:
arkadaşlar ben 2 gün önce ankaraegitici.net sitesinde ortaokullara görevlendirme yapılıp yapılmayacağı yönünde duyuru yazılsın diye mesaj atmıştım. onlarda demekki benim mailime baktı ve o yönde duyuru yaptılar. ama ben bu duyurudan bir cevap aldığımı düşünmüyorum. çünkü benim okul fatih kapsamındamı- değil mi bilmiyorum. benim bu duyurudan anladığım görevlendirme olada bilir olmayada bilir.

Hocam burada kesinlikle demiş yani olmayacak.

"Bu kapsamda Proje Dışındaki okullara kesinlikle BTR görevlendirmesi yapılmayacaktır."

stirkoff' Alıntı:

Hocam keşke o maili daha önceden atsaydınız o kadar insan boşuna beklemezdik.... :wink:

Herşeyi anladık diyelim, içime sinmeyen nokta neden ankara diğer illerden ayrı bir durum uyguluyor? Sebebi nedir? Farkında veya değiller ama bizler okullarımız da mağdur olduk. Senenin başında böyle bir açıklama yapılsaydı ve bizde başımızın çaresine baksaydık. Çevre okullara ders tamamlamaya giderdik, yada okulumuz da boşta kalan derslerden isterdik... eminim birçok kişi aynı şeyi yaşayacak

formatörüm' Alıntı:
stirkoff' Alıntı:

Hocam keşke o maili daha önceden atsaydınız o kadar insan boşuna beklemezdik.... :wink:
bende beklemekten bıktığım için yazdım mesajı. ciddiye alıp duyuru yazacakları aklıma gelmedi.

diger iller neye gore yapti bununla ilgili bilgi alalim bimer yazsak cevap ilgilu birime iletildi diye gelir muhtemelen

Bu işin gidişatını formatörlüğe benzetmeye başladım. Yine her il kafasına göre takılmaya başladı

Arkadaşlar bu Ankara da kilerin ne yaptıkları belli keyfi hareket ettikleri ortada. peki şimdi ne yapmak lazım bunu konuşalım.
1. olarak topluca 100-200 kişi gidelim dedik mağlesef o kadar olamadık gidemiyoruz. veya gitmeye sıcak bakmıyor diğer arkadaşlar eyvallah. o zaman diğer arkadaşların dediği gibi en mantıklısı BİMER e yazmak.
şimdi kara kara düşünmeyi bırakalım. aramızda güzel bir metin yazarak ortak bir metni mail atalım. maile şunları yazabiliriz sizde eksiklikleri giderin ve ortak bir metinle BİMER e yazımızı gönderelim.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeninden,

Türkiye de ki bütün illerde FATİH PROJESİNİN uygulanıp uygulanmadığına bakılmaksızın ortaokullara, ki bu okullara köy okulları da dahil Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği (BİTERO) görevlendirmesi yapıldığı halde neden Ankara da bu görevlendirme yapılmıyor. Uygulamada ki bu keyfi farklılık nedeni nedir. İstisnasız ülkenin genelinde tüm ortaokullarda görevlendirme yapılıyorken Ankara da neden neye dayanarak görevlendirme yapılmamaktadır. Bu konuda Ankara da ki sorumlu kişileri arayarak bilgi almak istediğimizde bu konuda ki şikayetlerimizi ilettiğimizde bize ortaokulların FATİH PROJESİ kapsamında olmadığını bu nedenle görevlendirme verilmeyeceğini söylüyorlar. Fakat Ankara'nın merkezinde FATİH PROJESİ kapsamında da bir çok okul bulunmaktadır. Bu okullara dahi görevlendirme yapılmamıştır. Bu noktada ülkemizin eğitim sisteminini önemli bir boyutunu oluşturan FATİH PROJESİNİN ve okullarda ki Bilişim Teknolojileri alt yapısının aksamadan çalışabilmesi için şu soruların cevabını istiyorum.

1) Ankara'daki bilişim teknolojileri rehber öğretmenliği (BİTERO) görevlendirme çalışmalarında ortaokullara görevlendirme verilmeyerek ne yapılmak istenmektedir?
2) Neden Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmenleri (özellikle ortaokullarda ki BT öğretmenleri ) kendi okullarına görevlendirilmiyor?
3) BT öğretmenlerinin kendi okullarında ki bilgisayar alt yapıları ne olacak?
4) Derse girip çıktıktan sonra görevimiz de olmayacağı için okullarda ki yazılımsal ve donanımsal sorun ve arızaları kim çözecek?
5) Biz BT öğretmenlerinden yardım istenirse görevimiz ve yetkimiz olmadığı için hayır diyerek kabul etmeyecek ilgilenmeyecek miyiz?

Bizden istenilen bunlar mı? Bu konuda Ankara bilişim teknolojileri rehber öğretmenliği görevlendirmelerin den sorumlu bölümün bu görevlendirmelerde keyfi uygulamaları bulunmakta ise bu konuda mağduriyet yaşayan biz BT öğretmenlerinin sorunları nasıl giderilecek. Bu keyfi uygulamalara nasıl son verilecek. Bu konularda gerekli araştırmaların yapılmasını keyfi uygulamalar varsa bu keyfi uygulamaların hemen sonlandırılarak Ankara'nın da hem diğer illerde ki gibi hemde Ankara da daha önceki senelerde olduğu gibi görevlendirmelere ortaokulları da dahil ederek ek görevlendirme ile zaman kaybetmeden ortaokullara BİTERO görevlendirmesinin yapılmasını istiyorum.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim

BİMER hala benim bildiğim BİMER'se bu soruları yanıtlayamaz..MEB de zaten hiç alakası olmaya bir cevap sallar. Şansımızı deneyelim yine de.

ahmetfx' Alıntı:
BİMER hala benim bildiğim BİMER'se bu soruları yanıtlayamaz..MEB de zaten hiç alakası olmaya bir cevap sallar. Şansımızı deneyelim yine de.
başka çare varmı hocam.

ayrıca amaç bimer in bunları yanıtlaması değil dikkatleri bu noktaya çekme burada neler oluyor sorun ne diye sorması bile bişeydir. hiç yoktan iyidir. ayrıca bakalım ne olacak hiç belli de olmaz

bu arada en son bimer e yazanı çok oldu nereden yazacaz arkadaşlar e devlette başvur linki var oradan mı başvuralım kendi sitesinde ki linke tıklayınca bişey olmuyor

BBNET
Geri