Android tableti hdmi kablo ile akıllı tahtaya aktarma

Kodla Büyü

nedlloyd

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Samsung tableti hdmi kablo üzerinden (kablosuz olmayacak) Pardus yüklü akıllı tahtaya aktarabilir miyiz?

Samsung tableti hdmi kablo üzerinden (kablosuz olmayacak) Pardus yüklü akıllı tahtaya aktarabilir miyiz?
Tahtadaki işletim sisteminin ne olduğu önemsiz. Hatta ET güç alsın yeter. ET yi açmanıza gerek yok. hdmi girişine nerden geldiği önemli değil sinyal gelsin yeter. Otomatik yansır olmazsa girişi değiştirme düğmesine dokun hdmi yap

Samsung tablet (s serisinde) fe, fe+, Lite modellerinde kablolu aktarım yapamazsınız ama kablosuz olarak Screen stream uygulaması ile yapabilirsiniz Mustafa hocam bu videoda anlatmış

bir kablosuz niye olmayacak iki vysor vardı kullanabilirsinz
Kendim için değil hocam. Bir arkadaşımız seminerler vermek için farklı okulları gezecek. Kendisine kablosuz olarak görüntü aktarmasını söylemiştim fakat bazı okullarda sorun yaşayabileceğini söyledi. İşi garantiye almak için kablo bağlantısını kullanmak istedi

Merhabalar, okulumuzda bir hocamız hdmi kablo ile tahtaya görüntü aktararak ders anlatıyor.
Andorid bir tablet, Type-C-HDMI kablo kullanıyor. Tüm sınıflarda sorun yokken sadece bir sınıfta görüntü aktarılamıyor.
Tahtalar Faz 3 Arçelik. Hdmi giriş çalışıyor, pc ile görüntü aktarılabiliyor.
Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözülür?

Merhabalar, okulumuzda bir hocamız hdmi kablo ile tahtaya görüntü aktararak ders anlatıyor.
Andorid bir tablet, Type-C-HDMI kablo kullanıyor. Tüm sınıflarda sorun yokken sadece bir sınıfta görüntü aktarılamıyor.
Tahtalar Faz 3 Arçelik. Hdmi giriş çalışıyor, pc ile görüntü aktarılabiliyor.
Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözülür?
Hocamız hdmı Kablosunu duvardaki modüler mi takıyor yoksa tahtanın kendisine mi

İmajla ilgisi yok, tahtanın sadece dokunmatik panelini kullanıyorsunuz. Belki tahtanın HDMI portu zarar görmüş olabilir, bazen öğrenciler bir cisimle kırabiliyorlar. Eğer HDMI sağlamsa, büyük ihtimalle kartta bir sıkıntı vardır.

Şöyle bir çözümü var, ben bilgisayarda da kullanıyorum. Programın adı 'Scrcpy Android'. Önemli adımlar şöyle: İlk olarak programı tablete kur, aç, kapat. Sonra ayarlardan tabletin geliştirici seçeneklerinde 'USB Hata Ayıklama Modu'nu aç. Tableti Type-C kabloyla tahtanın USB portuna bağla. Bildirim panelinde "Tablet şarj oluyor, şarj için bağlı" gibi bir şey çıkar, ona tıkla ve dosya aktarımını seç. Sonra tahtadan scrcpy dosyasını aç ve tablete gelen "USB hata ayıklamasına izin verilsin mi?" sorusuna evet de. Böylece hem görüntü, hem ses, hem de dokunmatik tahtaya geçer. Videoda kasarak gidiyor ama normalde hızlı. Sanallaştırma yaparak gösterdiğim için donarak gözükmüş. Bu arada bu hemen hemen tüm Android tabletlerde geçerli. Type-C üzerinden görüntü aktaramayan tablette bile çalışıyor diye hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam.Uyumlu platformlar:Android,Windows,Linux(pardus,etap),macos

Scrcpy İndir: Kurulum Videosu: https://drive.google.com/drive/folders/16pgGXURMhE-m5In4BmuKCalvSMchbDm4

ilksms
Geri