Anadolu Liseleri Yeni Bilişim Kitapları Yayımlandı (Yapay zeka, c#, python, robotik, Java)

Kodla Büyü
Basılı da gelecek sanırım. Kitap istek sayfasında da vardı.

Hyırlı uğurlu olsun , dönem bitecek anca çıkardılar..Python kitabını inceledim gayet güzel..bol bol örneklendirme var ..Mesela for ve while döngüleriyle ilgil farklı farklı örnekler var...Basımı yapılıp dağıtılsaydı keşke...

yazılım diye bir şey kalmadı neyini çıkarıyorlar herkes vibe coding yapıyor. Daha dogrusu kodlama kalmadı.

1772696454333.webp

Anadolu Liselerinde seçmeli bilişim teknolojileri dersinin adı nedir arkadaşlar? ders kitabı nerededir?" Bilişim Teknolojilerin Temelleri" dersinin kitabına baktığımda Meslek lisesi Bİlişim Teknolojileri alanının ders kitabı olduğunu görüyorum?

Anadolu Liselerinde seçmeli bilişim teknolojileri dersinin adı nedir arkadaşlar? ders kitabı nerededir?" Bilişim Teknolojilerin Temelleri" dersinin kitabına baktığımda Meslek lisesi Bİlişim Teknolojileri alanının ders kitabı olduğunu görüyorum?
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersin adı. modüler bir yapısı olduğu için farklı sevviyede farklı kitaplar yazıldı geçen yıl ama baskıya yetişmedi hiçbiri. Öncelikle müfredat programına bakıp yapıyı anlamanız Dersi lisede okutacaksanız size fikir verecektir.
Dersi ilk alanların programlamaya giriş ve algoritma modülü, bu seviyeyi tamamlayanlar programlama dilleri modülü , robotik modülü veya mobil uygulama modülü anlatabilir(bu seçiinize bağlı). Bu üçlüden Programlama dilleri modülüni alan öğrencilere yapay zeka modülünü alabilir buna göre arayın eba da. Yani yapay zeka almak isteyen öğrenci olursa PGA ve Programlama dilleri modüllerini almadan bu modülü alamaz.

Sanırım şuan eba'nın yeni arayüzünde tüm kitaplara erişim sorunu var.
Tarayıcınıza https://ders.eba.gov.tr/ yazın. Tıklayın ve bilgilerinizle giriş yapın eski web site arayüzü gelecek. Oradan üst bölümden ders kitaplarına basarak lise - sınıf seviyesi - bilişim teknolojileri ve yazılım modül kitaplarının hepsine erişip indirebilirsiniz. üste mesajlardaki web sitesi eski eba arayüzünde.

Son düzenleme:
Yeni EBA'da seçmeli dersler ve kitaplarına yer vermemişler. Haftalık quizler hazırlayıp öğrencilere gönderiyordum. Umarım okullar açılana kadar düzelir.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-09-06 212511.webp
    Ekran görüntüsü 2026-09-06 212511.webp
    5.4 KB · Görüntüleme: 16
ilksms
Geri