AMS ile resim yükleme nasıl yapılır?

Kodla Büyü

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Öncelikle bu programı bize öğretmeye çalışan developer hocama teşekkür ediyorum. Aklıma takılan kısımları burdan kendisine sorarak diğer arkadaşlarımında bundan faydalanması niyetindeyim. Sorum şöyle ;

Bilgisayardaki bir resim dosyasını alarak sayfanın herhangi bir yerinde nasıl konumlandracağız. Mantığı ve kodları hakkında bize yardımcı olursa sevinirim ....

developer

Süper Üye
Süper Üye
öncelikle ben teşekkür ederim ersin hocam sorularından ve ilginden dolayı :roll:

Şimdi sayfamızda bir adet Image nesnesi bir adet buton ve bir adet label oluşturuyoruz.Ayrıca bu kod seçmiş olduğunuz resmi AutoPlay\\Images klasörüne kopyalar yıllıkdada bu yöntem kullanıldı.

Butonun onclick evresine;

Kod:
Sec = Dialog.FileBrowse(true, "Resim Seç", _DesktopFolder, "Resim Dosyaları (*.jpg,*.png)|*.jpg;*.png|", "", "", true, false);
if Sec[1] ~= nil and Sec[1] ~= "CANCEL" then
for i,v in pairs(Sec) do
	Split = String.SplitPath(v);
	Image.Load("Image1", Sec[1]);

Label.SetText("yol",rKonum ..Split.Filename..Split.Extension);
	File.Copy(v, _SourceFolder.."\\AutoPlay\\Images\\"..Split.Filename..Split.Extension, true, true, false, true, nil);
	end
end

Bir örnek hazırladım.Fakat deneyemedim bilgisayardan kaynaklanan bir sorun nedeniyle.

Ekli dosyalar

• ersinsisman_resimgoruntuleme.rar
    20.7 KB · Görüntüleme: 65

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
teşekkür ederim hocam. bende bu yükleme işlemini IMAGE ve File olayında arıyorum sabahtan beri. çok yardımın oldu çok sağolasın :)

developer

Süper Üye
Süper Üye
oo bir argüman ams 8.0'ın argümanı o alt versiyonalrda öyle bir argüman yok.
Kod:
for i,v in pairs(Sec) do  -- seçilen resimi dögüye alıyor v'ye depoluyor

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocam biz bu argümanları nasıl bilecez peki. Sizin görsel eğitiminizimi beklememiz gerekiyor :) yada bunun için bir kaynak varmı ?

developer

Süper Üye
Süper Üye
bunu bilmen gerekmiyor önemli bir şey de değil.autoplay-media-studio-f268/autoplay-media-studio-egitimi-t79781.html buradada bahsedilmiş zaten.
Bu kalıptır hocam
Kod:
for i,v pairs () do

örnek yapalım mesela
Kod:
sBul = File.Find("C:\\Windows", "*.exe", false, false, nil, nil) -- Exe uzantısında olan dosyaları ara dedik.
for i,v in pairs(sBul) do    -- for döngüsü ile sBul değişkenindeki  exe uzantılı dosyaları v değişkenine atadık. 
ListBox.AddItem("ListBox1", v, "")  -- Listboxa yeni veri ekle dedik ama v değişkenini çağır dedik yani cdeki exe uzantılı dosyaları listboxda listeleyecek
End

ersin_sisman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Süpersin hocam. senden öğrenecek çok şeyimiz var. yarduk seni hakkını helal edesin. teşekkür ederim...