Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

tahminin altın çok yükseldi, savaş gibi değişik bir olay olmazsa bu sene çok kazandıracağına inanmıyorum, hatta elindeki altın fonlarının satabilirler bile....

29 aralıkta almıştım. Belli bir miktar bugün bozdurdum. 1000 TL civarı bir kar var. Allah bereket versin.

bilalca' Alıntı:
29 aralıkta almıştım. Belli bir miktar bugün bozdurdum. 1000 TL civarı bir kar var. Allah bereket versin.

13 günde 1000 TL iyi kar. Dip yaptığı anı iyi değerlendirmiş oldunuz. Kısa vadede altından kar edilemez diyerlere bir örnek. Allah bereket versin hocam, nasipte varsa gelir...

Bugün 1662$'ı gördü. Şu an 1640'lara geriledi.

Altında son durum

arkadaşlar şu an itibariyle altın yine rakora koşuyor

alş satış
98.3900 99.3500

ne yapmak lazım önerinz nedir

Re: Altında son durum

internet bankacılığı kullanıp altın alım satım yapan varmı acaba hangi bankadan yada

Yazın 109 TL ye kadar çıkmıştı.

Kaç aydır 97-100 TL aralığında seyrediyor. Dolar yükselince altının onsu düşüyor, dolar düşünce ons yükseliyor. TL karşılığı yaklaşık aynı değerde kalıyor.

Elinde olan satmasın, parası olan da şu an altın almasın.
İşin kurdu olup al sat yapanlara güzel fırsat.

ofkar' Alıntı:
hocam bu geçici bir yükselişe benziyor ytd

Geçiciye benzemiyor bence füze uçuşuna geçmiş. İşte son durum.Şu saniyeler.
Haftasonu belki füzenin ateşi azalabilir .Ama belkii..

Ekli dosyalar

• StreamingServer.gif
    StreamingServer.gif
    107.1 KB · Görüntüleme: 449

Dün 40dk içerisinde 50$ birden yükseldi fiyat. 1700 üzerine tırmandı. Birileri 40dk'da sağlam alım yaptı belli ki.

Eski 1900$ seviyesini hatta 2000$ seviyesini yıl içerisinde zorlayabilir, ancak zaman zaman düşüşler olacaktır kanısındayım. Tekrar 1700 altına da bence düşebilir ama 1600 altına düşeceğini pek sanmıyorum.

Yalnız Türkiye fiyatı için iş biraz karışık zira altın 1 aydır zaten yükseliyor ama dolarda düştüğü için tl fiyatı değişmiyor. Dolar 1,9'lardan 1,79'a indi. Bu sebeple altın alırkan bir kez daha düşünmek lazım. Ons fiyatı çıkacak olsa bile merkez bankası başkanının da tahminleri ve açıklamaları doğrultusunda TL, dolar ve euro karşısında bu sene değer kazanacak gibi, bu şartlarda altının TL fiyatı çok yükseleceğini düşünmüyorum bu yıl. En fazla 105 TL seviyesine çıkabilir. Ancak dolar tekrar yükselişe geçerse iş değişir.

Bu sebeple altın her zaman kazandırır anlayışı Türkiye için çok da geçerli değil, zira altının fiyatı dolara bağlı, bunu kimse unutmasın.

Şahsi hesaplarıma göre 1760 larda 1-2 ay soluklanır.
Döviz kurunu MB belirler ( bugünler yönü aşağıda )ve banka fiyatları ne olur siz hesaplayın.

http://goldprice.org/live-gold-price.html
Bu uluslararası market.24 saat devam eder.Cuma geceyarısından itibaren haftasonu tatil.Pazar geceyarısı başlar.Ama bunun yanısıra .
Türkiyenin altın arz-talebi var
Döviz kuru var
İstanbul merkezli büyük kuyumcuların fiyatları var
Bankalararası toptan fiyatlar var
Bankaların altın hesaplarına alış satış makas fiyatları var.Yani buradaki fiyatlarla 3-4 günsonra banka kurlarına az yada çok yansır.Ama hızlı çıkış yada inişler banka makaslarına anında yansır.Ondan sonra son tüketici fiyatları belirlenir.

Türkiyedeki alım satımın altın onzunda %01 lik bile etkisi yoktur hocam... trend yukarı şuan sebebi fedin faiz kararı dolardaki durum kritik aşagı iner diyenler var yukarı cıkar diyenler var sadece geçenlerde merkez bankası başkanı ortalama 1.85 olarak öngürüyoruz demişti...Ayrıca babcanda 3-4. aylarda cari acık sıfırlanır dedi bunlara göre dolarındna yükselmesi lazım....Bu arada umarım yükselir 108 dende altın aldım 94 dende forever altın....:))

USD TC MB
baskısı altında olmasa hedef 2.2 TL olur.Bakalım daha ne kadar tutabilecekler doları.Sanırım bayaa rezerv var.Ama fazla tutabileceklerini zannetmem. USD-TL şu nada taban durumda. yükselişe geçtiği zaman altın fiyatları Türkiyede daha bir başka olur.

hocam bence 2.2 de çok yüksek bi rakam 1.92 de merkez bankası çok sert müdehale ettti gecen aylarda... bence Merkez doları 1,80-2 .00 bandında öngörüyor...

Sayın hocam;
Umarım rezerv vardır ve bu depo dövizler daha sıkı günler için.Ama Siz doları bu bantta tutarsanız .İhracatçı batar.ithal mamülatla ülkemiz dolup taşar.Malı mülkü satmakla nereye kadar.Buluş ve icat satmalıyız.Elin adamı silah satyor.Teknoloji satıyor.
Biz tonla demir satıyoruz .Adam 5 gram kumdan yaptığı işlemciyi bize satıyor aynı para.
Varsa satacağın bir teknoloji kalkınırsın.Yoksa kalırsın.
http://www.altinkaynak.com/
Bu arada gerçek piyasa rakamları.Arada bir F5 ile yenileyiniz.

COBOL' Alıntı:
Sayın hocam;
Umarım rezerv vardır ve bu depo dövizler daha sıkı günler için.Ama Siz doları bu bantta tutarsanız .İhracatçı batar.ithal mamülatla ülkemiz dolup taşar.Malı mülkü satmakla nereye kadar.Buluş ve icat satmalıyız.Elin adamı silah satyor.Teknoloji satıyor.
Biz tonla demir satıyoruz .Adam 5 gram kumdan yaptığı işlemciyi bize satıyor aynı para.
Varsa satacağın bir teknoloji kalkınırsın.Yoksa kalırsın.
http://www.altinkaynak.com/
Bu arada gerçek piyasa rakamları.Arada bir F5 ile yenileyiniz.

Hocam merkez bankası başkanının uzun bir açıklaması oldu kur konusunda, sanırım bu başlıkta önceki mesajlarımda paylaştım linkini. 2011 içerisinde krizlerden dolayı fazladan dolar ve euro parası basıldı, ancak yıl boyunca TL'yi normal seviyede bastık, fazla basmadık bu sebeple 2012 yılı içerisinde TL istesenizde istemesenizde yavaş yavaş mutlaka değerlenecek şeklinde önemli bir tespiti vardı. Bu tespit doğrudur. Tabiki olağanüstü bir şeyler olmadığı sürece. (Türkiyeye hızlı dolar giriş çıkışı gibi)

Merkez bankasının rezervi 13 Ocak 2012 itibariyle 77 milyar 231 milyon dolara geriledi. Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/215576/ Ana kaynak : Anadolu Ajansı.

Bankasya altın kurunu anlık olarak güncelliyor, fakat dolar kuru konusunda bir şey diyemeyeceğim, dolar kuru da çok sık güncelleniyor ama ne kadar farkı vardır bilmem. Fakat uluslararası ons fiyatı yükseldikten en fazla 1dk sonra bankasyayada yansıyor bu. Her bankada böyle değildir tabiki.

Bu arada ben elimdeki gr altınları bozdurmak zorunda kaldım. Şu an sadece piyasayı takip ediyorum altın borcumdan ve ekonomiye olan ilgimden dolayı.

kimsenin sesi soluğu çıkmıyo hayırdır arkadaşlar. benim baya zararım var. bazıları alım fırsatı diyo sizce ne yapmalı.

o işte bir gariplik var her 100 dolara yaklaşık 7,5 dolar kazanılırmı sadece döviz takasıyla

altının önümüzdeki hafta üstüne 2-3 lira koyacağı deniyor. ne kadar doğrudur bilemeyecem ama doğruysa elinizde altın varsa bu hafta çıkartmayın. ben haftaya satış yapmayı düşünüyorum

medyada çıkacak deniliyorsa düşer, düşecek deniliyorsa çıkar. bu paranın patronlarının yönlendirmesiyle olan bişey. onların daha çok kazanması en çok bu taktik uygulanır: medya ile yanlış yönlendirmek.

BBNET
Geri