Altın piyasası durumu

Kodla Büyü
Re: Nolcek bu altın :)

Tabi borsa mantığıyla düşünürsek
1- Düştükçe daha çok alıp maliyetimizi düşürmeliyiz.
2- Altın yatırımcısı altını satmadığı müddetce zararda değil zarar sanal. Bekleyin yükselsin zarar etmeyin.

Sonuç itibar ile faize yönelmeyen borsayada cesareti ve bilgisi olmayan için hala altın 1 numaralı yatırım.

düştükçe alımlar yapın...satmadığınız sürece kardasınız..mutlaka aynı yeri görür.. :++:

altın daha da düşücek mi acaba?

araba almayı düşünüyordum. altın hesabına güvendim şimdi 1 gün içinde 400 lira zarardayım. ne zaman yükselir bir yorum yapabilir misiniz?

uxexes' Alıntı:
altın daha da düşücek mi acaba?

araba almayı düşünüyordum. altın hesabına güvendim şimdi 1 gün içinde 400 lira zarardayım. ne zaman yükselir bir yorum yapabilir misiniz?

1560$'dan döndü dün. Bugün 1596'yı görmüş bir ara onsu. Fakat dolarda düşmeye başladı. Ons fiyatının daha fazla düşeceğini sanmıyorum ama hızlı artış da beklemiyorum. Yavaş yavaş artacaktır, bu arada dolarda biraz düşer.

Altın düşse düşse en fazla bu kadar düşebilirdi. 1400$ olma ihtimalinden bahsedenler var ama olsa bile çabuk toparlar. Kimse 1900$'ı görmüş bir şey için 1400$ fiyatını alım için kaçırmaz.

Arkadaş bugüne kadar ne yaptıysam tersi oldu ben bu işten birşey anlamadım;
Dolar alsam dolar düşer
Euro alsam euro düşer
Altın alırım o düşer
Araba alırım sonra fiyatlar düşer
Bir ara borsa dedim banko dedik yine düşer,
Arabayı satarım sonra fiyatlar çıkar...
Yine alırım fiyatlar düşer,
Satarım fiyatlar artar, sonra daha da alamam...
Piyasayı takip etmek yerine ben ne yaptığımı söyleyim siz tersine yapın kesin kazanırsınız :lol:

the_korsan' Alıntı:
Dolar alsam dolar düşer
Euro alsam euro düşer
Altın alırım o düşer
Piyasayı takip etmek yerine ben ne yaptığımı söyleyim siz tersine yapın kesin kazanırsınız :lol:
hocam bence senin hatan olayı derinlemesine takip etmemişsin seninki hep yüzeyselde kalmış mesala tvlerdesürekli altın uçtu kaçtı diyorsa bilki düşüş başlamıştır

the_korsan' Alıntı:
Dolar alsam dolar düşer
Euro alsam euro düşer
Altın alırım o düşer

Hocam bu aralar altın aldım deme sakın. :cry:

turhank' Alıntı:
Hocam bu aralar altın aldım deme sakın. :cry:

bu aralar alsam iyi 107 iken almıştım :lol:

@mustafa431 hocamın dediği gibi derinlemesine incelemeyince takip etmeyince kütletiyorlar..

107 gene iyiymiş ben 108 den almıştım baktım hergün artıyor bende bi iki kuruş kazanırım hemen satarım dedim meğer ki millette benim almamı bekliyormuş satmak için

ben de ata almıştım 690 dan şuan 625 :D .
Herkes altın almış anlaşılan.Adamlar işi biliyor.Şuan sert düşüşün sebebi bence 2012de yapılacak büyük alımlar için bizim gibi küçükleri piyasadan uzaklaştırmak panik havasına sokarak altını düşürmek. Ben altının onsunun 1430u göreceğini düşünüyorum sonrada merkez bankaları çatır çatır alım yapıp 2000doları görecektir ama bu tabiki en az 6 ay sürebilir.Bezdirme taktiği ile insanları altından soğutma çabaları bunlar çünkü amerikanın iyiye gittiği felan yok 99 yılından beri amerika gerilemekte ve buna bağlı olarak avrupaa yansımaları 2004-5 yıllarında başladı şimdi dökülüyolar.Altın almaya mecburlar çünkü güvenilecek tek maden altındır.Sahip oldukları nakitlerin değer kaybetmemesi için hangi para birimine güvenecekler zaten çöküyolar mecbur altın depolamak zorundalar ki ayakta durabilsinler.Şuan sert düşüşler küçük ortakları kaçırmak ve alım için uygun fiyata ulaşabilmek bu sebeple sabretmeyi öneriyorum önce kendime tabiki :)

tamam_peki' Alıntı:
burdan almak mantıklımı beklemek mi gerekir sizce

Kolay kolay yorum yapmıyorum ama bu sefer almak daha mantıklı gibi görünüyor. Kısa vadede 1400$'a kadar gerileme ihtimali var (bence yok) ama yavaş yavaş tekrar artacaktır. Zira 1910$'ı görmüş bir şey aynı fiyatı deneyecektir. Çok fazla düşmesine elinde yüksek altın rezervi olan devlet ve para babaları izin vermeyecektir.

Ben düşmüşken 5 gr aldım son haftada. Düşerse de zararım yok çünkü borcum var. Yani 50 gr borcum olduğu için, elimdeki 7gr zarar etse de 43 gr için kar etmiş olacağım :mrgreen: Düşmesine hiç üzülmem yani.

ismailt hocamın yorumuna da katılıyorum. Yakın zamanda yükseliş bekliyorum. Bu noktadan da olabilir biraz daha düşerek de olabilir.

geçen 1 ay önce 92 ye düştü ve tekrar 103e çıktı 1 ayda...1 ay içinde eğer 105i görecektir..2012 ilk 1-2 ay içinde 105leri görür ..amaç insanlar satsın daha düşsün büyük firmalar altını bırakırmı..altın her zaman altındır...çamura düşsede altın değerinde bişey kaybetmez...bekle ve gör

the_korsan' Alıntı:
Dolar alsam dolar düşer
Euro alsam euro düşer
Altın alırım o düşer
Hocam rica edeceğim sat şu aldığın altınları :mrgreen:
sat. sat.

Walla bak. :roll:

buralardan almak banada mantıklı geliyo bakalım biraz alayım ne olacak inşallah yükselir hayırlısı olsun. altın borcu alonlara Allah kolaylık versin işiniz zor arkadaşlar.

tamam_peki' Alıntı:
buralardan almak banada mantıklı geliyo bakalım biraz alayım ne olacak inşallah yükselir hayırlısı olsun. altın borcu alonlara Allah kolaylık versin işiniz zor arkadaşlar.

Yavaş yavaş yükselişe geçti tekrar. 1590$'a geldi onsu. Ancak içeride dolar biraz düştüğü için tl bazında çok bir fark hissedilmedi.

aslında hocam çok iyi takip ederseniz ve alıp satarken küçük rakamlara takılmadan işlem yaparsanız çok zarar edeceğinizi sanmıyorum. En azından ben öyle yapıyorum ve bu güne kadar pek zarar etmedim. kar edip satmaya karar verdiyseniz hiç beklemeyin biraz daha artar diye genelde bekleyenler zarar eder.

ekonomistler bu ara düşecek diyo. 2012'nin ilk ceyreğinde ciddi düşüşler olacağını belirtiyolar. ilk yükselişte satmak mantıklı gibi geliyo bana.

tamam_peki' Alıntı:
ekonomistler bu ara düşecek diyo. 2012'nin ilk ceyreğinde ciddi düşüşler olacağını belirtiyolar. ilk yükselişte satmak mantıklı gibi geliyo bana.

Ekonomistler yıl sonunda 2000$'ı bulur da diyordu.

Her an herşey olabiliyor. Ama kuvvetli muhtemel dediğiniz gibi. Zira avrupa bankaları altından çıkıyor, avrupada faizler yükseldiği için getirisi daha çok diye yatırımcı da altından çıkıyor faize yöneliyor, avrupa ekonomisi kötüye gider diye borsalardan ve eurodan dolara da kaçış var. Türkiye içinde dolar yükseldiği için altının düşüşü çok hissedilmedi. Ons bazında düşüş çok fazla oldu. 1910'lardan 1540'lara kadar indi.

Hep birlikte göreceğiz. Ama yükseldiği anda satıp, düşükken tekrar almak daha mantıklı.

Bugün 1600$'ı bir ara geçti. Sanki biraz çıkacak gibi. 100 TL olursa gramı ben de bir miktar bozdurmayı, düşünce tekrar almayı düşünüyorum.

eya' Alıntı:
tamam_peki' Alıntı:

Her an herşey olabiliyor. Ama kuvvetli muhtemel dediğiniz gibi. Zira avrupa bankaları altından çıkıyor, avrupada faizler yükseldiği için getirisi daha çok diye yatırımcı da altından çıkıyor faize yöneliyor, avrupa ekonomisi kötüye gider diye borsalardan ve eurodan dolara da kaçış var. Türkiye içinde dolar yükseldiği için altının düşüşü çok hissedilmedi. Ons bazında düşüş çok fazla oldu. 1910'lardan 1540'lara kadar indi.

Hep birlikte göreceğiz. Ama yükseldiği anda satıp, düşükken tekrar almak daha mantıklı.

Bugün 1600$'ı bir ara geçti. Sanki biraz çıkacak gibi. 100 TL olursa gramı ben de bir miktar bozdurmayı, düşünce tekrar almayı düşünüyorum.

hocam aynen katılıyorum. bende 100 civarı satıp beklemeye geçmeyi düşünüyorum. zira çok dalgalanma var. güvenli liman olma özelliğini çoktan kaybetti. ama kısa vadeli düşükten alıp yüksekten satarak kar edilebilir. onun dışında pek güven vermiyor...

hayalcisuat' Alıntı:
eya' Alıntı:
tamam_peki' Alıntı:

hocam aynen katılıyorum. bende 100 civarı satıp beklemeye geçmeyi düşünüyorum. zira çok dalgalanma var. güvenli liman olma özelliğini çoktan kaybetti. ama kısa vadeli düşükten alıp yüksekten satarak kar edilebilir. onun dışında pek güven vermiyor...

Düşmesinin en büyük sebeplerinden birisi de beklenmeyen çıkış ve inişler, balonlar. Artık altın güvenini yitirmeye başladı. Bunun için de yatırımdan kaçan çok.

düşükken alıp yüksekken satmak için ne kadar uygun bi ortam sizce alınca daha çok düşme ihtimali satınca önü alınmaz yükselme ihtimali nasıl bu aralar sizce.

tamam_peki' Alıntı:
düşükken alıp yüksekken satmak için ne kadar uygun bi ortam sizce alınca daha çok düşme ihtimali satınca önü alınmaz yükselme ihtimali nasıl bu aralar sizce.

Hocam geriye doğru mesajları okursanız sorularınıza yanıtlar var.

1590$ altını görmediği sürece hedef fiyatı 1900$ diyorlar. Birde forumdaki bir hocamız altınları sattı galiba yükselmeye başladı.

turhank' Alıntı:
1590$ altını görmediği sürece hedef fiyatı 1900$ diyorlar. Birde forumdaki bir hocamız altınları sattı galiba yükselmeye başladı.

1615$'a kadar çıktı. Yavaş yavaş çıkmayı deneyecek ama çok da tedirgin bir çıkış olacak gibi bu. Her an tepe takla olma ihtimali varmış gibi. Nitekim 1910'lardan 1508 görüldü.

Ben çok ufak rakamlarda yatırım yapıyorum bu ara. Düşükken alıp yükselince satıyorum. 95 iken aldım 97 iken bozdurdum. 95'e düşerse tekrar alırım. 100'e gelirse daha düşükken aldıklarımı bozdurup düşmesini beklerim. Bu benim tercihim. Uzun vadeli düşünenler için 1500-1600 aralığı alıp için iyi gibi. 1600-1700 arası belli olmaz.

21 Aralıkta 1635$'ı görüp düşmeye başladı. Dün (28 Aralık) doların 1,92'yi görüp 1,91'le kapatması ile altın 1550$'lere doğru süzüldü. 9 gündür kısmen yatay seyrediyordu.

zarar üstüne zarar.Şimdi de 1300leri görecek diyenler çıktı hadi hayırlısı bakalım birileri güzel para kırıyor da biz zarardan çıkamadık bi türlü...

Bugün Temmuz 2011'deki değerlerine kadar geriledi. 1522$'ı bile gördü. Şu an 1530$'larda. Bu kadar düşmüşken 1 gr alayım dursun :mrgreen: (Gr gr tl tl kar olmaz evet ama kendimi deniyorum biraz da...)

Küresel para babaları hep karlı çıktı, her krizden, her ani çıkıştan, her ani düşüşten. Adamlar ne yapıp ediyor ayarlıyor, kriz çıkarıyorlar, savaş çıkarıyorlar, organize alıyor, organize satıyor, kimsenin beklemediğini yapmayı başararak karlarına kar katıyor. Yatırımcılar da bunları tahmin etmeye çalışıyor. İşin özü bu.

Altını güvenli liman yaptılar 1910$'lara kadar çıktı fiyatı. Herkes 2000'ini devirecek diye düşünmeye başladığı an tepe takla oldu, altın güvenilir liman değil artık. Dolar güvenilir liman oldu. Bakalım o ne kadar dayanacak.

Ben ısrarla söylüyorum altın 1300$'a kadar düşse bile uzun vadede o fiyatta durmaz. Elinde on binlerce ton olan başta ABD ve diğer ülkeler daha fazla düşmesine izin vereceğini sanmıyorum. Şu an düşüyor çünkü altın düşüyor dolar yükseliyor, yine ABD'nin işine geliyor. Dolar düşmeye başladığı an görün bakın altın nasıl fırlayacak... Bakalım yanılacak mıyım...

BBNET
Geri