culle' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
Şuan merak ettim Halkbankasında alış 101,505TL satış 96,515TL al - sat arasında neredeyse 5TL fark var? Bazı arkadaşlar 1tl fark var diyorlardı? bunun nesi karlı ben anlamadım?
Kullanan varsa açıklayabilir mi?
Hocam Halkbank'ta biraz fark var. Önceki gün 5,5 TL, dün 1 TL fark vardı, bugün fark 4 TL'ye kadar çıktı. Çok değişken.
cenavar' Alıntı:
sehzade84' Alıntı:
Şuan merak ettim Halkbankasında alış 101,505TL satış 96,515TL al - sat arasında neredeyse 5TL fark var? Bazı arkadaşlar 1tl fark var diyorlardı? bunun nesi karlı ben anlamadım?
Kullanan varsa açıklayabilir mi?
ben kullanmıyorum ama halk bankasından fiyatları takip ederim dostum
haftaiçi mesai saatleri içinde mesela örnek fiyat:
alış: 100.25 ise
satış: 101.50 veya 101.75 olur ama mesai saatinin dışında aradaki çıtayı açıyorlar.
Fark bankadan bankaya değişebilir ama mesai saati esas. Hafta içi mesai saatleri (altın borsasının mesai saatleri) içinde fark 1 tl civarında , mesai saati dışında 4-5 tl olabiliyor. Ama şunu unutmamak lazım, kuyumcuya gittiğinizde fark her zaman 7-8 tl dir, ve gündüzleri işlem yapabilirsiniz. Aldığınız anda satmak istediğinizde gram başı 7-8 tl !!!
Kuyumcuda en az çeyrek altın alabilirken bankada 1 gram dahi alabilme ve satabilme seçeneğiniz var. Bir de acil paraya ihtiyacınız varsa 1 gam satabilirsiniz.. Kuyumcuya gidip "abi ben 20 gramlık bileziğin 1 gramını bozduracağım" diyemiyorsunuz.. Birde yastık altında güvenli bir şekilde saklama sorunu var...
Birde en sevdiğim özellik geçen arkadaşım yaptı. Sabah haberlere bakarken altının %4 arttığını görünce (pazartesi oldu) sabahın köründe altın almış. (alış 84 satış 89). Banka mesai saati başlayınca 90'dan açılmış... tam tersini de yapabilirsiniz.. Baktınız hafta sonu anormal bir düşüş var.. eski fiyattan satıp zararı en aza indirmek için kullanılabilir..
Şu iki olayı unutmamak lazım :
1- Altın güvenli liman sayılır. Uzun vadeli yatırımlar için tevsiye edilir.. Bu aylarda aylık bile %15 artabiliyor.. Ama aynı oranda azalabilir.. (haziran 2010 = 63 tl/gram, ağustos 2010 = 57 tl/gram)
2- Türkiyedeki altın fiyatı iki şeye bakar 1-dolar "şu an 1,75" 2- altın ons fiyatı "şu an 1750 lerde" (1 ons=~31 gram yapar,
altının gram fiyatı tl olarak (ons fiyatı)*(dolar kuru)/(31,1) şu an için :1750*1,75/31= 98 tl gibi bişey)
şu an altının Türkiyede uçmasının sebebi : ikisi birden arttı. yani ikisi birden %2 artınca artış %4 oldu.. (8.8.2011 ve 9.8.2011 tarihleri örnek) Geçen ağustos da altın dünyada rekor kırarken Türkiyede düşmesinin sebebi doalrın 1,55 lerden den 1,30 tlye düşmesiydi.
Bu yazıyıyı okuyanlar çok altınım olduğunu sanmasınlar, geçen araba aldım.. almasaydım 3000-4000 tl kazanırdım ama nasip. Not

işman değilim..