Alan değişikliği 2025

Kodla Büyü
Bakan: Yıl sonuna doğru kısıtlı alanlarda yapılacak dedi. Ben pek taraftar değilimi de ekledi.

https://www.meb.gov.tr/bakan-tekin-canli-yayinda-sorulari-yanitladi/haber/37059/tr

Bakan Tekin, "Diplomaya bağlı alan değişikliği takvimi ne zaman açıklanacak ya da böyle bir hazırlık var mı?" sorusuna, bunun bir takviminin olduğunu ve yıl sonunda yayınlanacağını bildirdi.

Alan değişikliğinin çok sınırlı sayıda olabileceğine işaret eden Tekin, "Yani bizim ihtiyaç duyduğumuz branşlar ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerimizin olduğu branşlar arasında bahsettiğiniz uygun diploması olan arkadaşlarımızın branş değişikliğini planlayabiliriz. Geçtiğimiz yıl yaptığımızda da yine bu kısıtla yapmıştık. Yine aynı çerçevede oluşacak bir şey." dedi.

"Alan değişikliği talep eden öğretmen arkadaşlarımızın taleplerini dillendirmemiz konusunda biraz sabır istemiştik, kızmışlardı. Ancak onların da haklı olarak umutlandığını ve ısrarla sorduklarına şahit oluyoruz. Yine aramızda kalsın, zamanı yaklaşıyor. Yönetmelik değişikliği sonrası iller arasında da tercih hakkı verildiğinde, daha çok kontenjan açılabilecek ve bu talep de karşılanacak diye ısrarımız, takibimiz devam ediyor."

Okul idaresine diplomanız ve bir dilekce sunmaniz yeterli. Onlar sisteme işliyor. Mezun olduğu okullar diye ayrı bir sekme var mebbiste. Şuan benim 3 lisans 1 yükseklisans kayıtlı orada mesela :) kısmet olursa seneye dördüncü lisans bitecek. MEB e güven olmaz ne kadar çok mezuniyet o kadar kafa rahat. Böte boka sardı meslek lisesine geçtim şimdi de bilişim boka sardı adalete geçeceğim, o da sıkıntı yaparsa tarım bölumune atlarım. Oturup ağlamak yerine çözüm yolları aramak gerekiyor bu ülkede keza artık ağlayana da meme yok.
Mrb, Böteden mesleğe nasıl geçtiniz? yeniden sınava girerek mi ? ya da bir geçiş mi var ? yeniden sınava girdiyseniz çalışırken nasıl okudunuz ?

ortaokul ve düz liselerde çalışan TEF mezunları için alan değişikliğinden sonra bu dönem nasıl bir yol izlenecek ? şayet bir değişiklik olmayacaksa neden alan değişikliği yapıldı ?

Mrb, Böteden mesleğe nasıl geçtiniz? yeniden sınava girerek mi ? ya da bir geçiş mi var ? yeniden sınava girdiyseniz çalışırken nasıl okudunuz ?
Şaka mı yapıyorsun hocam ya! Ben çalışırken 3 lisans, 2 önlisans ve 1 yüksek lisans bitirdim . Bunlardan sadece 1 lisans AÖF diğerleri hepsi örgün ve sıfırdan başlandı. Yani calisiyorsunuz da sanki haftada 5 gün 8-17 çalışıyorsunuz. Yıllarca yarım gün çalıştım, sabah okula gittim öğleden sonra üniversiteye. Meslek lisesinde zaten 3 gün vs okul...
Zaten hangi üniv hangi bölüm okursan aşağı yukarı 1 sene ders saydiriliyor, 1 sene de yaz okulunda alınıyor geriye kalan 2 seneyi de 4 senede veriyorsun oluyor bitiyor. Bahane değil de çözüm yolu uretirsen on tane de üniv bitirirsin ki bitiren öğretmenler tanıyorum. 8 tane üniv bitiren var tanıdığım yarısı açıköğretim olsa da

ilksms
Geri