Alan değişikliği önerir misiniz?

Kodla Büyü
Felsefe ya da coğrafya alanına BÖTE branşından alan değişikliği yapmayı önerir misiniz? Özellikle lise düzeyinde görev yapan öğretmenlerimizin görüşlerini merak ediyorum ya da bu alanlara geçiş yapmış olan hocalarımız deneyimlerini paylaşabilir mi?

Yeni bir durum degil.Gecen sene bizim ilkokula, ortaokuldan norm fazlasi olan yada dersi hic olmayanlara once resen sonra istege bagli teklif edilmiş, ozel egitim sinifinda calismak uzere bir egitim ve ogretim yili calisan arkadaslar gelmisti.Simdi bu konu alan degisikligine dogru gidiyor.Hatta bununla.ilgili hizmetici egitimde basvuru sekmeleri bile 8 ay oncesinde hazirdi.

540 saat olur.80 ve 100 saat her sinifcida olur zaten.Acikogretim diplomasi ile, kpss90 isteyen böte oldugumuza gore, her an herseyi bekleyin.Ben meslegin sonundayim zaten.Ozel bir ofiste calisacagim insallah.Bote benim.icin sadece bir etiket bu yuzdrn bransa gectim.

Son düzenleme:
alan değişikliği olsa 15 yaşıma döner. bilişimin ana dalı olan elektriği bilim olarak doğuran ve genel bilim yasalarının en atası "fizikçi" olmayı isterdim. benden iyi eelektrik fiziği çözen olmazdı. ayrıca kendime bir alan da belirlemiştim. lise 2 de jeofizik okumak istediğimi söylemiştim. akıma kapılıp bilgisayarcı oldum. "bilişimci" olmayı kendime hiç yakıştıramadım. fizik alanı için eğitim bile alabilirim. beni yönlendirin lütfen.

Felsefe ya da coğrafya alanına BÖTE branşından alan değişikliği yapmayı önerir misiniz? Özellikle lise düzeyinde görev yapan öğretmenlerimizin görüşlerini merak ediyorum ya da bu alanlara geçiş yapmış olan hocalarımız deneyimlerini paylaşabilir mi?
Hocam Coğrafya öğretmeniyim. Konuyu müfredatı anlatmak sorun değil ni şekilde halledilir ama lise öğrencisi ergenliğin zirvesinde ukala saygısız veli desen çocuğun tarafında , idareler genel olarka disiplini işletmiyor bwn önermem kendim Bilseme geçtim rahatım ,bulunduğunuz bölgede nilim sanat varsa genel olarak eğitim odaklı öğrenci geliyoe sayı 10 kişiyi geçmez öneririm

alan değişikliği önerirmisiniz ben kesinlikle önermem, alanlar sadece bizim branştan ibaret değil çünkü, ilk atandığımızda derslerimiz o kadar çok ama bilişim öğretmeni ise o kadar azdı ki bazen fahri bile giriyorduk sonra ders saatleri azaltıldı 4 ten 2 ye düştü sonra 7-8 lerde seçmeli oldu sonra 5-6 lardada seçmeli oldu sonra dil sınıflarına döndü hepten kalktı ve norm fazlası olundu bunun ceremesini neden biz çekelim biz özel eğitim veya başka branş öğretmeni olma eğitimi almadık ki yapmış gibi olacağız ve hiç bir zaman faydalı olamayacağız (istisnalar hariç) ,
bunu diğer branşlar içinde düşünün benim mesleğe yeni başladığım yıllarda sınıf öğretmeni bir kişi ortaokul matematik öğretmeni oldu bu kişi matematik derslerine girmeden önce okul her sene 70 küsür mezun verir 56 tane öğrenci anadolu-fen liselerine mutlaka yerleşirdi bu kişi okula gelince 2 sene içinde okulun başarısı %35 'e düştü suç bu kişide değil ona bu hakkı verendedir. kendiside diyordu kervan yolda düzelir zamanla konulara hakim olurum ki hala olamadı neredeyse 20 yıl geçti olamazda çünkü sistem konular teknik defalarca değişti kendi ailesi çoluğu çocuğu var yaşı geçiyor haliyle tempo tutması çok zor. Norm fazlaları zaten bir yerlere geçici görevlendiriliyor torpilliler her sene torpilli yerlere bir şekilde veriliyor kim ne derse desin o zaman sorun nedir? anlayamadık 3-5 kişi ise o kişilerde mutlaka bir yerlere bir zaman sonra yerleşir geçer gider onlar için binlerce kişinin çoluğunu çocuğunu alan değiştirmiş kişilere neden maruz bırakıyor sistem yazıktır günahtır kul hakkıdır. her taraf içinde külliyen zarardır.
kim ister norm fazlası bir din beden coğrafya edebiyat ingilizce matematik gibi derslere alakasız branların aldıkları kursla alan öğretmeni yerine girmesini
ortaokulda bizim matematik dersimize 1 sene beden eğitiminden geçmiş öğretmen geldi matematiği unuttuk öğretttiği hiç birşeyden kimse birşey öğrenmedi üstüne o zaman dayak vardı adam anlatamıyordu bizde anlamıyorduk sağlam tokat atıyordu.

Bundan tam olarak 19 sene once bu dersin bir kiymeti vardi.Baska bir sehirde ve koyde sinifciyim.Arkadasin biri geldi kos koş, Sakaryaya git, tum okullar web sitesi yaptirma. projeksiyonlu sinif kurma, okula veli imkaniyla lab kurma konusunda yarisiyorlar.Sakaryaya tayin istedim gittim.
Bilgisayar ogr yetmiyor sinavla okullara bilgisayarci ariyorlar, onlisans mezunlari bile oluyordu.
2 ay sinif ogrt yaptim.Sonra once formator ardindan yerime ucretli bulundu direk 2 tane yakin ortaokula bilgisayar ogrt oldum.
O zamanlar tam bir donanim cilginiyim.Herkese sistem toplayip satiyorum.Bir ara bilgisayarcilar eve yuruyup senin yuzunden satis yapamiyoruz dediler.
Her okula web sitesi yapmisligim vardir.

34 sene once bu isi seviyor tercihlerime bilgisayar ogretmenligi yaziyor ama kazanamiyordum.27 sene sinif ogrt yaptim meslegin sonuna dogru bilisimle ilgili 3 universite bitirdim.Halen bu işten vazgecmedim.Severek yapacagim insallah.
Biz Voltran, Galactica ile buyuduk, beni dahi yarin norm fazlasi yapsinlar viz gelir tiris gider, ek derse ihtiyacim yok, mudur bana 20 saat verecek, yos gorevini de kabul etmedim daha dogrusu istemedim.Kendi isime bakarim.
Tavsiyem alan degistirme amacli bir kurs acilirsa alin ve kenara koyun.Benim 3 farkli alanda diplomam ve 500 puanim var.Canim nasil isterse o.Kedinin fareyle oynadigi gibi oynarim.

Son düzenleme:
Hz. Muhammed sav den bir hadis: “Mü'min, bir delikten iki defa ısırılmaz.”
Bir kere öğretmen olmuşsun, alan değişikliği ile tekrar öğretmen oluyorsun🙂

Norm sıkıntısı olmayan alan kalmadı özel eğitim dışında.Yer değiştirme iki senedir kitlendi bütün alanlarda.Sorun alan değil öğretmenlik de yaşanan sorunlar

Sinif ogretmenleri dahi yasamaya basladi.Ucretli ogretmen almaz isen sifir sorun olur.Calisacagim ortaokulda 27 kadroluyuz.Gelen giden yok daha 40 tane daha ihtiyac var yine ucretli yoluyla giderilecek.

ilksms
Geri