Alan/Atolye şefliği görevlendirme hakkinda

Kodla Büyü
Okulda norma düşenlere seflik veriliyor mu boyle bir yazı varmı yönetmelikte arkadaşlar şu an bizim okulda bunun tartışması var müdür vrrilir diyor ama boyle bir yazı da yok sanki
Norm fazlasına verilmez diye bir hüküm yok yönetmelikte. Normalde verilmesi çok uygun olmaz her an gidebileceği için ama mevzuata aykırı da değil verilmesi

Şeflikler zaten norm hesabına katılır.
Şeflik ihtiyacı varsa normdan bağımsız zaten açılıp görevlendirilmesi gerekir.
Şef görevlendirmeyip böyle norm fazlası olanlar için görevlendiriliyorsa o müdür işi bilmiyordur. Oradaki öğretmen arkadaşlar da yönetmelikleri bilmiyordur.

Şeflikler zaten norm hesabına katılır.
Şeflik ihtiyacı varsa normdan bağımsız zaten açılıp görevlendirilmesi gerekir.
Şef görevlendirmeyip böyle norm fazlası olanlar için görevlendiriliyorsa o müdür işi bilmiyordur. Oradaki öğretmen arkadaşlar da yönetmelikleri bilmiyordur.
Yani hocam seflik icin ayrı kadro verilmeyeceğine gore norm icinde olsada seflik verilir diyorsunux yanlış anlamadıysam eger yanlışım varsa kusura bakmayın

Alan şefliği, atölye şefliği gibi görevlendirmeler, okuldan okula değişir. bazı okullarda alan veya atölye şefliği saatleri çoğunlukla boş geçebilir. bazı okullarda ise iş yükü çok fazla olabilir. özellikle teknik-endüstri meslek kökenli okullarda şeflikler oldukça yoğun geçiyor. eski ticaret meslek lisesi kökenli okullarda ise muhasebe vb alanların şeflikleri yoğun geçerken, bilişim gibi alanlar daha rahat olabiliyor. o yüzden tekbir sonuca vararak "şeflik çook kolay canım yatıyorsunuz veya o kadar iş varki başımızı kaldıramıyruz" demek her okul için geçerli değil. @bilisimmeslek hocamızın dediği gibi "norm fazlasına verilmez" durumu yok. verilebilir. etik olur mu peki? bence etik olarak doğru-yanlış demek hatalı olur. zira norm fazlası olan öğretmen seneye norm fazlası olmayabilir. tam tersi; normda olan ve atölye şefi olan kişi seney norm fazlası olabilir. bence okulda her atölyenin şefi olmalı. zira bu atölyelerden sorumlu kişilere ihtiyaç var. okulda zaman zaman bilgisayar ile ilgili başka işlerde olabiliyor bu durumda şefler bu durumlarda yardımcı olabilirler.

Alan Şefliğinin ne olduğunu bildiğinizden emin misiniz?
atölye şefiyim sayın hocam mesajlardan atölye şefliğini anladım ona göre yazdım. Alan şefliği de yapılmayacak bir iş değil yeterki gereksiz yere idarenin yükünü kendi üzerinize almayın. Genelde idare müdür yardımcısı gibi kullanmaya çalışıyor alan şeflerini

Sayın hocalarım bir şey sormak istiyorum alan şefimizin tayini çıktı ilişiğinı kesti yeni sef icin müdür immzayı ne zaman açar yaz tatilinede giriyoruz tatilde bu sureç nasıl işler bilginiz var mı

(8) Herhangi bir nedenle şeflik görevinden ayrılanların yerine en geç bir ay içinde bu madde hükümleri çerçevesinde görevlendirme yapılır

der yönetmelik

Bir çok müdür yönetmeliklerden bihaber. Hatırlatmakta fayda var.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 84/b

Son düzenleme:
BBNET
Geri