Bence de öyle...Ha format ha imaj aynı şey. Windowsun yeniden kurulmasının imaj ile önemli bir farkı yok.
Bu şekilde imaj yüklenirse her bilgisayardaki sid değeri aynı olur. Bu sistemin sağlıklı çalışmasını engellerönce windows yükleyin. sonra sürücüleri, güncellemeri, gerekli programları yükleyin hocam.. en son 1-2 defa yeniden başlatın.. clonezilla ile imaj alıp diğer tahtalara bu şekilde yükleme yapabilirsiniz. ben kendi hazırladığım imajı kullanıyorum her zaman..
Driverları al hocam yedekle sonra normal bilgisayar fortmatlar gibi formatla sorun olmaz.Arkadaşlar bazen imaj yükleme işlemlerinde sıkıntı olabiliyor. Akilli tahtaya format atıp programları da sonradan yüklemeyi düşünüyorum. Bilgisayara format atar gibi akıllı tahtaya format atsak sorun çıkıyor mu ? Deneyen hiç oldu mu ?
Evet. İmaj alırken sysprep’i kapatıp imaj almak lazım. Velevki bu işlemi yapmadan yedek aldınız ve kurdunuz. O zaman başka bir önerim var. Google sid changer diye aratırsanız bazı programlar sid değerini değiştiriyor@gglemas Hocam SID değeri aynı olmaması için imaj alırken özel bir yol mu izlemek gerekiyor? Veya bu sorunun çözümünü biliyor musunuz?
Teşekkürler hocam ?Evet. İmaj alırken sysprep’i kapatıp imaj almak lazım. Velevki bu işlemi yapmadan yedek aldınız ve kurdunuz. O zaman başka bir önerim var. Google sid changer diye aratırsanız bazı programlar sid değerini değiştiriyor
Sid changer indir
Alternatif program https://learn.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/newsid
Hocam faz 1 ve faz 2’ler için clonezilla ile imaj alıp tum tahtalara yüklediğimde sorun yok fakat faz 3 tahtalarda okulumuzun ihtiyaçlarına göre Windows’u hazırlayıp imajı alıyorum ve win ismini otomatik değiştirirek tüm tahtalara imajı yüklüyorum. Tahtaları açtığımda okul interneti inanılmaz düşüyor, internette işlem yapmak mümkün olmuyor. Konunun bir çözümü veya önerisi olan var mı?Asıl önemli olan konulardan biriside IT sektöründe çalışanları ilgilendiren bir durum. Bilgi işlem sektöründe çalışan arkadaşlar hızlılık ve kolaylık açısından daha önceleri hazırlamış olduğu full imaj dosyasını bilgisayarları kurmaktadırlar. Haliyle SID değeri de imaj dosyasında ki bilgisayarda kayıtlı olan değer olmaktadır. Bu sayı artıkça ve domain network ortamında girdikçe dosya paylaşımlarında, active directory izinlerinde gibi konularda domain tarafında ve network tarafında sorunlar çıkmaktadır.