Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
akıllı tahtanın sesinde bir sıkıntı var...ne yaptımsa olmadı...ses açık ama ses çıkmıyor...problem ne olabilir

PDF yi starboarda almanın pratik yolu

Dosya>>Yazdır>>

Yazıcı olarak starboard geliyor zaten ama yoksa starboardu seçin.

Derste Hangi Sayfalar Gösterilecekse onları yazıp Ör:20-25 yazdıra basmak.

sadece seçili sayfalar starboardda açılır,hepsini almak uzun sürüyor.

arkadaşlar word dosyasını libre office ile açınca sadece kaydırma çubuğunu kullanarak diğer sayfalar arası geçiş yapılabiliyor. elimizle veya kalemle sayfanın herhangi bir yerinden tutup çektiğimizde bir sonraki sayfaya geçmiyor. bu durumda derste öğretmenleri yavaşlatıyormuş var mı bir çözümü

uyurgezer' Alıntı:
merhaba, bugün bir matemtik öğretmeni netten indirdiği herhangi bir materyal üzerinde var olan geometri sorusunu çözüp çözemeyeceğini sordu? Bunun yapılabileceği yöntem nasıldır?

AYARLAR>TERCİHLERDEN>DİPNOT>MASAÜSTÜNE YAZ SEÇENEĞİNİ AKTİF ET

STARBOARDA İKEN MASA ÜZTÜNE GEÇ YAPINCA KALEMİ SEÇTİĞİNDE EKRANA YAZI YAZA BİLİR.

YADA ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ PDF AÇMASI GEREK

arkadaşlar benim problemim ise elektrik gidip geldikten sonra takılı olan hardiski görmüyor diğer etkileşimli tahtalar görüyor birtek o tahta görmüyor. nasıl çözebilirim bu problemi fikri olan.

eemree' Alıntı:
PDF yi starboarda almanın pratik yolu

Dosya>>Yazdır>>

Yazıcı olarak starboard geliyor zaten ama yoksa starboardu seçin.

Derste Hangi Sayfalar Gösterilecekse onları yazıp Ör:20-25 yazdıra basmak.

sadece seçili sayfalar starboardda açılır,hepsini almak uzun sürüyor.

güzel bir paylaşıma banada bu soruyu yönelttiler ben ekran yakala yöntemi ile sayfalarıunızı alın demiştim..bu yöntem daha güzelmiş..hepsini almaya gerek kalmıyor.

7.kursumu veriyorum ve hergün birşeyler öğreniyorum :) bugün bir şey daha öğrendim. bir starboard çalışmasına başka bir starboard çalışmasını nasıl ekleyebiliriz diye sordu kursiyerin birisi, ben 2 starboard sayfası aynı anda çalışmıyor birisindeki sayfaları favorilere ekleyip sonra diğer starboard çalışma sayfasını açıp favorilerden sayfaları oraya ekleyebiliriz dedim..Sonra bir şey denedik ve oldu(kursiyerin önerisi ile). Belge-Ekler kısmından 2.starboard çalışmasını video ekler gibi ekledik ve çalıştırınca direk sayfaları alt alta ekledi.böylece 2 starboard çalışmasını birleştirdik.Bilmeyenler için faydalı oalbilir.

Dosya/Al... komutu ikinci yar dosyasını birincinin sayfalarından sonra alıp sıralar. böylece iki dosya arka rkaya birleşmiş olur. bi dene istersen.

Vestel Akıllı tahtanın wireless i çalışmıyor. sürücüleri falan yüklü. wireless alıcısı çıkmış gibi sallanıyor gevşemiş ve sıkışmıyor. acaba servis mi çağırmalıyım? daha önce hiç servis çağırmadım akıllı tahtalar için herhangi bir vestel yetkili servisi çağırsak oluyor mu?

kuyakar' Alıntı:
Dosya/Al... komutu ikinci yar dosyasını birincinin sayfalarından sonra alıp sıralar. böylece iki dosya arka rkaya birleşmiş olur. bi dene istersen.

dosya-al dediğiniz her uygulamayı çalıştırır (doc,pdf,video,swf,yar) FAKAT şu durum var..dosya -al ile aldıysanız dosyayı starboarda kopyalamıyor..örneğin masaüstündeki bir pdf dosyasını dosya -al ile alırsanız starboarda alır ve çalıştırır..fakat starboardı kaydedince ve flash ile örneğin başka tahtada çalıştırmak isterseniz pdf çalışmayabiliyor.çünkü masaüstüne ulaşamadığı için dosyayı bulamıyor.

ama belge-ekler yolu ile herhangi bir dosya eklerseniz starboard o dosyayı kopyalıyor ve başka pc de veya tahtada da açsanız çalıştırıyor..yani sizin dediğiniz yöntem ile yar dosyasınıda beraberinde götürmemeiz gerekiyor.. umarım anlamışsınızdır.

3 Boyutlu resimler de ve flash uygulamalarında tam ekrandan,usb klavye olmadan nasıl çıkılır?

bilgibil' Alıntı:
3 Boyutlu resimler de ve flash uygulamalarında tam ekrandan,usb klavye olmadan nasıl çıkılır?

kalemle tahtaya uzun basılı tutun yani sağ tıklama yapın. Ordan çıkış yapabilirsiniz.

Bende hala kuruluma devam ediyorum. Dün yine burda bir arkadaşımızın açtığı başlıktan yararlanıp ninite programını freeze olarak ayarlayıp programlarımı seçip kurulumu internete gerek olmadan ninite ile gerçekleştiriyorum. Soran arkadaşlara tavsiye ederim. Forumda bununla ilgili başlık var.
Ancak ben programları admine kuruyorum. Admin masaüstünün aynısının vestel oturumunda görünmesini istiyorum ama olmadı.
Vestel oturumuna program kurulmasını istemiyorum. Ve de masaüstünde değişiklik yapılmasını istemiyorum
nasıl sağlayabilirim?

Re: Akıllı tahtalarda en çok gelen sorular neler?

aliu_71' Alıntı:
sanırım şu an için çözümü olmayan bir soru : dokunmatik bazen çift tıklayınca algılamıyor niye?

Touch Screen Panelinde setting e girip 4 ve 25 seçeneklerinden 25 i seçerseniz sorun çözülüyor Ben de öyle çözüldü.

bir soruda benden hiç geri yükleme yapan oldumu acaba tam adını hatırlamıyorumda F8 ile 1 seçenekten. yükledim fakat 2sistem olarak yükledi 2tane win7 oldu yeni yüklediğimi varsayılan yaptım neyse bu 2. sistemi kaldırmayı silmeyi başardım. tek sisteme düştü açılıyor herşeyi normal sadece vestelde herhangi birşey yüklerken yada bir işlem yaparken sorduğu yönetici şifresini sormuyor vestel standart kullanıcı diğer adminde şifrede mevcut bilgisayarı yönetten kullanıcılardan vestelin özelliklerinden parola her zaman geçerli seçili kaldırdım denedim yine yok bunun ayarını nerden yapabilirim acaba....

tcoalngsau' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:

dosya-al dediğiniz her uygulamayı çalıştırır (doc,pdf,video,swf,yar) FAKAT şu durum var..dosya -al ile aldıysanız dosyayı starboarda kopyalamıyor..örneğin masaüstündeki bir pdf dosyasını dosya -al ile alırsanız starboarda alır ve çalıştırır..fakat starboardı kaydedince ve flash ile örneğin başka tahtada çalıştırmak isterseniz pdf çalışmayabiliyor.çünkü masaüstüne ulaşamadığı için dosyayı bulamıyor.

ama belge-ekler yolu ile herhangi bir dosya eklerseniz starboard o dosyayı kopyalıyor ve başka pc de veya tahtada da açsanız çalıştırıyor..yani sizin dediğiniz yöntem ile yar dosyasınıda beraberinde götürmemeiz gerekiyor.. umarım anlamışsınızdır.
değerli hocam yar dosyası dışındakiler için tamam da yar için durum farklı. lütfen bir yar dosyası kaydedip sonra kapatıp yeni bir yar dosyası üzerinde çalışırken önceki dosyayı Al... ile çağırır mısın? sonucu merak ediyorum... (üzerinde çalıştığınız dosya mesela 5 sayfaysa 6. sayfadan itibaren ilk dosyanın sayfalarını sıralayacaktır...)

Arkadaşlar bu starboard a pdf dosyasını aktarırken neden bulanık ve kalitesis çıkıyor görüntü, bunu ayarlananın bir yolu var mı8?

kuyakar' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:

değerli hocam yar dosyası dışındakiler için tamam da yar için durum farklı. lütfen bir yar dosyası kaydedip sonra kapatıp yeni bir yar dosyası üzerinde çalışırken önceki dosyayı Al... ile çağırır mısın? sonucu merak ediyorum... (üzerinde çalıştığınız dosya mesela 5 sayfaysa 6. sayfadan itibaren ilk dosyanın sayfalarını sıralayacaktır...)

tmm bakıcam hocam..

gazi57' Alıntı:
Arkadaşlar bu starboard a pdf dosyasını aktarırken neden bulanık ve kalitesis çıkıyor görüntü, bunu ayarlananın bir yolu var mı8?

ekleyince büyütün hocam..ekrana sığdır ayarı var

arkadaşlar bugun bir sınıfa gittim ve akıllı tahtada netsupport programı kaldırılmış dolayısıyla program kurulabilyor ve denetim masası gibi engellenmiş yerlere girilebiliyor.
çözüm nedir ?

BBNET
Geri