Aküyü kendim değiştirebilir miyim?

Kodla Büyü

izmitlii

Seçkin Üye
Seçkin Üye
1. kendin takabilirsin tabi hocam.
2. o sorunu yaşamamak için akü takviye kablosuyla yeni aküye bağlıcan ve değiştirme esnasında bu bağlantıyı kesmeden aküyü yerine koyacan. benim aklıma gelen bu. neyi nereye bağlıcana gelince + yı +ya - yi -ye

araçta bulunan teybin kendini kilitleme ihtimaline karşı arkadaşımızın dediği gibi bağlantıyı kesmeden yapabilirsin ayrıca marka - model araştırıp code numaralarını da bulabilirsiniz. Bir sorun olacağını pek sanmıyorum ama bir araştırın isterseniz.

http://www.skodam.com/servis-yedek-parc ... 52-36.html linkte sizin sorununuza benzer bir şeylerden bahsediyor. incelemenizde fayda var.

geçen yaz ben aracımın (ford focus 2007 dizel) aküsünü kendim değiştirdim ama akü kablolarını takviye yapmadığım için teyp klima cam otomatı kumanda kilitleme ayarları yol bilgisayarı ve klima ayarları hepsi fabrika çıkışı oldu.
Teyp ve camlar dışındakileri arabanın kitapçığına bakarak düzelttim. Camlar için açma düğmesine birşeyler yapılıyormuş, teybin de kodunu bilmiyordum, servise götürdüm tanıdık bir ustam var 15 dakikada teyp kodunu girdi camları yeniden programladı. 10 tl verdim iş bitti.

ben 2 hafta önce taktırdım 10 lira aldılar taş çatlasa o kadar tutar zaten

hocam boşver verme para kendin yap. ben yağını bile kendim değiştirmeye karar verdim ama mazot filtresi olayını bilmediğim için değiştiremedim.

böyle tamiratları kendimiz yapmamız lasım.

mesela benim araba connect. geçen cam filmi yaptırayım dedim 180 lira dediler. kendim yaptım. hiç anlamazsın 30 liraya malettim. uğraştım mı evet. ama onun tadı ayrı.

arkadaşlarında mutlaka takviye kablosu vardır al onu (olmadı git parayla al sana bedavaya gelecektir yani karın takviye kablosu olacaktır) elektronikçiysen yaparsın dert etme
üstünde yazar zaten kutupları. yeni aküne takviye kablolarını bağla sonra kutup başlarına gelen kablolara kabloların diğer uçlarını bağla. kutup başlarını çıkar eski aküyü çıkar yeni aküyü koy yerine kutup başlarını bağlantıyı sökmeden yerine tak. işlem tamam. yoldan geçen birinden yardım istesen 3 dakkanı almaz.

para verirsen senin 1.5 saat boğaz patlattığında anlattığının karşılığını elektrikçiye 3 dakikada verirsin.

amaç birşeyleri kendimiz başarabilmek değil mi?

izmitlii' Alıntı:
hocam boşver verme para kendin yap. ben yağını bile kendim değiştirmeye karar verdim ama mazot filtresi olayını bilmediğim için değiştiremedim.

böyle tamiratları kendimiz yapmamız lasım.

mesela benim araba connect. geçen cam filmi yaptırayım dedim 180 lira dediler. kendim yaptım. hiç anlamazsın 30 liraya malettim. uğraştım mı evet. ama onun tadı ayrı.

arkadaşlarında mutlaka takviye kablosu vardır al onu (olmadı git parayla al sana bedavaya gelecektir yani karın takviye kablosu olacaktır) elektronikçiysen yaparsın dert etme
üstünde yazar zaten kutupları. yeni aküne takviye kablolarını bağla sonra kutup başlarına gelen kablolara kabloların diğer uçlarını bağla. kutup başlarını çıkar eski aküyü çıkar yeni aküyü koy yerine kutup başlarını bağlantıyı sökmeden yerine tak. işlem tamam. yoldan geçen birinden yardım istesen 3 dakkanı almaz.

para verirsen senin 1.5 saat boğaz patlattığında anlattığının karşılığını elektrikçiye 3 dakikada verirsin.

amaç birşeyleri kendimiz başarabilmek değil mi?

hocam takviyeyinin birini kutup başına takıyorsun ama (-) kutup akü kapağında karışık biryere takılıyor öyle düz mantık değil olay..

Yesil26' Alıntı:
Yaptım öyle düz mantıkla yaptım - zaten aracın şasesine bağlı dikkatli yapmak lazım kablolar de temas kesintisi olmamalı kısa devre olmamalı o zaman sorun olmaz arkadaşın aracındaki aküyle takviye yaptım (42Ah ti) sonra eski aküyü çıkardım yenisini yerine yerleştirdim kutp başlarını taktım takviye kablolarını söktüm okadar.

o kadar

bende 20 lira verdim taktırmaya torbido gözünde teyp kodu var onu girdi tamam takviye yaparakta yapabilirsin

Yesil26' Alıntı:
İşte ben o 20 lira vermeye sıcak bakmıyorum ben 40 dk boğaz patlatıyorum 9 lira adam iki vida söküyor 5dk da 20 lira istiyor. 20 Tl ye anahtar alırım kendim yaparım.

Katılıyorum size. Herkesin emeği pahalı ama öğretmenin emeği çok ucuz.

teyibin kodunu bilmiyorsan sıkıntı yaşabilirsin unutma hocam.Arkadaşın dediği gibi mutlaka paralel bir hat hat tak aküye

tek aküyle biraz sikıntılı oluyor ben kendim değiştirdim ve daha kolay yolu tercih ettim başka bir araçtan takviye alıyosunuz o sırada daha rahat çalışabiliyorsunuz eskiyi sökmesi yeniyi takması çok basitleşiyor.tavsiye ederim

hocam elektrikçinin alacağı 10-20 tl arası bir rakam. mesele bizim emeğimizin karşılığı yada adamın iki vida söküp 20 tl alması değil. hocam adam gel bana yaptır demiyor ki zorla, biliyorsan yapabilirim diyorsan kendin yap, yok yapamıyorsan 20 tl yi vereceksin zaten. ne şiş yansın nede kebap mantığıyla hareket etmek böyle birşey olsa gerek. hem ucuz olsun hemde sorun çıkmasın. vatandaşın biri kalkıp aldığınız parayı hak etmiyorsunuz dese bozuluruz, yada bizim işimizi öğretmeye kalksa tepki gösteririz. iki vida söküp 20 tl alacak diyerek ustayı küçümsemek, yaptığı işi basite indirgemek doğru değil bence.

And_The_End' Alıntı:
hocam elektrikçinin alacağı 10-20 tl arası bir rakam. mesele bizim emeğimizin karşılığı yada adamın iki vida söküp 20 tl alması değil. hocam adam gel bana yaptır demiyor ki zorla, biliyorsan yapabilirim diyorsan kendin yap, yok yapamıyorsan 20 tl yi vereceksin zaten. ne şiş yansın nede kebap mantığıyla hareket etmek böyle birşey olsa gerek. hem ucuz olsun hemde sorun çıkmasın. vatandaşın biri kalkıp aldığınız parayı hak etmiyorsunuz dese bozuluruz, yada bizim işimizi öğretmeye kalksa tepki gösteririz. iki vida söküp 20 tl alacak diyerek ustayı küçümsemek, yaptığı işi basite indirgemek doğru değil bence.

sorun iki vida söküp takmaya 20 lira alması, zorla gel yapayım demyor. o zaman anlaşsınlar elktrikçiler akü değiştirmeye 100 lira alsınlar. millette gidip bayılsın 100 lirayı. sonuçta kimse zorlamıyor gel takayım diye. berberler de anlaşşsın saç tıraşı 200 sakal tıraşı 100 lira olsun. sonuçta mecbur değilsin ya berbere gitmeye.

biz onları küçümsemiyoz ama onlar bizi küçümsüyor. resmen eziyorlar. arkamızdan ne der düşünsene; adamın 3 saat 20 yaşında 30 tane fırlamaya gırtlak patlatıp alacaı parayı 2 vida söküp aldım. heheheheh ......

BBNET
Geri