izmitlii' Alıntı:hocam boşver verme para kendin yap. ben yağını bile kendim değiştirmeye karar verdim ama mazot filtresi olayını bilmediğim için değiştiremedim.
böyle tamiratları kendimiz yapmamız lasım.
mesela benim araba connect. geçen cam filmi yaptırayım dedim 180 lira dediler. kendim yaptım. hiç anlamazsın 30 liraya malettim. uğraştım mı evet. ama onun tadı ayrı.
arkadaşlarında mutlaka takviye kablosu vardır al onu (olmadı git parayla al sana bedavaya gelecektir yani karın takviye kablosu olacaktır) elektronikçiysen yaparsın dert etme
üstünde yazar zaten kutupları. yeni aküne takviye kablolarını bağla sonra kutup başlarına gelen kablolara kabloların diğer uçlarını bağla. kutup başlarını çıkar eski aküyü çıkar yeni aküyü koy yerine kutup başlarını bağlantıyı sökmeden yerine tak. işlem tamam. yoldan geçen birinden yardım istesen 3 dakkanı almaz.
para verirsen senin 1.5 saat boğaz patlattığında anlattığının karşılığını elektrikçiye 3 dakikada verirsin.
amaç birşeyleri kendimiz başarabilmek değil mi?
Yesil26' Alıntı:Yaptım öyle düz mantıkla yaptım - zaten aracın şasesine bağlı dikkatli yapmak lazım kablolar de temas kesintisi olmamalı kısa devre olmamalı o zaman sorun olmaz arkadaşın aracındaki aküyle takviye yaptım (42Ah ti) sonra eski aküyü çıkardım yenisini yerine yerleştirdim kutp başlarını taktım takviye kablolarını söktüm okadar.
Yesil26' Alıntı:İşte ben o 20 lira vermeye sıcak bakmıyorum ben 40 dk boğaz patlatıyorum 9 lira adam iki vida söküyor 5dk da 20 lira istiyor. 20 Tl ye anahtar alırım kendim yaparım.
And_The_End' Alıntı:hocam elektrikçinin alacağı 10-20 tl arası bir rakam. mesele bizim emeğimizin karşılığı yada adamın iki vida söküp 20 tl alması değil. hocam adam gel bana yaptır demiyor ki zorla, biliyorsan yapabilirim diyorsan kendin yap, yok yapamıyorsan 20 tl yi vereceksin zaten. ne şiş yansın nede kebap mantığıyla hareket etmek böyle birşey olsa gerek. hem ucuz olsun hemde sorun çıkmasın. vatandaşın biri kalkıp aldığınız parayı hak etmiyorsunuz dese bozuluruz, yada bizim işimizi öğretmeye kalksa tepki gösteririz. iki vida söküp 20 tl alacak diyerek ustayı küçümsemek, yaptığı işi basite indirgemek doğru değil bence.