hocam merhaba. ben de win 10 kurmak istiyorum ama yapamadım. burada yaptıklarınızla ilgili paylaşım yaparsanız çok sevinirim. disk küçük uyarısı veriyor. farklı imajlar denedimHocam FTP sitesinde var. Ayrıca Windows 10 kendisi otomatik güncelliyor.
hocam merhaba. ben de win 10 kurmak istiyorum ama yapamadım. burada yaptıklarınızla ilgili paylaşım yaparsanız çok sevinirim. disk küçük uyarısı veriyor. farklı imajlar denedimHocam FTP sitesinde var. Ayrıca Windows 10 kendisi otomatik güncelliyor.
Hocam şartnameyi kontrol ederseniz 18+1 yazan altyapı sayısı yani bilgisayar sayısı değil. Kablonun 3 tane fazla çıkmasının sebebi de o. Okullara gönderilen bilgisayar sayıları hep aynı 15+1.Meb 'in sınıflardan haberi yok.Ülkenin neresine git sınıf mevcudu en az 20 üzeridir.Projede 18+1 denmiş bize ise 15+1 verilmiş.3 pc nereye gitti?Kablo sayısından anlıyorsun.3 tane fazla çıkıyor.Evinde kişi sayısını biliyorsun.Bazıları aç kalsın diyemezsin.Ya verme vereceksende ülkeni insan sayını bil.
tam bir haftadır aynı sorunu düzeltmeye uğrasıyorum. 16 bilgisayar geldi, hepsi sorunsuz çalışıyordu fakat sonradan 1 tanesi ilk açılışta sürekli biosa giriyor ve sistem açılmıyor. biosdan denemediğim ayar kalmadı. internetten baktığım çözümlerde bazı bilgisayarda ram'i çıkarıp taktıkları zaman sorunun düzeldiğini yazmışlar ama garantileri olduğu için ram'i sökmek istemedim. bilgi@aidata.com.tr adresine sorunu açıklayan mail yazdım, detaylı inceleme için cihazı teknik servise gönderin diye cevap geldi, ücretsiz kargo için anlaşmalı kargoların kodunu da yazdılar. acaba sağlam çalışan bilgisayarın imajını alıp yüklesem garanti kapsamından çıkar mı yoksa gerçekten ram'den önyükleme yapamadığı için sorun ram'den mi kaynaklanıyor, teknik servise göndereyim mi kararsız kaldım.Merhaba pclerden birinde surekli bios açılıyor birkaç şey denedim bir kere düzeldi. tekrar aynı şekilde bios açılıyor bilgisi olan var mıdır
clonezilla ile alınmış disk imajı var hocamarkadaşlar pardusun aidatalar için iso dosyası var mı sizlerde. varsa paylaşabilir misiniz?
sağolasın hocam. Ordaki imajı iso dosyasına çevirdim.ftp baktım sadece pardus imaj var hocam

www.bilgisayarbilisim.net
hocam bendeki 15+1 bilgisayarın bir tanesi bu durumda çözümü çok aradım önyükleme kısmında pardus yok devamlı bios ekranındaMerhaba pclerden birinde surekli bios açılıyor birkaç şey denedim bir kere düzeldi. tekrar aynı şekilde bios açılıyor bilgisi olan var mıdır
Hocam üzerindeki pardus sistemi mi iso dosyasına çevirdiniz? paylaşma şansınız var mı kenarda yedek durması adına?sağolasın hocam. Ordaki imajı iso dosyasına çevirdim.![]()
hocam geldiğinde pardus vardı ben win10 çevirdim. aidatada pardus imaj var ama ben iso olarak saklamak istedim hani tekrardan döneriz falan diye. onun için isoya çevirdim. flash bellekte duruyor iso olarak.Hocam üzerindeki pardus sistemi mi iso dosyasına çevirdiniz? paylaşma şansınız var mı kenarda yedek durması adına?

hocam bendeki 15+1 bilgisayarın bir tanesi bu durumda çözümü çok aradım önyükleme kısmında pardus yok devamlı bios ekranında
içindeki bilgileri almak için usb den çalışan pardus yapıp dosyaları aldım sonrada tekrar pardus yükledim ama şimdi de chrome gizlili hatası veriyor. elinde aidata colorful pardus imajı olan varsa yükleyebilir mi?
Orijinal pardus imajı burada.hocam bendeki 15+1 bilgisayarın bir tanesi bu durumda çözümü çok aradım önyükleme kısmında pardus yok devamlı bios ekranında
içindeki bilgileri almak için usb den çalışan pardus yapıp dosyaları aldım sonrada tekrar pardus yükledim ama şimdi de chrome gizlili hatası veriyor. elinde aidata colorful pardus imajı olan varsa yükleyebilir mi?
teşekkür ederim hocamOrijinal pardus imajı burada.
Ben Windows 10 u bastım hepsine pardusla uğraşılmaz hocamarkadaşlar merhabalar şimdiye kadar windows sistemlerinde çalıştım buradan da öğrendiğim çok bilgi oldu hepiniz sağolun varolun. şimdi kurulacak olan 15 bilgisayarım aidata ve sadece pardus işletim sistemi yüklü deep freze, office gibi programları kurmalımıyım nasıl daha verimli kullanırım sizden görüşlerinizi almak istedim. şimdiden teşekkür ederim
gparted ile diskte ayrı bir bölüm oluşturup oraya kurun, seçim seçeneği olmadan Windows açılır ama biostan Pardus varsayılan olarak ayarlanabilir lazım olduğunda. ben öyle yaptım hepsi Windows, hani pardus derlerse biostan çeviririm.Bende win 10 veya 11 yükleyecektim ama bu yenilenen sınıfları dersimizin haricinde e-sınavlar için kullanmayı düşünüyorlarmış. Aslında yenilenme sesebi bu gibi geldi bana. Bu hafta sınıf hakkında rapor yazmak için uygun mu değil mi diye geldiler. Tüm türkiye de böyle yapmayı planladıklarını söylediler. Açık ortaokul ve lise sınavlarını bizim BT sınıflarında yapmayı planlıyorlarmış. Bu sebeple beklemeye karar verdim. biraz daha pardusla devam edeceğim.
hocam bu 6 rarlı dosyayı nasıl image dosyası olarak flasa alacağız?Orijinal pardus imajı burada.
Tüm dosyaları indirin sonra part1 WinRAR ile dışarı çıkarın ISO dosyası oluşacak.hocam bu 6 rarlı dosyayı nasıl image dosyası olarak flasa alacağız?
linkteki imajı indirdim ama ben de yapamadım. pardusu sıfırlamam lazım, orjinal imajı yüklemek istiyorum ama yapamıyorum.aidatanın verdiği şu linkteki imajı normal bir bilgisayara nasıl kurabilirim? iso haline getirdim ama yüklemek için kendi cihazlarındaki bileşenleri istiyor. nvme0n1p1 ve nvme0n1p2 bölümleri gerekiyor diye uyarı veiryor, yüklemeye devam ettirip bitirsem de pc yeniden başladığında herhangi bir sistem bulunamıyor.
Firma ile görüştüm ssd değişimi gerektiğini söyledilerbendeki 15+1 bir giydirme bu modelde giydirme bölümünde pardus yok bios modunda giydirme
den satın almak için den çalışan pardus dosyalarını aldıktan sonra tekrar pardus yükledim ama şimdi de chrome geçişli olamaz. elinde aidata renkli pardus imajı olan varsa yükleyebilir mi?
Firma ile görüştüm ssd değişimi gerektiğini söylediler.tam bir haftadır aynı sorunu düzeltmeye uğraşıyorum. 16 ilk geçişte üretime geçmiyor. biosdan denemediğim ayarsız. İnternetten baktığım çözümlerde kimi bilgisayarda ram'i taktıkları zaman iyileştirmeyi iyileştirenler amaca uygun olduğu için ram'i sökmekm. bilgi@aidata.com.tr inceleme sorunu açıklayan mail servis, ayrıntılı için cihaz için teknike gönderin diye geldi, ücretsiz kargo için teslimatlı kargoların içinde yazdılar. acaba sağlam garanti çalıntı imajını alıp yüklesem çıkar mı yoksa gerçekten ram'den yapılamayan için sorun ram'den miliyim, teknik servise gönderemsiz kalabilir.
Hocam ben bugün aidatanın kendi imajından format atabildim. Şöyle yaptım. Aidatanın imajını bir klasöre çıkarttım. Ve bir flash belleğe yükledim.ftp.aidata.com.tr bu adresteki pardus imaj dosyasını indirdim. inen parçaları birleştirince bir iso dosyası oluşmuyor. dosyaları kendim iso yaptım fakat bu iso ile format atamadım. bu işlemleri pardus bilgisayarda yaptım bu arada. yani bir imaj oluşturup bilgisayara yükleyemedim. aidata servisinden de yardım istedim bana söylenenleri yaptım yine olmadı. daha yazdıklarıma cevap da vermiyorlar.
yukarıda yapan arkadaşlar var sanırım. nasıl yaptıklarını söylerlerse sevinirim.
laboratuvarda sadece pardus yüklü. Madem böyle uygun görülmüş devam edelim dedim ve mücadele ediyorum. linux ile ilgilide bişeyler öğrenmiş olduk. libreoffice kullanıyorum.
veyon ile mücadelem uzun sürdü. bilgisayarda zaten yüklü olan veyonlar ile bir türlü bağlantı yapamadım. bi çok şey denedim. çözümü veyonun son sürümünü tüm bilgisayarlara tekrar yükleyerek çözdüm. fakat şuan da iki şeyi yapamıyorum bilgisayar kilitle ve bilgisayarı tam ekranda diğer bilgisayarlara paylaş( ekranı pencerede paylaş çalışıyor). bu iki seçenek çalışmıyor. nedenini bilmiyorum. Ayrıca bazen veyonu kullanırken bilgisayarlar donuyor. öğrenciler klavyeyi kullanamıyor vs. yeniden açıp kapattırıyorum.
benzer problem yaşayan ve çözen varsa yardımcı olursa sevinirim.
deepfreze tarzı bir program henüz kullanmadım. varmı kullanan ne kullanıyor. bilgi verirse iyi olur
Bu arada pardus mu sıkıntılı bir işletim sistemi bilmiyorum. bazen uygulamalar donuyor, yani pek verimli ve stabil çalışmıyor. İyi tarafı virüs problemi yok
Veyon uygulamasının izinlerini (hem ana bilgisayarda, hem de öğrenci bilgisayarlarında) kontrol edebilirsiniz.veyon ile mücadelem uzun sürdü. bilgisayarda zaten yüklü olan veyonlar ile bir türlü bağlantı yapamadım. bi çok şey denedim. çözümü veyonun son sürümünü tüm bilgisayarlara tekrar yükleyerek çözdüm. fakat şuan da iki şeyi yapamıyorum bilgisayar kilitle ve bilgisayarı tam ekranda diğer bilgisayarlara paylaş( ekranı pencerede paylaş çalışıyor). bu iki seçenek çalışmıyor. nedenini bilmiyorum. Ayrıca bazen veyonu kullanırken bilgisayarlar donuyor. öğrenciler klavyeyi kullanamıyor vs. yeniden açıp kapattırıyorum.
drive.google.com
