Aidata bilgisayar BIOS'ta takılıp kalma sorunu

Kodla Büyü
Sorunlu pc ye orijinal microsoft sitesinden indireceğiniz win 11 kurup deneyin sorun çözüldü bizde

Hocam ben Windows 11 e güncelledim sorun çözülmedi. Birde sıfırdan kurmayı deneyelim

Hocam o Son resimde neyi anlatmaya çalışmışsınız Ben onu tam anlayamadım. Ssd takınca sorun tekrarlamadı mı sizde
hocam kasayı açtıysanız eğer son resimde nve diskin tam önünde minik bir on off dügmesi var anakartta 1-2 kez açın kapatın oksitleniyormuş, (daire içinde o düğme var.) bunu yapınca düzeldi bende bios hatası. biosa giren pclere hep aynı işlemi yaptım. düğmeyi aç kapat aç kapat. ssd takmadım ama teknik servis gönderiyim deyince, gönderin dedim.

@eemree hocamızın önceki sayfadaki bilgilendirici içeriğine istinaden bu postu hazırlıyorum. Öncelikle kendisine teşekkür ederim.
Biosta takılı kalma, ssd yi görmeme sorunu sınıfımdaki bir bilgisayarda başıma geldi maalesef. Bu konuyu görmeden cihazı servise gönderdim. M2 portunun arızalı olduğunu söyleyip, Anakart değişimi ya da 2.5 inch SSD takmayı önerdiler. Tabi bu dönüşü yapmaları yaklaşık bir ay sürdü. Bu bir aylık süreçte bu başlığı gördüm ve aklımda kalmıştı. Servisin anakart değişimini kabul etmedim. 2,5 inch ssd takma işini de kendim yapabileceğimi belirterek ürünün mevcut haliyle iadesini istedim. Yalnız SSD ye anakarttan güç almak için gerekli kabloyu piyasada bulmak oldukça zor, bu nedenle bu kabloyu servisten istedim. Ücretsiz gönderdiler sağolsunlar.
Cihaz gelir gelmez hemen açıp M2 ssd portu önündeki switch i birkaç kez açıp kapattım. Cihazı çalıştırdım. İlk dersten son derse kadar kullandık, herhangi bir sorun yaşamadım. Nasıl yapıldığını aşağıdaki görsellerde göstermeye çalıştım, umarım faydalı olur. Bu kısımda @eemree hocamın kasayı açma yönteminin hatalı olduğunu da belirtmek isterim. Ekran tarafından kasayı açmaya hiç gerek yok, arka kapaktan çok kolay bir şekilde kasa açılıyıor.

1. Öncelikle kasayı şekildeki gibi yatırıp kırmızı ile işaretlediğim yerdeki vidaları söküyoruz.

1kapakVida.webp

2. Arka kapağı aşağıdaki resimdeki gibi ok yönünde çekerek çıkarıyoruz.

2kapakAcma.webp

3. Anakartın metal kapağını sökmemiz gerkiyor. Aşağıdaki resimdeki mavi işaretli metal kapak, etrafındaki vidaları çıkararak sökülüyor. Kırımız daire içine aldığım vidaları sökmenize gerek yok. Hatta kesin olarak sökmeyin. O vidaların neyi tuttuğunu kapağı açınca anlayacaksınız :)

3anakartKapak.webp

4. Birkaç defa açıp kapatmamız gereken M2 ssd portu önündeki switch aşağıdaki görseldedir. Switch yukarı yönlü değil, işlemci fanına doğru bakmaktadır. Anahtar mavi işaretlidir.
4ssdSwitch.webp

5. Eğer bu yöntem işe yaramazsa, bu durumda 2.5 inch ssd takarak cihazı düşük bir maliyetle çalışır hale getirebilirsiniz. 2.5 SSD data soketi, güç soketi, SSD montaj yeri ve SSD güç kablosu aşağıdaki görsellerde gösterilmiştir. (Küçük kırmızı kare soketler, büyük kırmızı kare SSD montaj yeri olarak işaretlenmiştir.)

5sataSocket.webp

6sataPowerCable.webp

Bugün aynısını ben de yaptım, o switchi biraz kurcalayıp tekrar çalıştırınca m2 ssdyi gördü @eemree hocama ben de burdan teşekkür ediyorum.

ilksms
Geri