orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
Sayın hocam hata biz kullar icindir.. insan hırsızlık da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir.. belki tövbe etmiştir.. biz bunu bilemeyiz.. işte bu Allah ile kul arasındadır..toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
bu adamlar yere mi türkürdü de hata diyorsun. milyon dolarları götürmüşler. sen banka soysan hakime sen karışma ben bir hata yaptım allah la benim aramda mı diyeceksin.uhaha:
orebro' Alıntı:Sayın hocam hata biz kullar icindir.. insan hırsızlık da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir.. belki tövbe etmiştir.. biz bunu bilemeyiz.. işte bu Allah ile kul arasındadır..toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
bu adamlar yere mi türkürdü de hata diyorsun. milyon dolarları götürmüşler. sen banka soysan hakime sen karışma ben bir hata yaptım allah la benim aramda mı diyeceksin.uhaha:
Hocam tamda bahsettiğim şeyi siz yaptınız. Diyorsunuz ki adam ülke için çok şey yaptı tank yazılımı var. İyi bir mühendis vb. İyide bu kimseye kul hakkı yeme hakkı veriyor mu? Sonuçta kayıp trilyon davası ve kilo ile altın davalarında bu kişi suçlu bulundu. Hükümet sayesinde cezadan kurtuldu.the_korsan' Alıntı:@kakababa Hocayı tanımamanız gayet doğal, yazdıklarınızdan bu çıkıyor..
Yapacak bir şey yok bu saatten sonra anlatılsa neye yarar, gün bugün artık.. Ama haksız kazanç ile haklı kazancı ayırt etmek için de sahip olduğu patentlere bakmak kafi.
toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Sayın hocam hata biz kullar icindir.. insan hırsızlık da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir.. belki tövbe etmiştir.. biz bunu bilemeyiz.. işte bu Allah ile kul arasındadır..toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
bizene allah ile arasındakine ben hukuki boyutuna bakarım. adam pişman olmuştur veya olmamıştır. ortada suç varsa bedellide olur. bunların yaptıkları hata değil suçtur. her suçunda hukuki bir bedli vardır.
olayların üç tarafı vardır.
-sana göre
-bana göre
- birde acı gerçekler
adamların yaptıkları hata mı? hırsızlık ne zamandan beri hata oluyor, yolsuzluğun var olduğu aşikar iken sen neyin peşindesin. adamların evinde milyon dolarlar geziyor sende suçu başka yedemi arıyorsun. sende biliyorsun bunların yolsuzluk yaptığını ama zoruna gidiyor diyemiyorsun. kardeşim sen müslüman adamsan bunu farklı işlere yorma. suç varmı var ozaman bedeli ödenecek senin gibi örtmeye çalışmaycak. ülkeyi sömürüp ben yapmadım dışardakiler yaptı demek ayıp.orebro' Alıntı:toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Sayın hocam hata biz kullar icindir.. insan hırsızlık da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir.. belki tövbe etmiştir.. biz bunu bilemeyiz.. işte bu Allah ile kul arasındadır..toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
bizene allah ile arasındakine ben hukuki boyutuna bakarım. adam pişman olmuştur veya olmamıştır. ortada suç varsa bedellide olur. bunların yaptıkları hata değil suçtur. her suçunda hukuki bir bedli vardır.
-sana göre
-bana göre
- birde acı gerçekler
Kusura bakmayın hocam, Allah ile kul arasına giren ve insanların hatalarını cümle aleme duyurup küçük düşüren, hükümetimizi zor durumda bırakan batı tarzı hukuk sistemini tanımıyoruz!
kakababa' Alıntı:Hocam tamda bahsettiğim şeyi siz yaptınız. Diyorsunuz ki adam ülke için çok şey yaptı tank yazılımı var. İyi bir mühendis vb. İyide bu kimseye kul hakkı yeme hakkı veriyor mu? Sonuçta kayıp trilyon davası ve kilo ile altın davalarında bu kişi suçlu bulundu. Hükümet sayesinde cezadan kurtuldu.the_korsan' Alıntı:@kakababa Hocayı tanımamanız gayet doğal, yazdıklarınızdan bu çıkıyor..
Yapacak bir şey yok bu saatten sonra anlatılsa neye yarar, gün bugün artık.. Ama haksız kazanç ile haklı kazancı ayırt etmek için de sahip olduğu patentlere bakmak kafi.
Aslını isterseniz ülkenin gerçekten bir temizliğe ihtiyacı var. Askerde burnunu her işe sokmamalı cemaatte, güdümlü bir yargıda olmamalı, poliste ama ciddi anlamda ben bu ülkenin işleyişinden sıkıldım. Özelliklede olaylara ikiyüzlü yaklaşan insanlarımızdan. İlla birilerine taraf olmayı marifet sanıyorlar. Adam çalmış yemiş hala birileri yüzsüz yüzsüz savunuyor.
Davanın adı kayıp trilyon değil apoletli hukukun intikam davasıdır.. Her şey deliller dökümanlar ortada..“Erbakan’ı siyaseten öldürdük ve diri diri mezara gömdük; ama bu yeterli değildir. O’nun üzerine beton dökmemiz gerekir”!?...
Yahu kardeşim sen ne dediğinin farkında mısın? Hadi medeni hukuku tanımıyon anladık şer-i hukuk tam sana göre. O ne diyo hırsızlık yolsuzluk için. Aman adam çalmış günahı boynuna mı diyo? Şer-i hukuk elini kolunu kesiyo adamın. Senin hukuk anlayışın neyin kafasını yaşıyo anlamadım ki?orebro' Alıntı:toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Sayın hocam hata biz kullar icindir.. insan hırsızlık da yapabilir, yolsuzluk da yapabilir.. belki tövbe etmiştir.. biz bunu bilemeyiz.. işte bu Allah ile kul arasındadır..toker42' Alıntı:orebro' Alıntı:Bakın arkadaşlar insan hata yapabilir.. bu onunla Allah arasındadır.. buna ne savcı karışabilir, ne de hakim..
-sana göre
-bana göre
- birde acı gerçekler
Kusura bakmayın hocam, Allah ile kul arasına giren ve insanların hatalarını cümle aleme duyurup küçük düşüren, hükümetimizi zor durumda bırakan batı tarzı hukuk sistemini tanımıyoruz!
pisagorean' Alıntı:Şimdi insanlarda bi korku oluşmuş. Aman hükümet devrilir falan faizler fırlar. Milleti kredilere muhtaç ettiler insanların bankalara borcu gırtlağında. Zaten faizler diken üstünde. Yukselir de ödeyemezsek diye insanlar ne olur ortalık karışmasın ne olmuşsa olmuş aman böyle devam etsin diyo resmen çevremde. Yani görmezden geliyolar. Bu halde insanlar arkadaşlar.