benim de aynısı başıma geldi.
yazın görevlendirmeler başladığında okula faks çekerek başvurdum. okulun yapacağı tek şey mem'e üst yazıyla göndermekti.
başvurum memurun odasında kaybolmuş ve gitmemiş. herkes şok.
görevlendirmem çıkmadı ilk 3 hafta.
bu esnada sınıfına bilgisayar isteyenler, sistem kurdurmak isteyenler vs. gırla, okulun ilk günleri..
büyük iş isteyen herkese dedim: "durum bu. emeğimin karşılığını alamıyorum, görevlendirmem yok. Bu yüzden yapamam. Eğer şimdi yaparsam idarede "görevlendirilmese de yapıyor" imajı vereceğim için yapmamam uygun olur, anlayışlı olun"
çoğu kişi anlayışlıydı. dinazorlardan birkaçı bilip bilmeden "sen bilgisayar yapmıyormuşsun artık." diye çıkıştı. hatta dışardan bilgisayarcı çağırmakla övündüler. hiç dokunmadım. tamam dedim
%90 ek görevlendirmede görev çıkacağını biliyordum. bu yüzden ufak tefek sorularda yardımcı oldum fakat her ekstra büyük iş istendiğinde idareye "hocam benim görevlendirme noldu çıkacak mı?" diye sordum ve o işleri yapmadım. dersimin olmadığı zamanlarda da okulda dakka durmadım.
daha sonra formatörlük görevlendirmem çıktı. henüz btr icat olmamıştı.
bu sefer sen 8-5 çalışacaksın dendi. okulumuzda sabahçılar orta, öğlenciler ise ilkokul.
ben ortaokul öğretmeniyim, ilkokulun saatlerinde okulda durmam yanlış ,ayrı kurumuz. dedim. yok hayır dendi.
fakat yazı gelince bi bakıldı ki ikili öğretimlerde kurumun saatlerine dikkat edilmesi diye bir ifade var.
ortaokul dersi bitti ben de okuldan çıkıyorum.
şimdi btr de gelince işler daha güzel olur umarım.
Hakkımızı mantıklı ve resmiyet üzerinden savunduk mu ve bunda ISRARCI olduk mu, birçok sorunumuz hallolacaktır.