ag alt yapiya internet baglantisi

Kodla Büyü

malcolmx64

Aktif Üye
Arkadadlar okulumun binadi dehisti..yeni binada ag alt yapisi kurulmus durumda..bu sisteme internet baglantisini nasil yapicaz..mevcut tt netten bi nternetimiz ve modemimiz var..

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum bende. Bu yaz bizim okulada ag alt yapisi cekildi idare odalarinda kablolu baglandigimiz zaman unlem cikiyor ama kablosuz baglandimiz zaman sıkıntısız baglaniyor.

benim okula tahta ve ağ alt yapı geldi
eskiden kullandığımız meb interneti ve modemimiz var ancak interneti sisteme paylaştıramadım

Benzer durum bizde de var.sadece idarede meb interneti var.acaba sistem odasina idareden kablo çeksek halledebilir miyiz ?

sayın hocalarım baglamakta sorun yok normal telefon kablonuzla modemınızı kabınetın ıcıne tasıyorsunuz swıtche verıyorsunuz.ama soyle bır sıkıntı var fırmanın yenı gelen swıtchlerı konfigli olabiliyor idare katına internetı dagıtsanız sınıflara dagıtamıyorsunuz yada sınıfa varsenız ıdareye vereremeyebılıyorsunuz bazen tamamen sıze getrıp kabınete kurdukları swıtchten kaynaklı.yoksa sorun olmaz

Ethernet kablosunu portu olan bir sınıfta fatih projesi ile yapılan duvardaki girişe takın Wireless otomatik algılıyor bütün okula dağıtımını yapıyor, switch türü şeyle uğraşmayın diyorum bildiğim kadarıyla da olmaz zaten. Ben bütün okula böyle dağıttım

patari' Alıntı:
Ethernet kablosunu portu olan bir sınıfta fatih projesi ile yapılan duvardaki girişe takın Wireless otomatik algılıyor bütün okula dağıtımını yapıyor, switch türü şeyle uğraşmayın diyorum bildiğim kadarıyla da olmaz zaten. Ben bütün okula böyle dağıttım
Hocam idare katında duvardaki lan girişlerinde internet var.sınıflara dağıtma işini nasıl yapıcaz yaptıklarınızı daha açık yazabilir misiniz ?

pcreis' Alıntı:
patari' Alıntı:
Hocam idare katında duvardaki lan girişlerinde internet var.sınıflara dağıtma işini nasıl yapıcaz yaptıklarınızı daha açık yazabilir misiniz ?

Hocam aslında bir şey yapmadım, fiber gelene kadar akıllı tahtalar internetsiz kalmasın dedim, öğretmen odasında ki bilgisayarın ethernet kablosunu söküp fatih ile duvara takılan ethernet girişine taktım bütün okul internete kavuştu.
Ben sistem odasındaki switche takmayı düşünüyordum, sanırım önce bunu deneyeyim dedim, biraz yavaş oluyor ama eba falan kullanılıyor.
Unutmadan sistem odasındaki herşey çalışıyor olması lazım, sınıflarda ki switchler de faaliyete geçmiş oldu.Üç.tane bozuk switch tespit ettik bu sayede, değişim yapmak için bugün almaya geldiler.

hocam sanırım sizinle şöyle bir farklılığımız var.bizde öğretmenler odasında plastik kanallar içerisinde 4 adet ethernet girişi girişlerin hepsinde de internet var. öğretmenler odasındaki bilgisayara interneti de o portlardan sağlıyoruz.(idare ve öğretmenler odası aynı katta).siz sanırım o portlara internet verdniz.bizdeyse o portlarda zaten internet var.problem sınıflara internetin verilmesinde.sınıflarda plastik kanallarda ethernet girişi var mıydı acaba?onların bir tanesine internetin olduğu bir kablo taksak olur sanki.faz 2 yiz bu arada.

Bizim de faz 2, sınıflarda kanallarda ethernet girişi yok hocam yarın fotoğraf çekip gönderirim bizdeki farklı.
Fatih altyapısına internet olan bir kablo takın yeterli olacaktır. Switch e takayım dedim güvenlik duvarı var yapamazsın dedi alt yapıyı yapanlar, o zaman bende böyle deneyeyim dedim. Tek dikkat edilmesi gereken sistem odasına koydukları aletde elektrik olması, elektrik yakmasın diye kapatıp gitmişlerdi, açma düğmesini de arka tarafa koymuşlar bulana kadar on dakika aradım.
Fatih altyapısına bi yerden interneti verin gitsin.

Birazdan resim atacağım hocam

hocam sizi de uğraştırıyorum ama alt yapıya nerden interneti verecez işte hocam sıkıntı orda.sistem odasında kabinetle uğraşmak istemiyorum çok karışık.yanlış bir şey yapmıyim.malum henüz kabul yapılmadı internet hariç her şey hazır olsa da.cevaplarınız için tekrardan teşekkürler.

Bizim kabinet de yeni kuruldu. Kırmızı kabloların bağlandığı switch'in sağ tarafında 1g yazan bir port var. Modemden cat6 kablo çekip buraya vermişler interneti. Data uçlarından internete bağlanabiliyoruz şu anda ancak Cisco AP'ler ve Akıllı tahtalara takılacak olan kırmızı kablolarda bağlantı yok onlar daha sonra aktif edilecek dediler.

Hocam arkadaşlar eba kullanmak istiyordu, müdür beyde sağolsun istiyorsanız yapılabiliyorsa yaparız dedi. Bu şekilde oldu.
Kabinetle hiç işim olmadı hocam, alt yapıya internet olan bir ethernet kablosu taktım access pointler de o interneti sınıflara kablosuz dağıttı. Hocam zaten yakında herkes internete yüklenince hiç biri giremeyecek :mrgreen:

Modemden bir kablo ile çıkış aldık

Aldığımız çıkışı fatih alt yapısına verdik.

Bu da sınıflardaki kanallar, ethernet girişi yok ancak bu işi de

Kanaldan gelen ethernet kablosunu kanala koymamışlarda bu şekilde akıllı tahtanın yanına uzatmışlar.

Ekli dosyalar

• IMG-20151209-WA0000.jpg
    IMG-20151209-WA0000.jpg
    144.8 KB · Görüntüleme: 763
  • IMG-20151209-WA0001.jpg
    IMG-20151209-WA0001.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 759
  • IMG-20151209-WA0002.jpg
    IMG-20151209-WA0002.jpg
    72.3 KB · Görüntüleme: 760
  • IMG-20151209-WA0004.jpg
    IMG-20151209-WA0004.jpg
    66.9 KB · Görüntüleme: 759
Forumtor' Alıntı:
Bizim kabinet de yeni kuruldu. Kırmızı kabloların bağlandığı switch'in sağ tarafında 1g yazan bir port var. Modemden cat6 kablo çekip buraya vermişler interneti. Data uçlarından internete bağlanabiliyoruz şu anda ancak Cisco AP'ler ve Akıllı tahtalara takılacak olan kırmızı kablolarda bağlantı yok onlar daha sonra aktif edilecek dediler.
hocam idare ve öğretmenler odasındaki data uçlarında internet var.sanırım dediğiniz yolla dağıtıldı ama sınıflardaki tahtalarda internet yok.onları aktif etmek istiyoruz.en azından fiber olmasa da okulun meb internetiyle.

pcreis' Alıntı:
Forumtor' Alıntı:
hocam idare ve öğretmenler odasındaki data uçlarında internet var.sanırım dediğiniz yolla dağıtıldı ama sınıflardaki tahtalarda internet yok.onları aktif etmek istiyoruz.en azından fiber olmasa da okulun meb internetiyle.

Bize kuruluma gelen ekip kabinete bir tane daha switch ve fiber dağıtımı ile ilgili bir cihaz daha takılacağını ondan sonra aktif olacağını söyledi. Onun ihalesi ayrı olduğu için biraz daha beklemek gerekiyor sanırım. Çok ayrıntısını bilmiyorum. Daha iyi bilen biri aydınlatırsa sevinirm

patari' Alıntı:
Hocam arkadaşlar eba kullanmak istiyordu, müdür beyde sağolsun istiyorsanız yapılabiliyorsa yaparız dedi. Bu şekilde oldu.
Kabinetle hiç işim olmadı hocam, alt yapıya internet olan bir ethernet kablosu taktım access pointler de o interneti sınıflara kablosuz dağıttı. Hocam zaten yakında herkes internete yüklenince hiç biri giremeyecek :mrgreen:

Modemden bir kablo ile çıkış aldık

Aldığımız çıkışı fatih alt yapısına verdik.

Bu da sınıflardaki kanallar, ethernet girişi yok ancak bu işi de

Kanaldan gelen ethernet kablosunu kanala koymamışlarda bu şekilde akıllı tahtanın yanına uzatmışlar.
Hocam fotoğraflar ve cevabınız için tekrardan teşekkürler.2.fotoğrafta internet dağıttınız portlarda bizde internet var.ama o portların sınıflarla bi bağlantısı yok malesef.

BBNET
Geri