malcolmx64
Aktif Üye
Arkadadlar okulumun binadi dehisti..yeni binada ag alt yapisi kurulmus durumda..bu sisteme internet baglantisini nasil yapicaz..mevcut tt netten bi nternetimiz ve modemimiz var..
Hocam idare katında duvardaki lan girişlerinde internet var.sınıflara dağıtma işini nasıl yapıcaz yaptıklarınızı daha açık yazabilir misiniz ?patari' Alıntı:Ethernet kablosunu portu olan bir sınıfta fatih projesi ile yapılan duvardaki girişe takın Wireless otomatik algılıyor bütün okula dağıtımını yapıyor, switch türü şeyle uğraşmayın diyorum bildiğim kadarıyla da olmaz zaten. Ben bütün okula böyle dağıttım
pcreis' Alıntı:Hocam idare katında duvardaki lan girişlerinde internet var.sınıflara dağıtma işini nasıl yapıcaz yaptıklarınızı daha açık yazabilir misiniz ?patari' Alıntı:Ethernet kablosunu portu olan bir sınıfta fatih projesi ile yapılan duvardaki girişe takın Wireless otomatik algılıyor bütün okula dağıtımını yapıyor, switch türü şeyle uğraşmayın diyorum bildiğim kadarıyla da olmaz zaten. Ben bütün okula böyle dağıttım
hocam idare ve öğretmenler odasındaki data uçlarında internet var.sanırım dediğiniz yolla dağıtıldı ama sınıflardaki tahtalarda internet yok.onları aktif etmek istiyoruz.en azından fiber olmasa da okulun meb internetiyle.Forumtor' Alıntı:Bizim kabinet de yeni kuruldu. Kırmızı kabloların bağlandığı switch'in sağ tarafında 1g yazan bir port var. Modemden cat6 kablo çekip buraya vermişler interneti. Data uçlarından internete bağlanabiliyoruz şu anda ancak Cisco AP'ler ve Akıllı tahtalara takılacak olan kırmızı kablolarda bağlantı yok onlar daha sonra aktif edilecek dediler.
pcreis' Alıntı:hocam idare ve öğretmenler odasındaki data uçlarında internet var.sanırım dediğiniz yolla dağıtıldı ama sınıflardaki tahtalarda internet yok.onları aktif etmek istiyoruz.en azından fiber olmasa da okulun meb internetiyle.Forumtor' Alıntı:Bizim kabinet de yeni kuruldu. Kırmızı kabloların bağlandığı switch'in sağ tarafında 1g yazan bir port var. Modemden cat6 kablo çekip buraya vermişler interneti. Data uçlarından internete bağlanabiliyoruz şu anda ancak Cisco AP'ler ve Akıllı tahtalara takılacak olan kırmızı kablolarda bağlantı yok onlar daha sonra aktif edilecek dediler.
Hocam fotoğraflar ve cevabınız için tekrardan teşekkürler.2.fotoğrafta internet dağıttınız portlarda bizde internet var.ama o portların sınıflarla bi bağlantısı yok malesef.patari' Alıntı:Hocam arkadaşlar eba kullanmak istiyordu, müdür beyde sağolsun istiyorsanız yapılabiliyorsa yaparız dedi. Bu şekilde oldu.
Kabinetle hiç işim olmadı hocam, alt yapıya internet olan bir ethernet kablosu taktım access pointler de o interneti sınıflara kablosuz dağıttı. Hocam zaten yakında herkes internete yüklenince hiç biri giremeyecek :mrgreen:
Modemden bir kablo ile çıkış aldık
Aldığımız çıkışı fatih alt yapısına verdik.
Bu da sınıflardaki kanallar, ethernet girişi yok ancak bu işi de
Kanaldan gelen ethernet kablosunu kanala koymamışlarda bu şekilde akıllı tahtanın yanına uzatmışlar.