Afyonda patlama 32 şehit

Kodla Büyü
dikkat çekmek için yalan haber (feyk) olabilir. az önce kanaltürkte kan için gelmeyin gerek yok dediler. yaralılar varmış geçmiş olsun herkese

Yaralı çıkan bir askerin yerel kanalda canlı yayında "içeride 30 kişi kadardık, ben namaz kılmak için 40-50 metre uzaklaşmıştım, içeridekilere ne oldu bilmiyorum" demesi üzerinde çıkan bir haber...

Arkadaşlar ben o kışlanın yakınında oturuyorum çok büyük bir patlamaydı tüm Afyon sallandı. Orda görev yapan astsubay arkadaşımla görüştüm en az 20 şehit var dedi. Zaten öyle bir patlamadan sağ kurtulanın olması çok zor.

Başımız sağolsun

Kanal 3 (sanırım yerel kanal) haberde 32 şehit demiş sonrasında yaralı sayısı olarak düzeltmiş.... Bekleyip görmek lazım...

bende 2 sene önce o kışlada askerliğimi yaptım. bence şu an halktan şehit haberlerini saklıyorlar. içerdeki askerlerden haber yok. Allah daha kötüsünü saklasın. Her gün kötü bir haber almaya artık bünyede alıştı arkadaş. Nasıl bir ülkedeyiz. iç dış gündem hiç susmuyor.
Çok büyük bir mühimmat deposu. daha teknik veriler vermek isterdim ancak askeri bilgi olmasından dolayı gerek yok tabiki.
Milletimizin başı sağolsun. yararılara şifa diliyorum.

durun arkadaşlar.. bilginin doğrulanması yapılmadan yazmayalım böyle.. Allah korusun.. 2 yaralı hastaneye götürüldü dedi belediye başkanı. sadece bu kadar resmi bilgi.

TSK: Afyonkarahisar'daki patlamada 25 asker şehit oldu... :( Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun

http://gundem.milliyet.com.tr/cephaneli ... efault.htm

Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında peş peşe iki patlama yaşandı. Ortalık cehenneme dönerken, yeni bir patlama ihtimaline karşı yangına müdahale edilemedi.
TSK'dan sabah şu açıklama geldi: Afyonkarahisar' daki askeri mühimmat deposundaki patlamada; 25 askerimiz şehit olmuş, 4 askeri personel hafif yaralanmıştır

Gerçekten çok üzücü haber doğrulanmış. :(( Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarınada sabr-ı cemil niyaz ederiz.

şehit sayısı 25 olmuş :( Allah rahmet eylesin...her sabah içimiz başka bir burukluk yaşıyor..bir yakınım o bölgede ataköyde oturuyor..patlama o kadar şiddetli olmuş ki, evlerin camları kırılmış,mutfak eşyaları yere saçılmış,bazı evlerin bacaları uçmuş...deprem gibiydi diyorlar..Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin inş

Allah rahmet eylesin hepsine, kalanlarina bizlere sabır versin, verileri güncelleseniz iyi olur

Araç şarampole yuvarlanır 10 şehit kazayla

mühimmat patlar 25 şehit kazayla

savaşmadan toplu şehit verir olduk mide bulandırıcı durumlar var ortada

Ben mühimmat deposunda askerlik yaptım. Bu ay sayım ayıdır hergün gece gündüz sayıma giderdik. Komutanımız oğlum bunları yeni doğmuş bir bebek gibi tutun bi düşerlerse İstanbul havaya uçar derdi. Bazı kazmalar alırlardı atarlardı güm diye yere bırakırlardı. Adam haklıymış. Ne çare 25 cana maal oldu. :(

Emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk, canlı yayında şu şok iddiaları dillendirdi;

*Bu mühimmat düşmekle patlamaz. Fünye kısmı ayrıdır, bomba kısmı ayrıdır. Bunlar ayrı paketlerde taşınır. Haliyle böyle bir patlama olmaz. Kazaysa bu akıl almaz bir kaza...

*Açıkça söylüyorum 21.15'te bu patlamanın kabul edilebilir bir tarafı yok. O saatte sayım olmaz. Bunu hiçbir asker kabul edemez.

*Burası en üst düzeydeki depodur. Sadece uzmanlar bulunur. Er bulunmaz.

*Sıradan herhangi bir asker bile bu saatte 21.15'te bunun yapılmayacağını bilir. Çünkü gece burada suni aydınlatma yapmak gerekir. Savaşın içinde değilken acil olarak niye gece sayım yapılsın.

*25 şehit var. Gece, karanlıkta, dar bir alanda 25 asker biradadaysa buna kaza denemez.
Bu kadar sayıda insan gece mühimmat elden geçeriyorsa bunun kabulu mümkün değil.

Kaynak : http://www.internethaber.com/afyonkarah ... z1UHPyXVeR

ARKADAŞLAR RİCA ETSEM BİLŞİMCİLER OLARAK ŞU TWİTİ YAKINLARINIZ PAYLAŞIRMISINZ BUGÜN BUNU BAŞARALIM 2 ,3 23 FARKEDERMİ DEVLET YAS TUTMUYORSA BİZ TUTALIM
"BUGÜN HERKES EVİNİN ÖNÜNE İNSİN 20:00 DE ÇOK MU ZOR DİZİ Mİ KAÇIYOR ÇAY MI SOHBET Mİ SESSİZCE PAYLAŞALIM ACIMIZI ,YASIMIZI "

Aktif Üye

ARKADAŞLAR RİCA ETSEM BİLŞİMCİLER OLARAK ŞU TWİTİ YAKINLARINIZ PAYLAŞIRMISINZ BUGÜN BUNU BAŞARALIM 2 ,3 23 FARKEDERMİ DEVLET YAS TUTMUYORSA BİZ TUTALIM
"BUGÜN HERKES EVİNİN ÖNÜNE İNSİN 20:00 DE ÇOK MU ZOR DİZİ Mİ KAÇIYOR ÇAY MI SOHBET Mİ SESSİZCE PAYLAŞALIM ACIMIZI ,YASIMIZI "

hhtc' Alıntı:
Arkadaşlar ben o kışlanın yakınında oturuyorum çok büyük bir patlamaydı tüm Afyon sallandı. Orda görev yapan astsubay arkadaşımla görüştüm en az 20 şehit var dedi. Zaten öyle bir patlamadan sağ kurtulanın olması çok zor.

Başımız sağolsun

Hocam geçmiş olsun 1 sene önce orada ataköyde oturuyordum eş dostla görüştüm büyük bir kazaymış, arkadaşlar her yer toz duman dediler. Bütün gece canlı yayını izledim içim yandı. Hepimizin başı sağ olsun. Rabbim o gencecik fidanların ailelerine sabır versin.

bütün dünya bir araya gelip kaza deseler inanmam...bu kadar saçma bir kaza olmaz. özellikle böyle bir ortamda...

" Best FM'de yayınlanan Özay Şendir'in sunduğu Konuşan Türkiye programına katılan Emekli Albay Mithat Işık olayın yönünü bambaşka bir tarafa çevirdi. Işık, el bombalarının taştan farkının olmadığını, bir kasa el bombasının uçaktan atılsa bile patlaması için fünyeye ihtiyaç olduğunu, NATO standartlarına göre fünye ile bombanın ayrı binalarda depolandığını söyledi. "

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151179891321251

Şu genareller hep prosedürü okurda neymiş efendim gece sayım olmazmış, neymiş efendim işte mühimmat ayrı bomba ayrı olurmuş. Sen emir gelsinde değil onbir gece üçte olsa gider eşşek gibi sayarsın. Kime anlatıyon sen onu. Ayrıca bazı mühimmatlar mecburiyetten hazır depolanır. Ani bi mühimmat gerekti bombayı fünyeyi mi arayıp bulup birleştirecen. Neymiş er bulunmazmış hee sen gitte o depoların kapısını bi açmaya kalk biz 10 kişi asıla asıla zor açardık zaten 25 kişinin 10 u kapak açmakla görevlidir. 2 kişi mühürlemekle görevlidir. O kutuların içinden bombaları çıkarmak erlerin işidir sonra tekrar kasalayıp istif etmekte. Arkadaşlar inanmayın bunlara. Tabi ne olduğunu bilemeyiz ama bence kazadır benim altı ayım geçti o depolarda.

mekanları cennet olsun Rabbim ailelerine sabırlık versin insanımıza askerimize bu kadar değer veriyoruz hiç öncesini sorgulamıyoruz herşey yitip gittikten sonra önlemini alan bir ülke olduğumuz için sadece yas tutuyoruz çok acı..............

biri patlattı ama bunu kim bilebilir ki şahit mi kaldı ortada ihmal deyip geçecekler. belkide pkk nın işidir. yada ona sempati duyan bir kişinin bunu kim bilebilir ki

Ekli dosyalar

• 4.jpg
    4.jpg
    51.7 KB · Görüntüleme: 394
mr.nfyc' Alıntı:
bende 2 sene önce o kışlada askerliğimi yaptım. bence şu an halktan şehit haberlerini saklıyorlar. içerdeki askerlerden haber yok. Allah daha kötüsünü saklasın. Her gün kötü bir haber almaya artık bünyede alıştı arkadaş. Nasıl bir ülkedeyiz. iç dış gündem hiç susmuyor.
Çok büyük bir mühimmat deposu. daha teknik veriler vermek isterdim ancak askeri bilgi olmasından dolayı gerek yok tabiki.
Milletimizin başı sağolsun. yararılara şifa diliyorum.

Sayın hocam, herşeyde haklısınız da, şehit haberlerinin halktan saklanması olayını nasıl düşünebiliyorsunuz anlamıyorum. Yahu hadi saklandı diyelim, askerin ailesi bizim oğlumuz askerden dönmedi diye hiç mi sesi çıkmayacak. Bırakın bunları Allah aşkına. Azıcık mantıklı düşünün. Terör örgütünün propaganda olarak yaptığı sözleri insanlar bu kadar kanıksadı. Size şunu söylüyorum. Öldürülen bir teröristin bile cesedi ailesine teslim edilmek zorunda, hem insanı olarak hem de imza attığınız uluslar arası sözleşmeler gereği. (Kaynak: Defalarca öldürdüğü, pislik içindeki teröristleri taşımak zorunda kalan rütbeli askeri personel...)

Bir kışlada bir asker öldüğünde karargahta yaşanan sıkıntıları görenlerdenim. Yerel savcı, askeri savcıdan önce damlıyor içeri...

Askerlik yaptığım bölgedeki bazı askerlerin öyle ihmallerini gördüm ki... Burası Türkiye diye boşuna denmiyor, öyle insanlar var ki laftan anlamıyor. Kışlada resim çekineceğiz derken bir asker ölmüş, iki kişinin hayatı kararmıştı. Birinden G3'ü almış, birinden dolu şarjörü, beton üstüne çıkıp resim çekinmişler, geyik olsun diye kurma kolunu çekmiş (adrenalin olsun diye), betondan inerken parmağı tetiğe kaymış, yanındaki arkadaşının boynundan giren kurşun bir arkadaşının ölmesine, resim çekinmek için uğraşan 3 askerinde hem hapis yatmasına, hem psikolojik bunalımına hem de hayatlarının sabıkalı olarak geçmesine sebep oldu... Ne için. Bir fotoğraf...... Acı ama fotoğrafları çekmeyi başarmışlar, arkadaşları ölmeden sn'ler önce...

Daha fazla atış yapmak için ilk 3 kurşun hakkını, yanındaki arkadaşının hedefine atan kısa dönem bile gördüm... 4 yıl lisans eğitimi almış bir insan bunu yaparsa, eğitimsiz ne yapsın...

Kışla, alay istihbaratında olduğum için öyle şeyler gördüm ki... Bizim insanımızdan herşey bekleniyor malesef... İşini adam gibi yaparları ayrı tutuyorum...

25 asker şehit, yazık... Büyük ihtimalle, küçük bir ihmal. Belki komutanın prosedüre uymaması. Sonuçta kader tabi ama birilerinin mesuliyeti varsa çok daha acı... 25 gencecik insan, milyarlarca değerinde cephane... Allah rahmet eylesin. Kalanlara acil şifalar.

BBNET
Geri