abs ile ilgili bir soru

Kodla Büyü

garfield

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar ford fiesta bakıyorum.18-20 bin arası...bir arkadaş dediki abs önemlidir olması gerek dedi...sizce abs çok önemlimidir?bide fiestaların çoğu modelinde abs yok..neyapmam lazım

abs ani frenlerde arabanın kaymasını önler ve direksiyon hakimiyeti verir.
Abs tabi ki önemlidir.

abs önemli bencede ama benim arabada da yok Allah yokluğunu hissettirmesin :)

eskiden fren yaparken pompalama diye tabir edilen hızlı hızlı frene basıp çekerlerdi, buda aracın kaymaması için yapılırdı. İşte abs bu işi 1000 kat daha hassas yapar. o yüzden arabanın kaymaya başladığı durumlarda abs devreye girer ve fren pedalında bir titreşim oluşur, bunu 20 km hızda iken karda fren yapsanız bile devreye girdiğini görürsünüz.

http://www.youtube.com/watch?v=BR2r0DTgi2U

bir de artık kaza durumlarında abs olmayan bir araç abs li bir araçla çarpışırsa abs si olmayan suç oranı daha fazla olacakmış diye bir şey çıkartmmışlar

araçta olmazsa olmazlar.
1. abs
2. hava yastığı
3. klima
4. hidrolik direksiyon

gerisi keyiftir. bunlar ise şart

ABS kesin önemlidir.. olmassa olmaz bile sayabilirsin.
hatta imkan varsa gücenlik acısından ful olan bir arac bakınız.
abs
eds
ebs
asr
hava yastıkları

yakın zamanda buyuk bir kaza atlatmıs biri olarak abs möutlaka olmalı ve vsc nin de nekadar önemli oldugunu gordum.

Konu açılmışken benim fiestanın ABS ışığı yandı geçenlerde. Sağ arka balatadan da ses geliyordu. Neyse sonra ses gitti abs ışığı da yanmaz oldu. Küçük taş felan sıkışmıştır dediler. bir hafta felan oldu, bugün de ışık yandı. Sorun nedir ki acaba?

serdemir' Alıntı:
Konu açılmışken benim fiestanın ABS ışığı yandı geçenlerde. Sağ arka balatadan da ses geliyordu. Neyse sonra ses gitti abs ışığı da yanmaz oldu. Küçük taş felan sıkışmıştır dediler. bir hafta felan oldu, bugün de ışık yandı. Sorun nedir ki acaba?

hocam passatta basıma geldi yanım yanıp sonuyordu ,sebebi giren çıkan taşlar sıkısınca kabloyumu neyı zedelemıs ordakı durmadan bı yanıp bı sonuyordu en sonunda o kablo mu tam hatırlamıyorum onu değiştirtmiştim

g.cetin.66' Alıntı:
serdemir' Alıntı:

hocam passatta basıma geldi yanım yanıp sonuyordu ,sebebi giren çıkan taşlar sıkısınca kabloyumu neyı zedelemıs ordakı durmadan bı yanıp bı sonuyordu en sonunda o kablo mu tam hatırlamıyorum onu değiştirtmiştim
Desene bu sefer biraz da para sıkışmış :lol: :( :cry: :verymad:

Bu konuyla ilgili kapsamlı bir makale tercümesi yapmıştım. Net bilgi vereyim herkes öğrensin: ABS'li araç kayar ancak düz kayar. Bu da size direksiyon hakimiyeti verir. ABS'siz araç ise kontrolsüz kayar ve kaza olasılığını arttırır. Genel kanının aksine, ABS'li araçta kayma mesafesi biraz daha artar ve çakıllı yolda ABS'nin kapatılması önerilir. Ancak bu artış, ABS'nin sağladığı kontrollü kaymayla kıyaslandığında önemsizdir.

2005 yılında gizli buzda frene basarak bir kaza yaptım. Aracımda ABS yoktu ve araç düz yolda kontrolsüz kayarak karşı yönden gelen arabayla kafa kafaya çarpıştı. ABS olsaydı bu olmazdı. Buna göre değerlendirebilirsiniz sanırım...

youtube'a girerek systemin çalışma prensibini anlatan videolarla daha etkili öğrenim sağlanabilir.
ABS
Anti Bloke System

Kilitlenmeyi engelleyen sistem.
Fren anında dönme hareketi duran ön tekerler aracın fiziksel kuvvetler karşısında sürücü hakimiyeti dışında hareket etmesine sebep olacak duruma düşmesini engellemek için kullanılan, fren balatalarının kampana ya da disk yüzeyine saniyede defalarca vurma yaparak frenlemeyi tekerlerin kilitlenmeden yapılmasını sağlayarak aracın kontrolünün sürücüde olmasını devam ettirmek için hazırlanmış bir sistemdir.

easytr' Alıntı:
yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.

"yarım doktor candan, yarım imam imandan edermiş."

ABS nasıl çalışır?

Sürücü dört-tekerlek ABS 'li bir taşıtın fren pedalına sertçe bastığında, sistem otomatik olarak fren basıncını dört tekerlekte düzenleyerek, tekerlek kilitlenmesini önlemek üzere her tekerleğin fren basıncını bağımsız olarak ayarlar. ABS, frenleri saniyede 18 defa kadar pompalayarak, sürücülere belirli ölçüde yönlendirme yeteneği kazandırmaktadır.

http://www.surucuehliyetkursu.com/absnedir.htm

Pazar günü eğer arabada ABS olmasaydı büyük kaza yapacaktım. Afedersiniz sığırın biri ara yoldan birden önüme daldı. :verymad: Fren yapa yapa ta yolun karşı şeridinden geçerek kurtarabildim. Verilmiş sadakamız varmış.Allah korudu.

easytr' Alıntı:
bilgisavar_38' Alıntı:
easytr' Alıntı:
yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.

ABS nasıl çalışır?

Sürücü dört-tekerlek ABS 'li bir taşıtın fren pedalına sertçe bastığında, sistem otomatik olarak fren basıncını dört tekerlekte düzenleyerek, tekerlek kilitlenmesini önlemek üzere her tekerleğin fren basıncını bağımsız olarak ayarlar. ABS, frenleri saniyede 18 defa kadar pompalayarak, sürücülere belirli ölçüde yönlendirme yeteneği kazandırmaktadır.

kilitlenmeyen tekerlek havada patinaj yapmayacak, yol katedecek. bu yol katetme ise senin alıntı yaptığın yazıda belirttiği gibi yönlendirme sağlar.

her önüne gelen araç konusunda yorum yazmazsa iyi olur. tekrar ediyorum yarım doktor candan yarım imam imandan

Yönlendirme sağlamasında hemfikiriz ancak neden tekerleri kitlenen aracın anında duracağı yönünde fikre kapılmışın!
Eski arabaları düşün yaptığı fren izinden hızını anlardı polisler. Abs li arabalar o araçların fren izinin en fazla yarısı kadar fren mesafesi vardır.

ABS, kullanıldığı taşıtın kararlılığını, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. Dört-tekerlek ABS, tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere acil frenleme durumlarında kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır.

Ayrıca abs li araçarın kışın abs siz araçlara nazaran daha az kaydığına şahir oluruz. Sebebi tekerleri kitlememesi...

Cahilliğin en kötüsü hatada ısrar etmektir.
Ne diyeyim Rabbim senin eline hasta olarakta cemaat olarakta düşürmesin...

Absli araç ani frende direksiyon düz iken Abssiz araçtan daha kısa mesafede durur. Eğer ani firende araca yön vermeye çalışırsanız firen mesafesi uzatmakta diye biliyorum. youtube ABS ile alakalı baya video var.

abs ve hava yastıksız araba alma hocam gerekirse 1 yıl geç al ama abs li al. benim arabanın abs si arıza verdi frene basıyorum arabama durmuyor gibi oluyor hemen yaptırdım

easytr' Alıntı:
bilgisavar_38' Alıntı:
easytr' Alıntı:
bilgisavar_38' Alıntı:
easytr' Alıntı:

ABS nasıl çalışır?

kilitlenmeyen tekerlek havada patinaj yapmayacak, yol katedecek. bu yol katetme ise senin alıntı yaptığın yazıda belirttiği gibi yönlendirme sağlar.

her önüne gelen araç konusunda yorum yazmazsa iyi olur. tekrar ediyorum yarım doktor candan yarım imam imandan

Yönlendirme sağlamasında hemfikiriz ancak neden tekerleri kitlenen aracın anında duracağı yönünde fikre kapılmışın!
Eski arabaları düşün yaptığı fren izinden hızını anlardı polisler. Abs li arabalar o araçların fren izinin en fazla yarısı kadar fren mesafesi vardır.

ABS, kullanıldığı taşıtın kararlılığını, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. Dört-tekerlek ABS, tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere acil frenleme durumlarında kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır.

Ayrıca abs li araçarın kışın abs siz araçlara nazaran daha az kaydığına şahir oluruz. Sebebi tekerleri kitlememesi...

konuya yazılan yorumları oku, abs her zaman fren mesafesini kısaltmaz, uzattığı durumlarda vardır. benden önce yazılan yorumlarda ve sonrasında buna değinen arkadaşlar olmuş. ayrıca youtube'a girersen,biraz ingilizcen varsa ve bu konudaki yabancı videoları izlersen hangimizin hatada ısrarcı olduğunu çok iyi anlarsın.gerçekten deneyimli bazı yerli site ve forumlardada bu konuda gerçek bilgiye ulaşabilrisin.

Birincisi yukarıda alıntı yaptığım ve koyu olarak görünen kısım: durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. ifadesi her zaman demiyor. Ama bu çoğu zaman geçerlidir.

ikincisi Daha okuduğunu anlamıyorsun. Durma yeteneğinin artması çok açık bir cümle. daha kısa mesafede durmaktır. Kontrollü durmak ta aracı savurmadan, yapılması istenilen planlı ve güvenli bir duruştur. nasıl olurda bu ikisine aynı anlamı yüklersin?

abs siz araba da kullandımm abs li arabayı da şimdi kullanıyorum. Aradaki farkı yaşadım ve yaşıyorum. Tecrübeyle de sabittir bilimsel olarakta. yazdıklarımın her zaman arkasındayım. Gereksiz bir inat içerisindesin.Ne diyeyim bana tavsiye ettiğin videoları izle ama çok izle belki anlarsın... Belliki zor anlıyorsun..

easytr' Alıntı:

Aynı şartlarda abs li araç abs siz araçtan daha fazla kaymaz... Abs nin özelliği tekerlerin kitlenmesini önleyerek kaymayı önlemek...

ABS-On-ABS-Off.jpg.jpg

ortam biraz yumuşasın istedim.

Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin :+1:

Adam gibi sürene, sürüş mesafesi ve hız sınırlarını koruyanlara.
Gerekli olan
:arrow: KLİMA
:arrow: HİDROLİK DİREKSİYON

Bilir bilmez konuşan, ağzının ayarı bozuk ve okuduğunu dahi anlamayanlardan Allah hepimizi korusun.. Tavsiyem boş ve gereksiz konuşmak yerine susması yönünde. "Biliyorsan söyle alim sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar..."

Bu tartışma için konuyu takip eden arkadaşlardan özür diliyorum.

Araç alacak arkadaşlar için şunu tavsiye ediyorum.
Kesinlikle maddi imkanlar el verdiği ölçüde güvenlikten taviz vermeyelim.
Eee önce "tetbir sonra tevekküll"
Sonra konfor..Tabii ikiside olursa tadından yenmez..

garfield' Alıntı:
arkadaşlar ford fiesta bakıyorum.18-20 bin arası...bir arkadaş dediki abs önemlidir olması gerek dedi...sizce abs çok önemlimidir?bide fiestaların çoğu modelinde abs yok..neyapmam lazım

ABS, fren esnasında lastiğin yol tutuşunun azalması (kayma) durumunda fren basıncını periyodik olarak azaltarak yola tutunmayı sağlayan fren yardımcı sistemidir. ABS fren mesafesini kısaltmaz. Yalnız fren esnasında direksiyon tepkimesini kullanıcının istediği yönde sağlar. Bu nedenle güvenlik paketine dahil bir sistemdir. Bana sorarsan da ABS önemli. Zaten ABS olmayan arabanın doğan, şahin den ne farkı var? konfor bir yere kadar...

BBNET
Geri