her_dem' Alıntı:araçta olmazsa olmazlar.
1. abs
2. hava yastığı
3. klima
4. hidrolik direksiyon
gerisi keyiftir. bunlar ise şart
serdemir' Alıntı:Konu açılmışken benim fiestanın ABS ışığı yandı geçenlerde. Sağ arka balatadan da ses geliyordu. Neyse sonra ses gitti abs ışığı da yanmaz oldu. Küçük taş felan sıkışmıştır dediler. bir hafta felan oldu, bugün de ışık yandı. Sorun nedir ki acaba?
Desene bu sefer biraz da para sıkışmış :lol:g.cetin.66' Alıntı:serdemir' Alıntı:Konu açılmışken benim fiestanın ABS ışığı yandı geçenlerde. Sağ arka balatadan da ses geliyordu. Neyse sonra ses gitti abs ışığı da yanmaz oldu. Küçük taş felan sıkışmıştır dediler. bir hafta felan oldu, bugün de ışık yandı. Sorun nedir ki acaba?
hocam passatta basıma geldi yanım yanıp sonuyordu ,sebebi giren çıkan taşlar sıkısınca kabloyumu neyı zedelemıs ordakı durmadan bı yanıp bı sonuyordu en sonunda o kablo mu tam hatırlamıyorum onu değiştirtmiştim
:+1:her_dem' Alıntı:araçta olmazsa olmazlar.
1. abs
2. hava yastığı
3. klima
4. hidrolik direksiyon
her_dem' Alıntı:araçta olmazsa olmazlar.
1. abs
2. hava yastığı
3. klima
4. hidrolik direksiyon
easytr' Alıntı:yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.
"yarım doktor candan, yarım imam imandan edermiş."
easytr' Alıntı:bilgisavar_38' Alıntı:easytr' Alıntı:yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.
ABS nasıl çalışır?
Sürücü dört-tekerlek ABS 'li bir taşıtın fren pedalına sertçe bastığında, sistem otomatik olarak fren basıncını dört tekerlekte düzenleyerek, tekerlek kilitlenmesini önlemek üzere her tekerleğin fren basıncını bağımsız olarak ayarlar. ABS, frenleri saniyede 18 defa kadar pompalayarak, sürücülere belirli ölçüde yönlendirme yeteneği kazandırmaktadır.
http://www.surucuehliyetkursu.com/absnedir.htm
kilitlenmeyen tekerlek havada patinaj yapmayacak, yol katedecek. bu yol katetme ise senin alıntı yaptığın yazıda belirttiği gibi yönlendirme sağlar.
her önüne gelen araç konusunda yorum yazmazsa iyi olur. tekrar ediyorum yarım doktor candan yarım imam imandan
easytr' Alıntı:bilgisavar_38' Alıntı:easytr' Alıntı:bilgisavar_38' Alıntı:easytr' Alıntı:yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.
ABS nasıl çalışır?
Sürücü dört-tekerlek ABS 'li bir taşıtın fren pedalına sertçe bastığında, sistem otomatik olarak fren basıncını dört tekerlekte düzenleyerek, tekerlek kilitlenmesini önlemek üzere her tekerleğin fren basıncını bağımsız olarak ayarlar. ABS, frenleri saniyede 18 defa kadar pompalayarak, sürücülere belirli ölçüde yönlendirme yeteneği kazandırmaktadır.
http://www.surucuehliyetkursu.com/absnedir.htm
kilitlenmeyen tekerlek havada patinaj yapmayacak, yol katedecek. bu yol katetme ise senin alıntı yaptığın yazıda belirttiği gibi yönlendirme sağlar.
her önüne gelen araç konusunda yorum yazmazsa iyi olur. tekrar ediyorum yarım doktor candan yarım imam imandan
Yönlendirme sağlamasında hemfikiriz ancak neden tekerleri kitlenen aracın anında duracağı yönünde fikre kapılmışın!
Eski arabaları düşün yaptığı fren izinden hızını anlardı polisler. Abs li arabalar o araçların fren izinin en fazla yarısı kadar fren mesafesi vardır.
ABS, kullanıldığı taşıtın kararlılığını, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. Dört-tekerlek ABS, tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere acil frenleme durumlarında kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır.
Ayrıca abs li araçarın kışın abs siz araçlara nazaran daha az kaydığına şahir oluruz. Sebebi tekerleri kitlememesi...
Cahilliğin en kötüsü hatada ısrar etmektir.
Ne diyeyim Rabbim senin eline hasta olarakta cemaat olarakta düşürmesin...
konuya yazılan yorumları oku, abs her zaman fren mesafesini kısaltmaz, uzattığı durumlarda vardır. benden önce yazılan yorumlarda ve sonrasında buna değinen arkadaşlar olmuş. ayrıca youtube'a girersen,biraz ingilizcen varsa ve bu konudaki yabancı videoları izlersen hangimizin hatada ısrarcı olduğunu çok iyi anlarsın.gerçekten deneyimli bazı yerli site ve forumlardada bu konuda gerçek bilgiye ulaşabilrisin.
easytr' Alıntı:yanlış yazılıyor. abs kaymayı önler ifadesi yanlıştır. abs'li araçta kayar hemde yeri gelir abs olmayan araçtan daha fazla kayar, fren mesafesini uzatır. abs kayma anında direksiyon hakimiyeti sağlar.
garfield' Alıntı:arkadaşlar ford fiesta bakıyorum.18-20 bin arası...bir arkadaş dediki abs önemlidir olması gerek dedi...sizce abs çok önemlimidir?bide fiestaların çoğu modelinde abs yok..neyapmam lazım