8 yaş erkek çocuk için bisiklet önerisi

Kodla Büyü

alyhoca

Aktif Üye
8 yaşında oğlum 135 cm civarı boyunda onun için fiyat/performans bir bisiklet almayı düşünüyorum tavsiyelerinize açığım hocalarım

Öncelikle Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Benim düşüncem çok çabuk büyüyecekleri için çok pahalı birşey gerek yok. Bir kaç sene idare edecek beğendiği bir bisiklet alın yeter diye düşünüyorum. Çünkü 2 sene sonra büyük bisiklete geçecekler.

Marka vs diyemiyor çünkü ben belli bir marka almadım. Gittik bisikletçiye, beğendi aldık. Şimdi de (12 yaşında) 22 jant bisikleti var onu sürüyor. Bir kaç yıla kadar o da küçük gelir muhtemelen. Şimdiki bisikleti de 9-10 yaş aralığındayken aldık. İlk bisikletini 5-6 yaşlarında aldık. Ana sınıfındaydı.

Öncelikle Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. Benim düşüncem çok çabuk büyüyecekleri için çok pahalı birşey gerek yok. Bir kaç sene idare edecek beğendiği bir bisiklet alın yeter diye düşünüyorum. Çünkü 2 sene sonra büyük bisiklete geçecekler.

Marka vs diyemiyor çünkü ben belli bir marka almadım. Gittik bisikletçiye, beğendi aldık. Şimdi de (12 yaşında) 22 jant bisikleti var onu sürüyor. Bir kaç yıla kadar o da küçük gelir muhtemelen. Şimdiki bisikleti de 9-10 yaş aralığındayken aldık. İlk bisikletini 5-6 yaşlarında aldık. Ana sınıfındaydı.
Kesinlikle denemeden almayın derim.
Mağazaya gittiğinizde seledeyken ayak ucunun yere dokunduğunu görerek, birkaç yıl sonra büyüyeceği için selenin direksiyonun uzatılabilirliğini görerek ve varsa eşya taşıma, suluk, pompa gibi ihtiyaçlar için ek montaj yerlerini kontrol ederek alın derim. Ben hiç bakmadan aldığım için çok farklı bir konuda; ağırlık konusunda sıkıntı yaşadım. bisiklet vitessizdi ve bazen düz giderken bile bisikleti kaldırmakta zorlanıyordu çocuğum.

Son düzenleme:
Deneyerek alabilmek için en güzel yerlerden birisi decathlon, yakınızda varsa giderek, deneyerek, istediğiniz diğer ekipmanları görüp alarak size büyük kolaylık sağlayacaktır. Fiyatlar bir tık yüksek gelebilir belki diğerlerine göre ama aldığınız ürünü geri satma durumu var belki ileride yeni daha büyük bisiklet ile değiştirebilirsiniz.

Öneri olarak bunu bir inceleyin isterseniz, bütçeniz nedir değildir bilemediğim için indirimli olanlardan bi tane ekledim, belki özellik fiyat size fikir verir. Ben oğluma almıştım, oğlan 12 yaşına geldi, kıza kaldı, şimdi kız biniyor :)

Bugünlerde oğlum için benimde aklımdaydı. Önceki bisikleti küçük geliyor. Fikirlerden bende faydalanacağım :) Teşekkür ederim.

Hocam mutlaka çevrede, arkadaşlarınızın arasında yada ikici el sitelerinde ürünler vardır. Bir tane alın elinizden geliyorsa frenlerini lastiklerine falan bakım yapıp kullanın. Zaten büyüyecek çocuk size depoda bir ürün olarak kalacak. Benim iki kızım var aynı yöntem devam ediyorum.

Kesinlikle denemeden almayın derim.
Mağazaya gittiğinizde seledeyken ayak ucunun yere dokunduğunu görerek, birkaç yıl sonra büyüyeceği için selenin direksiyonun uzatılabilirliğini görerek ve varsa eşya taşıma, suluk, pompa gibi ihtiyaçlar için ek montaj yerlerini kontrol ederek alın derim. Ben hiç bakmadan aldığım için çok farklı bir konuda; ağırlık konusunda sıkıntı yaşadım. bisiklet vitessizdi ve bazen düz giderken bile bisikleti kaldırmakta zorlanıyordu çocuğum.
Deneme yaptık zaten. Beğendiklerini denedi. En rahat ettiğini aldı. Hatta ben başka marka beğenmiştim. Bu daha rahat dedi. 3 sene kullandı.

https://bikestore.com.tr/blog burada nasıl bir seçim yapmanız gerektiği ile ilgili bilgiler var.

Tamamen bütçe ile alakalı. Profesyonel kullanıcılar yerli ürün tavsiye etmiyorlar. Yurt dışı markalarda fiyatlar yüksek.

Yerli üretim: italyan menşei bisanın bünyesinde carraro, tayvan menşei ümit bisikletin bünyesinde mosso tavsiye ediliyor. Bunların fiyatı biraz yüksek 10k üstü. bisan, bianchi, kron alınabilir. Bilinen markaların dışında alınmasını tavsiye edilmiyor.

Erkek çocuklar için ayrıca dikkat edilmesi gereken konu sele konusu. Mutlaka marka bir sele tercih edin. 8 yaşında fiziksel gelişim süreci. Yanlış sele tercihi erkek çocukların yumurtalarında yukarı kaçma sorunu olabiliyor. Düşük bütçeli bir bisiklet alacaksanız bile mutlaka kaliteli bir marka sele ayrıca alın.

Bende alıcam çocuklara hatta kendime toplam 3 tane. Uzun süredir araştırıyorum 1 1,5 aydır. İyi bisikletlerin fiyatı yüksek kıyıpta almadım. Fiyatlar yükselmeye başladı. Nasip.

ilksms
Geri