6.sınıflarda hangi konulardasınız

Kodla Büyü
Ben görsellik öğretmek için publisher işledim. Yeni bitti. Şimdide exceli ufaktan gösterip. Proggamlamaya geçeceğim
 
Mufrefatta olmayan ama anlatmam gerektiğini düşündüğüm konular (Eba kullanımı vb) dan dolayı biraz gerideyim. Bu hafta 2.üniteye giriş yaptim. Etik ve güvenlikteyim.
 
Bizde de Etik Değerler-Güvenlik.. Biraz da ofis anlattıktan sonra yavaştan problem çözme-algoritmaya giriş yapmayı düşünüyorum..
 
arkadaşlar müfredatın baya ilerisinde gidiyorsunuz maaşallah. ne zaman bitti de algoritmaya geçiliyor bu ikinci dönemin konusu değil mi, 4. üniteye başlayacam bu hafta yani excell.
 
excel anlatan arkadaşların labı var mı ya da algoritmaya başlayan arkadaşların?
 
Bende yeni Bilgi Gizliliği ve Güvenliği konusunu bitirdim. Bilgisayar ağları konusunu işleyeceğim.
 
Lab'ım yok o yüzden Ofis üzerinde pek durmayı düşünmüyorum.
Bilgisayar Ağları, İnternette arama yapma ve internet terimlerini işledim.
Bu hafta ne yapsam diye düşünüyordum.
Şimdi excel anlatsam uygulama olmadan pek akılda kalmayacak. En azından code.org gibi etkinliklerde akıllı tahtayla çocuklar daha etkin oluyor.

Bu hafta iletişim araçlarını da anlatıp sonra algoritma - code.org diye ilerlemeyi düşünüyorum.
 
Ben 5.sınıflarla aynı konuları işliyorum biraz code.org hızlandırılmış kurs yaptırdıktan sonra scratch te uygumala yaptırıyorum 5. sınıflarda uygulamaları basit düzeyde, 6. sınıflarda biraz daha zor düzeyde yaptırıyorum.
 
Bende exceli bitirmek uzereyim.gecen sene bilgi guvenligi ve etigi islemistik.ilk donem scrath anlattim.simdi hangi konuya gwcecem onu bilmyrum.
 
word bitti excelde formüllerdeyiz sonrasında powerpoint. ayrıyeten scratch uygulamalı işliyoruz güzelgidiyor
 
Scratch anlatıyorum kitap aldım henüz gelmedi karakter arkaplan 1-2 kod anlattım sonra örnekler üzerinden gitmeliyim ilk top sektirme oyununu anlattım önerileriniz var mı?
 
6.sınıflarda scratch deyim.. code.org ile giriş yaptım. şimdi seviye seviye ilerliyoruz..
 
Şu an scratch dayım. tek tek komutları anlatmıyorum, uygulamalar yaparak ilerliyoruz. Örneklerde yeri geldiğinde ne işe yaradıklarını açıklıyorum. Böyle daha verimli ve hızlı ilerliyoruz.
 
Geri
Üst