6.sınıflarda hangi konulardasınız

Kodla Büyü

mebbis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben görsellik öğretmek için publisher işledim. Yeni bitti. Şimdide exceli ufaktan gösterip. Proggamlamaya geçeceğim

Unis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mufrefatta olmayan ama anlatmam gerektiğini düşündüğüm konular (Eba kullanımı vb) dan dolayı biraz gerideyim. Bu hafta 2.üniteye giriş yaptim. Etik ve güvenlikteyim.

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Bizde de Etik Değerler-Güvenlik.. Biraz da ofis anlattıktan sonra yavaştan problem çözme-algoritmaya giriş yapmayı düşünüyorum..

bilisimci61

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar müfredatın baya ilerisinde gidiyorsunuz maaşallah. ne zaman bitti de algoritmaya geçiliyor bu ikinci dönemin konusu değil mi, 4. üniteye başlayacam bu hafta yani excell.

agd85

Süper Üye
Süper Üye
excel anlatan arkadaşların labı var mı ya da algoritmaya başlayan arkadaşların?

hasemrah

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bende yeni Bilgi Gizliliği ve Güvenliği konusunu bitirdim. Bilgisayar ağları konusunu işleyeceğim.

wes

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Lab'ım yok o yüzden Ofis üzerinde pek durmayı düşünmüyorum.
Bilgisayar Ağları, İnternette arama yapma ve internet terimlerini işledim.
Bu hafta ne yapsam diye düşünüyordum.
Şimdi excel anlatsam uygulama olmadan pek akılda kalmayacak. En azından code.org gibi etkinliklerde akıllı tahtayla çocuklar daha etkin oluyor.

Bu hafta iletişim araçlarını da anlatıp sonra algoritma - code.org diye ilerlemeyi düşünüyorum.

ozgekartal

Site Gezgini
Ben 5.sınıflarla aynı konuları işliyorum biraz code.org hızlandırılmış kurs yaptırdıktan sonra scratch te uygumala yaptırıyorum 5. sınıflarda uygulamaları basit düzeyde, 6. sınıflarda biraz daha zor düzeyde yaptırıyorum.

cahraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bende exceli bitirmek uzereyim.gecen sene bilgi guvenligi ve etigi islemistik.ilk donem scrath anlattim.simdi hangi konuya gwcecem onu bilmyrum.

xl_6006

Aktif Üye
word bitti excelde formüllerdeyiz sonrasında powerpoint. ayrıyeten scratch uygulamalı işliyoruz güzelgidiyor

Enterprise

Süper Üye
Süper Üye
Scratch anlatıyorum kitap aldım henüz gelmedi karakter arkaplan 1-2 kod anlattım sonra örnekler üzerinden gitmeliyim ilk top sektirme oyununu anlattım önerileriniz var mı?

bejndar

Aktif Üye
6.sınıflarda scratch deyim.. code.org ile giriş yaptım. şimdi seviye seviye ilerliyoruz..

ftmare

Aktif Üye
Şu an scratch dayım. tek tek komutları anlatmıyorum, uygulamalar yaparak ilerliyoruz. Örneklerde yeri geldiğinde ne işe yaradıklarını açıklıyorum. Böyle daha verimli ve hızlı ilerliyoruz.