4.Sınıf Çocuğuma Bilinçli Sınıf Tekrarı

Kodla Büyü
İlk okula 5 buçuk yaşında başlayan bir öğretmen olarak yazıyorum. Sınıf öğretmeni değilim çocuğun sınıf tekrarı yapması nasıl etkiler bir şey diyemeyeceğim ama küçük okumak nedir çok iyi bilirim. Benim babam da öğretmen ve köyde çalışırken canı sıkılmasın arkadaşları okula gidiyor o da gitsin diyerek başlatmışlar okula. Herkesten önce okuma yazmayı öğrenince de bırakın devam etsin olmuş öylece de kalmış. 10 yaşında orta okula başladım ben. İlk okulda çocuk olduğunuz için çok anlamıyorsunuz ama özellikle orta okul sonu ve lise hatta üniversite bile sıkıntı. Özellikle lise de çok zor oluyor. O yaşlar tam büyüme yaşları arkadaşlarınız ergen oluyor siz hala çocuksunuz. Pek çok şeyi anlamıyorsunuz çünkü vücudunuz henüz o noktaya gelmemiş, karakteriniz oturmamış, olaylara diğerlerinden faklı tepkiler veriyorsunuz. Üstelik ben bayağı da hareketli bir tiptim, gençler arası popüler her türlü tavla, kağıt, taş , futbol, voleybol gibi işlerde de oldukça iyiydim ona rağmen fiziksel olarak çocuk kalıyorsun. Bir yıl hazırlık okumama, bir yıl mezuna bırakmama rağmen üniversite de bile en küçüklerden biriydim. Zor hocam çok zor. En büyük çocuğumu 8 yaşında gönderdim şimdi 8. sınıfta her türlü gelişim olarak sınıfın en iyi(ve irilerinden) hiç ezilmiyor.

Son düzenleme:
şimdi bunu yaptığınızda psikolojisi bozulmayacak sanmanız, sonra bu sebepten bozulmayacağını düşündüğünüzü gösteriyor. evet evlattır koruyacaksınız ama böyle her an etrafında kol kanat gererek mi hayatını yaşayacak, hiç mi bir şey gelmeyecek başına sanıyorsunuz?
yanlış yapıyorsunuz. burada doğum tarihinden dolayı fiziksel gelişimi haliyle geriden gelen ve yine de ilk okula başlamış onlarca öğretmen vardır. öğretmen olarak vermemişsiniz bu kararı sanki. klasik veli davranışındasınız. ve sanki bunun farkında olup (yanlış yapacağınızın) vicdan rahatlatması için başlık açmışsınız. yine de son karar sizin. umarım pişman olmazsınız.

4 te sınıf tekrarı yapacağınıza okulu bir sene erken bitirir. Bir yıl erken başlamış olmasını farklı şekilde lehine çevirebilirsiniz. Nacizane tavsiyem ister iş hayatına isterse üniversite hazırlığa ekstra bir yılı olur. 4.sinifta tekrar geç kalınmış yersiz bir karar olur. Birde çocuk aynı seyleri tekrar etmekten sıkılacaktır.

BBNET
Geri