Hocam üst kapağı açıp filamenti çıkarıp nozzle ı temizledim içi tıkanmıştı. Düzeldi . Herkese teşekkür ederimBu yazıcının modeli nedir?
Nozzle'da tıkanma varsa ya da bir sıkışıklık flamenti itemediği için sarı renkli dönebilir ama karşısındaki rulman dönmeyebilir. Filamenti itemediği için de filamenti aşındırır ve boşa dönmeye başlar.
Ancak sizin problem sanki yuvarlak dedikleriniz birbirini karşılamıyor da olabilir. Filament sarı renkli olanın tırtıklı yüzeyi ile rulmanın boşluğu arasında sıkışmalı ki filamenti itebilsin. Vidaları sıkıp gevşeterek bunları birbirini karşılayacak şekilde ayarlamaya çalışın.
Bu işlerde yeni olduğunuzu tahmin ederek tavsiyem yakınlardaki bir meslek lisesinin bilişim öğretmenlerinden ya da yakın bir okulda bu işlerden anlayan bir meslektaşınızdan yardım isteyin. Sorununuz çözümsüz değil ama acemilik çekiyorsunuz gibi.
Arıza kaydı açtım kafayı daha önce hiç sökmedin zormu sökmek bir de garanti kapması dışına çıkar mınozzle gevşek olabilir. kafayı söküp gevşek yer var mı diye bir bakın.
bir de noozle içindeki termal macun kurumuş olabilir. dikkatlice çıkarıp macunlayın.
size ne lazım hocamarkadaşlar 3d yazıcıda okul için işe yarayabilecek neler basabiliriz...
ilkokul-ortaokul-lise bir sürü materyal basılabilir. TÜBİTAK vb. yarışmalar için projelere baskı yapılabilir. BT dersinde robotik işliyorsanız robot kitleri basılabilir. Liste uzar. Makerworld, thingiverse, creality cloud gibi sitelere bakın. Basılabilecek çok şey var.Yeni nozzle taktım sıkıştırdım fakat aynı hatayı veriyor macun dediğiniz gres yağımıçıkmaz zor değil. ön taraftaki fanın vidalarını açın dikkatlice. nozzle sökmek için örnek videoları atarlar size kayıt açtığınız için. Onları izleyip nozzle sökler macun filan yenilersiniz. Hata devam ederse servise geçerler muhtemelen.
Hayır pcde işlemcilerde de kullandığımız termal macun. Servis iletişime geçti mi sizinle? Genelde telefonla iletişime geçiyorlar. Sorunu anlatıyorsunuz onlar da çözüm yolu öneriyor. Arızalı parça varsa ürünün geri kargolanmasını isteyebilirler. Komple ürünü değil de sadece kafayı da isteyebilir duruma göre.Yeni nozzle taktım sıkıştırdım fakat aynı hatayı veriyor macun dediğiniz gres yağımı
Gözüken bişey yokhotendde bir gevşeklik yerinden çıkan kablo vs var mı göze çarpan durum? Yoksa ya sensör bozulmuştur yada başka bir elektronik birim arıza yapmıştır.