3D Yazıcılar için Faydalı 3D Modeller

Kodla Büyü
Okul logosu ile puzzle parçaları şeklinde bardak altlığı basmıştım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20251012_215216_Opera.webp
    Screenshot_20251012_215216_Opera.webp
    16.6 KB · Görüntüleme: 147
Bu parçaların daha sağlam olması için içini dolu mu bastırmak gerekiyor arkadaşlar?
Onu nasıl yapıyoruz?
indirdiğiniz STL dosyalarını yazıcıya göndermeden önce yazıcınıza uygun dilimleme yazılımı kullanarak GCODE oluşturmak gerekiyor.
(GCode dosyası içinde yazıcı kafasının yapacağı tüm hareketler bulunuyor.)

Yazıcınıza uygun dilimleme yazılımında doluluk oranı, dış katman kalınlığı, havada asılı olan bölümler için destek eklemek gibi ayarlar bulunuyor.

Arkadaşlar creality cr200b yazıcının baskı ucu tıkandı hiç bir şekilde filament akmıyor. Ne yapabiliriz?

Arkadaşlar creality cr200b yazıcının baskı ucu tıkandı hiç bir şekilde filament akmıyor. Ne yapabiliriz?
Nozülü dikkatlice sökün hocam. Kargaburun vs ile içindeki parçayı çıkarmayı deneyin. İçini temizlemek için tel bir aparat var. Onu da deneyebilirsiniz.

Nozülü dikkatlice sökün hocam. Kargaburun vs ile içindeki parçayı çıkarmayı deneyin. İçini temizlemek için tel bir aparat var. Onu da deneyebilirsiniz.
Hocam ince tel ile ucunu açmayı denedim tel içine giriyordu belli bir yere kadar. Sökme işini nasıl yapacağız bilmiyorum açıkçası

Nozulun başı içinden bir koni inen somuna benzer hocam. MEB yolladıysa yazıcıyı gelen pakette onu açmak için uygun anahtar oluyor. Yalnız özellikle ilk sıkılığını alırken dikkat edin. Hotendi de çevirirse bazen kablolar zarar görebiliyor :D Başıma geldi oradan biliyorum.:rolleyes:🤯🤫

Nozulun başı içinden bir koni inen somuna benzer hocam. MEB yolladıysa yazıcıyı gelen pakette onu açmak için uygun anahtar oluyor. Yalnız özellikle ilk sıkılığını alırken dikkat edin. Hotendi de çevirirse bazen kablolar zarar görebiliyor :D Başıma geldi oradan biliyorum.:rolleyes:🤯🤫
Evet hocam o anahtarı gördüm var bizde. Daha önce hiç sökmemiştim o sebeple karışık geldi biraz

Hocam peki en üstteki cam kapağı kaldırıp oradan flamenti soğuk çekme işlemini yapabilir miyim? Nozulu sökmeden.

Hocam peki en üstteki cam kapağı kaldırıp oradan flamenti soğuk çekme işlemini yapabilir miyim? Nozulu sökmeden.
Öyle zor olur hocam soğuk çekme ama kapağı açın yazıcıyı da çalıştırın. KAfaya giren teflon boruyu dibindeki beyaz halkayı bastırıp geri çekin. Filament ortada kalsın. Yazıcı ayarlarından nozul ısıtmayı açın. Filament tutma kilidini de açık pozisyona getirin. kafa ısısını 220lere ayarlayın. Isındığı zaman dikkatlice çekmeyi deneyin belki olur.

Öyle zor olur hocam soğuk çekme ama kapağı açın yazıcıyı da çalıştırın. KAfaya giren teflon boruyu dibindeki beyaz halkayı bastırıp geri çekin. Filament ortada kalsın. Yazıcı ayarlarından nozul ısıtmayı açın. Filament tutma kilidini de açık pozisyona getirin. kafa ısısını 220lere ayarlayın. Isındığı zaman dikkatlice çekmeyi deneyin belki olur.
Hocam dediklerinizin hepsinin sırayla yapacağım. Şimdilik çok teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: omd
Hocam fotoğrafta en sağdaki yuvarlak dönüyor soldaki hiç dönmüyor. Flament yukarı çıkmıyor

Ekli dosyalar

• IMG_3133.webp
    IMG_3133.webp
    44.7 KB · Görüntüleme: 31
ilksms
Geri