23-3 maddesi normu

Kodla Büyü

fpozsoy

Aktif Üye
23-3 maddeden sınıflar donanımlı diye norm kadrosu olan bir okul var il içi orta tayin düşünüyorum. 6 saat ders var btr olacağım tabikide... Korktuğum kısım bu norm iptal edilebilir mi... Bu normla alakalı bilgisi olan illaki vardır... Bir fikir verseniz arkadaşlar...

23-3 maddeden sınıflar donanımlı diye norm kadrosu olan bir okul var il içi orta tayin düşünüyorum. 6 saat ders var btr olacağım tabikide... Korktuğum kısım bu norm iptal edilebilir mi... Bu normla alakalı bilgisi olan illaki vardır... Bir fikir verseniz arkadaşlar...
Bizim şehirde 6 saatle btr olamiyorsunuz

forumda böyle bir konu açılmış sayın hocam, belki görmemişsinizdir.

Hocam böteliyseniz o maddede düzenleme yapılana kadar norm sorunu yaşamanız muhtemel. Çünkü maddede bilişim teknolojisi alanı diyor, bilgisayar ve öğretim teknolojisi de eklenmeli. Artık kimin aklına ne zaman gelir bilmiyorum ama şu anki durumda 23-3 ten Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi normu açamamaları lazım.

Hocam böteliyseniz o maddede düzenleme yapılana kadar norm sorunu yaşamanız muhtemel. Çünkü maddede bilişim teknolojisi alanı diyor, bilgisayar ve öğretim teknolojisi de eklenmeli. Artık kimin aklına ne zaman gelir bilmiyorum ama şu anki durumda 23-3 ten Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi normu açamamaları lazım.
Btr için açılmamış mı bu norm öyleyse atanır.

Btr için açılmamış mı bu norm öyleyse atanır.
Aslında madde öyle düşünülmüş gibi duruyor ama btr, atamadan sonraki iş. O norma giren ister btr olur ister olmaz, isteğe bağlı bir görevlendirme sonuçta. Maddede btö geçmediği için normu açamazlar, niyetle olacak iş değil.

2020'de idareciyken istifa edip böyle norm açılan bir ortaokula tayin istedim, forumda da o zamanlar yazdım. 10 saatlik derse 2. bir norm oluştu norm güncellemelerinde, gelen olmadı, büyük ihtimalle bölge normuydu. o sene düzeltildi ama eldeki norm da gitti ertesi sene. normu niye iptal ettiler onu öğrenemedik o zaman.

İki kere bu normdan açılan okula atandım. Bir sene sonra bölge normundan norm fazlası oldum. Bakanlık normu veriyor ama ilçeler norm güncellemede o normu yine düşürüyor. Yani saçma bir düzen.
Ama okul iyiyse tercih edin. Artık o kadar çok norm fazlası var ki özellikle merkez bir yerde iseniz. En son norm fazlası oldum aynı zamanda BTR idim. Başka okula görevlendirmek istediler. İtiraz ettim yönetmelik gereği en düşük puanlı norm fazlasından başlamaları lazım. O kadar çok norm fazlası varki sıra bana gelemedi.

BBNET
Geri