2026 il içi tayinler

Kodla Büyü

hanibal07

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ankara özelinde kontenjanlar okadar azaldı ki artık ümit etmeyi bile ümit edemez olduk. Hele ki son norm fazlası atamasıyla boş olan 1-2 yer de doldu. Seneye okulum tam güne dönecek. Yine norm fazlalı günler başlayacak. Şu işleri bir düzene koyamadılar malesef

slm, Bt - tef, meslek lisesinde misiniz ?
Ankara özelinde kontenjanlar okadar azaldı ki artık ümit etmeyi bile ümit edemez olduk. Hele ki son norm fazlası atamasıyla boş olan 1-2 yer de doldu. Seneye okulum tam güne dönecek. Yine norm fazlalı günler başlayacak. Şu işleri bir düzene koyamadılar malesef
slm, Bt - tef, Ankara ,meslek lisesinde misiniz ?

Ankara'nın batısında sıfır norm. Her yer kilit . Dogudakiler yer değiştirebilir diğerleri heves etmesin. Bölgeden bildiriyorum

BÖTE'de ankarada boş olan yerler 2 ay önce norma fazlası atamalarında doldu. Şu an açık olma ihtimali çok düşük.

Herkes otursun oturduğu yerde deniyor sanırım, hareket şansı sıfır artık. Diyelim ki idareyle anlaşamadın okul değiştirme şansın yok. Özellikle bizim branş bazında durum çok sıkıntı. Matematik, fen , sosyal, din v.b. temel branşlarda her okulda en az 4-5 öğretmen olduğu için sirkülasyon olabiliyor. Bizde her okulda 1 en fazla 2,3 dolayısıyla sirkülasyon olmuyor. Değişeceğinide hiç düşünmüyorum .Teknoloji tasarım bile bizim 2 katımız bütün okullarda, dolayısıyla en hareket edemeyecek branş olarak Teknoloji ve Bilgisayar çağında biz kaldık. Umarım daha kötü günler görmeyiz. :( (Keşke Teknoloji tasarımla bizi birleştirselerde ortak havuza alsalar )Karşı çıkan arkadaşlar Son yazdığım dileği yıllar geçtikçe ne kadar elzem olduğunu anlayacaksınız .

İl içi klavuzu
B. Başvuru
14. Alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları, başvuru sisteminde görülebilecektir.

Tüm okullar sisteme yansıyor ancak ihtiyaç olanların yanında ihtiyaç sayısı yazıyor diye biliyorum.

Hocam tüm normun görünmesi başka şey tüm açıkların görünmesi başka şey. Evet klavuza göre tüm kurumlar görünecek ama tüm açıklar görünmeyebilir
tüm normlar >=tüm açıklar

tüm normlar il içi tercihlerinde görünür, bazıları doludur, bazıları boştur. Öğretmenler de nerede açık olduğunu bilemeyeceğinden ihtiyaç listeleri yayınlanır illerde/ilçelerde.

duyuru sayfa 2, 14. maddede "Alanlar itibarıyla öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları, başvuru sisteminde görülebilecektir." ifadesine dayanarak iller ihtiyaç listelerini yayınlamayabilir. Ama sisteme müdahale ediliyorsa istediği kişilerin istediği okula gitmesini sağlayabilirler başka öğretmenlerin haberi olmadan. Bu yüzden ihtiyaç listelerinin ve sonuçların açıkça yayınlanması gerekir.

Duyuru sayfa 2:
15. İl içerisinde öğretmen ihtiyacına bakılmaksızın öğretmen norm kadrosu bulunan tüm eğitim kurumları tercihlere yansıtılacak ancak kapatılması planlanan eğitim kurumları, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları, müzik ilkokulları, müzik ortaokulları, spor ortaokulları, ölçme değerlendirme merkezleri, bilim ve sanat merkezleri, Bakanlık merkez teşkilatına doğrudan bağlı eğitim kurumlarının tamamı ile güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar ve müzik alanları, spor liselerinin beden eğitimi alanı ve halk eğitim merkezlerinin bazı alanları1bu duyuru kapsamı dışındadır.

hocam il içinde önce norm fazlası olanlar atanıp sonra normal içi ataması yapılmaz mı?ben öyle biliyorum ama yanlış mı?
Yanlış hocam. İl içi isteğe bağlı atamada puan üstünlüğüne göre. Norm fazlası önceliği yok. Norm fazlası ataması ayrıca bir kaç kez daha yapılıyor yıl boyunca

Arkadaşlar norm 0 göründüğünden norm fazlası olmuştum (12 saat)
başka okula geçtim şimdi o normu 0 görünen yere atanabilir miyim?

ilksms
Geri