2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Bu sendika sistemi ile hiçbir şey olmaz her okulda seçim olmalı böylece eğitim bölgeleri başkanları olmalı bu başkanlar arasında başkan olmalı il başkanları olmalı ve Türkiye geneli oy kullanıp bir genel başkan seçmeli... Bu şekilde belli bir şeyler değişir...
oldu olacak secimde aday da olsunlar egitim uygulamaları ile ulke renklensin...bence tek sendika oda hukumet karsısında

Bugün eşimin randevusu var, hastaneye geldik. Her şey çalışıyor. Sağlık çalışanlarından eyleme pek katılım yok sanırım.

Meb de bütün idareciler eğitim bir sen üyesi hadi iş bıraksınlar görelim. Orda horozlanip dyrduklarina bakma hükumet kulaklarını çeker kaçacak delik ararlar bunlarda sendikacılık fitne utanmadan ortada gezerler

Meb de bütün idareciler eğitim bir sen üyesi hadi iş bıraksınlar görelim. Orda horozlanip dyrduklarina bakma hükumet kulaklarını çeker kaçacak delik ararlar bunlarda sendikacılık fitne utanmadan ortada gezerler
Haberlere baktım bir tek toplu taşıma etkilenmiş gibi. Eğitimde grevle ilgili bir haber yoktu :)

Hükümet, memurlar için son teklifini bugün verecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki görüşme saat 18.30'da başlayacak.

Ilk 6ay 11 sonrasi 7
Ikinci sene 4 4

1000 tl taban aylik zammi

Teklif kabul edilir mi sizce

Son düzenleme:
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın: "Bize sunulan 10+6 teklifinin üzerine 2 puan ekleyerek 11+7, 2026 yılına; 2027’ye ise 4+4 bırakıyoruz diyorlar. Bu rakamlarla son teklif diyorlar. Böyle bir şey yok, bu son teklif olamaz."

Taraflar anlaşamaz, iş hakem heyetine kalır, onları da kimin atadığı belli zaten, yukarının istediği oranda zammı verir. Sendikalar biz elimizden geleni yaptık, hükümet biz hakem heyetine uyduk diyerek, herkes kazanır, bir tek memur kaybeder.

Ben olsam bırak zammı maaşları yarı oranında indiririm toplum öylesine hak ediyor. "Siz nasılsanız öyle idare olunursunuz, amelleriniz yöneticilerinizdir, onlar sizlerin eseridir.

Müneccim olmaya gerek yok. Maalesef gelecek yıl çok aşırı bir gıda enflasyonu yaşayacağız. TÜİK ne açıklarsa açıklasın hakem heyeti ne verirse versin gerçeğin çok gerisinde kalacak.

Bu yıl baharda don oldu yaz çok kurak geçti. Çiftinin çoğu tarım ürünü elinde kaldı veya para etmedi öldü fiyatına gitti. Seneye çoğu ürün ekilmeyecek. Ekenin ürünü de son tüketiciye ne kadar fahiş fiyatla geleceğini tahmin edemeyiz. Ciddi miktarda orman yangını yaşadık. Yağışları olumsuz etkileyecek.

2027 yi bir kenarda bekletelim önce 2026 yı minimum hasarla sağ atlatmaya bakalım

meyve fiyatları karpuz kavunu saymazsak geçen yılın 3-4 katı. peynir en az 2 katı. ekmek 1.5 katı. bunlar neyi katıyor da yüzde 25-30 buluyorlar anlamıyorum.

ilksms
Geri