2025 Ağustos Norm Fazlası Ataması

Kodla Büyü
Resen atamada sadece aynı ilçe baz alınmalı. Kilometrelerce ötedeki ilçeler aynı grupta. Ne eş durumu, ne çocuk ne aile durumu, ne ulaşım şartları, ne coğrafi benzerlik vb göz önünde bulundurulmuyor.

Bir sendika ertelensin demiş, değişen hiç bir şey olmayacak. Normlar sürekli değişiyor. Bu sene ders seçiliyor diğer sene seçilmiyor.

Yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi 5 saatlik ders ile 1 saatlik dersi olan öğretmen aynı kefeye konuyor.

Norm için hesaplamalar dinamik olmalı. Bulunulan ilçedeki, okuldaki öğrenci sayısı, öğretmen sayısı vs işin içine katılmalı. Hem öğrenciler hem de öğretmenler mağdur olmamalı. Bir sınıfta 30 öğrenci de var 10 öğrenci de.

Norm yönetmeliği çağımıza artık cevap vermiyor. Büyük revize görmeli. Dinamik norma geçilmeli...

elmadağ karacahasan ortaokulu. köy okulu. 1er şubasi var büyük ihtimalle. Burada BÖTE normu oluşmuş. MErkezdeki birini buraya resen atayacaklar kafaya bak. seneye o okul belki hiç olmayacak kapanacak.

Meslek liselerinde de norm hesaplaması farklı yapanlar var,
yönetmelikte sınıf ögrenci sayısı -grup sayısına göre x ders saati , hesaplanır deniyor,
idareci okulda 2 atelye-bil. lab varsa 2 le çarpıp hesaplıyor kimisi,
kimisi yönetmeliğe göre hesaplıyor,şube öğrenci sayısına göre 3 se ,3 le çarpıp hesaplıyor, olan öğretmene oluyor- norm fazlası,
burda da eştlik-bütünlük yok maalesef

mebbis te modül yapılsın, otomatik hesaplasın,
sınıf öğrenci sayısından-grup sayısı hesaplasın,ders saatleri belli zaten e-okulda var

Ankara açılan okulları , paylaşabilirseniz sevinirim.
4 tane halk eğitim merkezi görünüyor sadece, hiç meslek yok
Akyurt, Etimesgut, Sincan, Yenimahalle ilçelerinde ,hepsi halk eğitim merkezleri
Meslekçilerden BT olanlar,sizede mi ? bu şekilde, 4 tane halk eğitim merkezi görünüyor,

Akyurt, Etimesgut, Sincan, Yenimahalle ilçelerinde ,hepsi halk eğitim merkezleri
Meslekçilerden BT olanlar,sizede mi ? bu şekilde, 4 tane halk eğitim merkezi görünüyor,

BÖTE mi Bilişim Teknolojileri alanınız? BT ise Halk Eğitimleri BÖTE'den aldılar demektir.

BÖTE mi Bilişim Teknolojileri alanınız? BT ise Halk Eğitimleri BÖTE'den aldılar demektir.
Hocam tüm halk eğitimler bilişime verilmedi. Kayseri'den örnek verecek olursak;
Felahiye Şehit Bekir Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi
Yeşilhisar Şehit Astsubay Oğuz Akın Halk Eğitimi Merkezi
bu okullar böte ye açıldı sadece.

Bi sıkıntı var gibi ama hayır olsun. BÖTEliyim. Kadrom Beyoğlu’da. Beyoğlu’da BOŞ bir açılır menü. Diğer ilçeler (Beşiktaş-Kağıthane-Sarıyer-Şişli) hepsi meslek lisesi/okulu.

Ekli dosyalar

• IMG_0585.webp
    IMG_0585.webp
    34.1 KB · Görüntüleme: 190
Aynen öyle görünüyor hocam meslekçiye 4 tane halk eğitim görünüyor.

Bi sıkıntı var gibi ama hayır olsun. BÖTEliyim. Kadrom Beyoğlu’da. Beyoğlu’da BOŞ bir açılır menü. Diğer ilçeler (Beşiktaş-Kağıthane-Sarıyer-Şişli) hepsi meslek lisesi/okulu.
Yukarıda bi sıkıntı olduğunu söylemiştim. İstanbul 1 saat önce açıkladı. Resen atanmışım bu okullardan birine. Sıkıntı şu: Resen atandığım alan "Bilişim Teknolojileri" ve okul meslek lisesi. Benim alanım "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri". Başka var mı alanı güncellenmeyen?

Şimdi benim yaşadığım bölgede bir tane açık yaklaşık 30 fazlalık var. Ders yok mesela okulda başka okulda da olmaz Yüksek ihtimal. Formatorluk de istemedim. Ne olacak peki bu durumda

Yukarıda bi sıkıntı olduğunu söylemiştim. İstanbul 1 saat önce açıkladı. Resen atanmışım bu okullardan birine. Sıkıntı şu: Resen atandığım alan "Bilişim Teknolojileri" ve okul meslek lisesi. Benim alanım "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri". Başka var mı alanı güncellenmeyen?
çok karıştırdılar ortalığı kimse ne yaptığını bilmiyor bu tarz saçmalıkları çok göreceğiz

çok karıştırdılar ortalığı kimse ne yaptığını bilmiyor bu tarz saçmalıkları çok göreceğiz
Yarın dilekçe vereceğim iptali için. Keşke her işte olması gerektiği gibi bu işlerde de işi ehline verseler. İptaller, dilekçeler... Asıl, norm güncellemelerinin adam gibi yapılması gerekir. İnşallah devlet kurumlarında bir gün "liyakat" sahibi idareciler görev alırlar.

Yarın dilekçe vereceğim iptali için. Keşke her işte olması gerektiği gibi bu işlerde de işi ehline verseler. İptaller, dilekçeler... Asıl, norm güncellemelerinin adam gibi yapılması gerekir. İnşallah devlet kurumlarında bir gün "liyakat" sahibi idareciler görev alırlar.
Umarım hocam ama umudum kalmadı

iyiye gitmesi gereken bir kurum her yıl daha kötüye nasıl götürebiliriz şeklinde planlamalar yapılarak ilerliyor

ilksms
Geri