2016-2017 2. Donem dyk donemi sistemde acildi anlik takip

Kodla Büyü
Hocam henüz kurs merkezleri olarak açılıyor. Öğretmen başvuruları başlamadı.
Okullar kurs merkezleri olarak dersleri seçiyorlar.
 
Bizim okulda gözükmüyor dersler arasında bilişim ilçe yada il ders olarak eklenmemiş olabilir mi ?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kurs merkezlerinde 5.ve 6.siniflarda gözüküyor hala. Henüz öğrt başvuruları baslamadıgından gözükmemesi veya bir önceki dönemden kalan kapatılmıştır mesajı normaldir
 
arkadaşlar bizim müdür bilgisayar derslerine kıl oluyor. Okulda resim müzik derslerine kurs alındı. Ben istedikten sonra okul bilişim teknolojileri dersini sisteme ekletmek zorunda mı? çocuklarda hep sordu niye bilişim kursu yok diye bende istiyorum kurs vermeyi okula mı baskı kurmalıyım ?
 
Bugün bende 2 saat dil döktüm bilişim çağındayız dedim hocam sonra çocuklar istiyor dedim bende çocuklarımı yetiştirmek istiyorum dedim olmadı dinlemedi 5 6 7 lere sadece 3 ders açacam dedi bunların arasına bilişim koyamam dedi ben yönetmelikle birleştirip dilekçe versem bu süreç nasıl işler sonucu nasıl olur müdür cevap olarak ne söyler
 
honuryilmaz hocam; eba üzerinden veya mesajla öğrencileri organize edip en az 10 dilekçeyle başvurdurman yeterli..
 
hocam dilekçenizi umursamazsa yanıt vermezse bu sefer bir üst kademeye yazı yazarsınız. Buda Müdürün işine gelmez. Sorarlarsa verdiğim dilekçeye karşılık verilmedi dersin. Yönetmelikdeki maddede ne geçiyordu dilekçeye eklemek lazım.
 
ilkercan00' Alıntı:
arkadaşlar bizim müdür bilgisayar derslerine kıl oluyor. Okulda resim müzik derslerine kurs alındı. Ben istedikten sonra okul bilişim teknolojileri dersini sisteme ekletmek zorunda mı? çocuklarda hep sordu niye bilişim kursu yok diye bende istiyorum kurs vermeyi okula mı baskı kurmalıyım ?

hocam bakanlığın modülde açtığı derslerden öğrenci ve veli talebine göre kurs açılır maddesi var. Müdürün isteğine göre veya idarenin tasarrufuna bırakılmamış talep olursa açmak zorunda. Siz DYK yönetmeliğinin çıktısını alın gösterin yok hala açmam derse dilekçeyle başvuracağınızı söyleyin açacak mecbur. Vasıfsız laf anlamaz müdürle çalışmak zor iş Allah yardımcın olsun
 
Kurs takvimi ekteki gibi. Öğrencilerin tercihi okulun ikinci haftası 13 şubat tarihinde başlayacak.
Ben kursun ilk dersine başlayana kadar hatta ilk kurs ücreti yatana kadar kursların açılacağına şüpheyle yaklaşıyorum.
İnşallah bu dönem mağdur etmezler bizleri.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    62.1 KB · Görüntüleme: 303
evet arkadaşlar bu saate kadar bekledim sisteme giriş yapmak için 5.ve 6.sınıflarda dersimiz var inşallah kaldırılacağını düşünmüyorum çünkü zeka oyunları ve teknoloji tasarım dersleri gözükmüyor.Bir türk eğitim sen üyesi olarak amacım sendikacılık yapmak değil ders kaldırıldığından beri bu konu üzerinde gerekli yazışmaları yaptıklarını biliyorum.Dersimizin geri gelmesinde etkisi olan bte derneğine ve gerçekten dersine sahip çıkan zümrelerime teşekkür ediyorum.
 
Hiçbir işimiz uğraşmadan olmuyor
Emeği geçen tüm zümrelerime teşekkürler
Bilişim çağındaydık demi
 
Emeği gecen herkesten allah razi olsun.
Ben olmaz olursa da sadece 5 ler diyordum..
5 ve 6 lar sistemde gozukuyor.
Buna sukur ne diyelim..
 
5 ve 6. Sınıflara bilişim dersi acilmis ve böyle kalacak. Bende ders görünmüyor yada ders hala sistemde gibi yorumlar yapmayalim. Herkes idarecilerine ben ikinci dönem kurs açmak istiyorum talebini iletmeli, ve bence herkes açmali bu kursuki seneye talep çok olmuyor o yüzden sisteme eklemedik demesin ler.
 
Arkadaşlar benim de müdürümle problemlerim var. Adam bana da derse de kıl oluyor ve büyük ihtimalle kurs açmayacak izlemem gereken yol ilk dilekçe vermek mi? Ben memleketteyim dilekçeyi nasıl iletebilirim? Ayrıca bu dilekçeyi yazan bi arkadaş atabilir mi örnek olması açısından.
 
kurs açan arkadaşların bilişim sınıfları mı var ? kurs açtık diyelim sınıfı olmayanlar nasıl bir yol izleyebilir?
 
DYK'da kurs açabilmek için bir proje oluşturmak mı gerekiyor okuluma açmak istediğimi söylediğimde çok iyi bir proje olması lazım ilçe milli eğitim iyi proje olmadıkça kabul etmiyor dedi. Proje örneklerine bakayım dedim hiç örnek proje bulamadım.
 
bilisimcil' Alıntı:
Dev Kitap Arşivi' Alıntı:
5. ve 6.sınıflarda 4 dersten 8 saate kadar kurs açılabilir..
5 farklı dersten 12 saat olmalı

Haklısınız hocam düzeltiyorum:
Yönetmelik burada:
1.ve 2. Dönem Kurslarında ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 5 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar kurs açabilirler.

hafta içi bir günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir
 
dersimiz görünse ne olacak ki Allah aşkına müdür bey şeçmedikten sonra bellemişler sabit 5-6 ders başka açmıyorlar öğrencileride mahküm ediyorlar.
 
Arkadaslar peki lisede grafik tasarim vardi hala varmi gorebilenler bilisimle aalakali bi ders var mi
 
Geri
Üst