astalavista23
Aktif Üye
Küfür Tek millettir.
daha krizin bile olup olmayacağı ortada yokken çok fazla iddialı söylentiler bunlarhalk' Alıntı:Moratoryum söylentileri var. Bu maaşların da verilmemesi demek.
bidene' Alıntı:daha krizin bile olup olmayacağı ortada yokken çok fazla iddialı söylentiler bunlarhalk' Alıntı:Moratoryum söylentileri var. Bu maaşların da verilmemesi demek.
bilo' Alıntı:dolar bu hafta 2.70tl olacak..ytd
spider23' Alıntı:yorum bana ait değil alıntı;ama işte bu yazdığın "Sonra tepenize çökerler." cümleden dolayı bu ülkede bu anı bekleyen insanlar var;belki refahımız bozulacak-rahatımız kaçacak-canımız yanacak ama ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ tekrar elde edeceğiz...Yoksa işte bu şekilde tehditler-korku salmalar 13 yaşında ki çocukları okullarından aldırmalara vb..sayenizde daha uzun süre yaşanmaya devam edecek;nede olsa mantık " taraf olmayan bertaraf olur" değil mi...Ha bu arada alın kardeşim eV de alın -araba da alın;hatta en az 70-80 bin liralık arabalara 400-500 bin lrialık evlere girin borçla-krediyle- sakın geri durmayın....müstehaktır..crazyboss' Alıntı:Arkadaş,öyle bir anlatmışsın ki,sanki yıllarca bu anın hayalini kurmuşsun gibi.Krizin falan geldiği yok.ABD ekonomisi toparlandığından yabancı para çıkışı yaşanıyor.Doların yükselmesinin nedeni yerel değil,Tüm dünyada bu şekilde ABD doları değer kazanıyor.Doların yükselmesi hoşuma gitmez ama bu bir kriz göstergesi değildir.Hala eski kafada olanlar bunu bu şekilde lanse ediyorlar.Ona bakarsanız avro 'da düşüş oluyor.Bu da avroyla borçlananlar için iyi birşey.
Bazı olumsuzluklar olabilir ama bunu aman kriz geldi,ev alma araba alma borçlanma likitede kal diyerek insanları korkutmanın bir anlamı yok.Bu tür yorumlar yaparak insanları yönlendirmeyin.Sonra tepenize çökerler.
senin sıkıntın neydi ki üstüne alındınforumcu86' Alıntı:Kürşat_58' Alıntı:en azından mayamız bozuk değil
Yok ki bozuk olsun, kesmişsiniz haberiniz yok çökelekler.
teksen' Alıntı:Doların yükselişi: OSMANLI DEJAVUSU
Büyük değişim Tanzimat ile başladı.
...
Soru aslında bugün dolar’ın neden bu derece artığını da gözler önüne seriyor!
Sterlin’in yükselişi
Osmanlı, İngilizler ile 1838’de ticaret anlaşması imzaladı. Aynı yıl diğer Avrupa devletleriyle de anlaşma yaptı. Böylece, “devletçi ekonomiyi” rafa kaldırma kararı aldı. Hemen gümrük vergilerini indirdi. Pazarını ucuz ithal mallar cenneti yaptı. İtibarıyla, ithal rekabetine dayanamayan yerli on binlerce küçük işletme iflas etti.
Osmanlı -aynı bugün gibi- üretmeyen ancak çok tüketen bir ülke haline geldi.
Sonuçta; 1814’te bir İngiliz Sterlini 23 Osmanlı kuruşuna eşitti. 1839’da bir sterlin 104 kuruş oldu! Ardından dış borçlanmalar geldi…
(Alınan borçların bir kısmı; Dolmabahçe, Çırağan, Beylerbeyi, Yıldız saraylarının yapımına harcandı.)
Osmanlı -aynı bugün olduğu gibi- borcunu borç alarak kapatmaya çalıştı.
http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/s ... su-764825/
baynadir' Alıntı:ülkemizin krize girmesini dört gözle bekliyormuş gibisin ama anlattıklarından şunu nasıl anlamamışsın merak ettim...
AB gümbürdemek üzere, ukrayna rusyada ruble yerin dibine girmiş vs.. gibi sıralamışsın. yani ortada bizim ülkemize özgü bir kriz olmadığını yada olmayacağını gayet güzel açıklamışsın. dolar sadece bizde değil tüm dünyada değer kazandı. hatta euro karşısında tl den daha fazla kazandı. kendi yazdıklarını yorumlayamadın yada yazdıklarını bir yerden kopyala yapıştır yaptın...
cemaatin akpye attığı bir kazığı yazar mısın?spider23' Alıntı:bi de hazımlar-mideler havada uçuşmuş sanırsın arkadaşlar Gastroenteroloji uzmanı ...Fikir üretip-argüman bulamayınca yüklenmişler mideye-gaza-havaya...
Valla 11 yıl BOYUNCA PARALEL GİTTİKLERİNİZ cemaatçilerinizin attığı kazıkları siz hazmedin önce..Biz yıllarca cemaatin yaptığı haksızlıklara-adaletsizliklere-kumpaslara dikkat çekip eleştirirken;siz koruyup KOLLAMADINIZ MI cemaati-cemaatçileri???
zaman kimi HAKLI ÇIKARDI da ;yiyosunuz birbirinizi şimdi???
ZAMAN herşeyin ilacı ve gün gelince haklıyla haksız-yalancıyla-dürüst; çıkarcılarla-ülkesini sevenler ortaya çıkacak elbet..
yada sorun baştan beri akp deydi, yıllarca kandırılan,kazıklanan cemaatti, yolsuzluklara karşı çıkarak şerefini kurtardı, cemaat dayanamadı döktü yolsuzlukları,...forumcu86' Alıntı:iyide şimdide cemaate düşman olanlar cemaatle kol kola, yani akp nin yaptığı hatanın aynısını yapıyorlar, neden %1-2 lik oy için. Kısaca aynı posanın laciverti.
ben onları savunmuyorum ama siz akp yi sonuna kadar savunuyosunuz...ben ne chp-ne mhp ne de başka parti zikretmedim;ben ülkenin durumundan bahsediyorum-gidişattan..siz akp ye toz kondurmama telaşındasınız...CEMAAT nice insanların hayatını kararttı; başta Taraf gazetesi ve onun bavulcuları ve tetikçi savCıları-emniyet mensupları ile VE TABİ ki iktidar gücü ile ...neyse konu bu değil zaten..forumcu86' Alıntı:iyide şimdide cemaate düşman olanlar cemaatle kol kola, yani akp nin yaptığı hatanın aynısını yapıyorlar, neden %1-2 lik oy için. Kısaca aynı posanın laciverti.