2014 KIA RIO 1.4 CRDI Önerir misiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan btrffd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

btrffd

Aktif Üye
Arkadaslar Merhaba kia rio almayi düşünüyorum. Daha önce hic kia hakkında bilgim yoktu. Çok da arastirmadim doğrusu. Beğendiğim araç 2014 model. 13.000 km boya vs yok. Araç 40.5 fiyat. Ne dersinizz?

özellik yönünden güzel tip de var herkeste olmayan arabaya binmenin tadı da başka olur

Hocam zarar edersin satarken bu arabaların ikinci eli çok çabuk değer kaybeder. Konfor ve özellik bakımından ahım şahım bir araba değil. 2-3 model eskisini al corsa, fiesta polo bakın derim o sınıfta. Bu sınıf araba şart değil dersen 2 model daha düş astra focus al derim. Bütçeniz gayet yüksek o paraya güzel araçlar bulunabilir.

senin yerinde olsam o paraya 2013 az kmli astra classic III comfort paket alır lpgmi takar keyfime bakarım ki ben geçen sene sıfır km aldım koltuk ısıtma ve sunroof hariç full ilk bakımından sonrada 11000 kmde yağlama kitli brc lpg dönüşümü yaptırdım yakıt olarak dizeli aratmıyor şuan :+1:
bu arada bahsettiğin arabayı pek bilmem etmem ama satarken aldığına çok pişman olacağına eminim

erhnhtms' Alıntı:
senin yerinde olsam o paraya 2013 az kmli astra classic III comfort paket alır lpgmi takar keyfime bakarım ki ben geçen sene sıfır km aldım koltuk ısıtma ve sunroof hariç full ilk bakımından sonrada 11000 kmde yağlama kitli brc lpg dönüşümü yaptırdım yakıt olarak dizeli aratmıyor şuan :+1:
bu arada bahsettiğin arabayı pek bilmem etmem ama satarken aldığına çok pişman olacağına eminim
hocam teşekkür ediyorum.
kafkas' Alıntı:
Alma :tr: Bu kadar net söylüyorum
almıyorum hocam :) bu kadar net.

erhnhtms' Alıntı:
bu bahsettiğiniz araç hatchback mi hocam? link vs var mı*

Araç çok güzel görünüyor. İç tasarım da dış tasarım da hoş.
hyundai kia yı kendisinden üste konumlandırıyor.

Ama arkadaşlar alma dediyse bir bildikleri vardır diyorum ve alma diyorum :)

fikrifirat' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:

evet sayın hocam sen hatcback bir araba örnek verdiğin için bende hatcback söyledim rengi dahil aynısı var bende çok memnunum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 7165/detay

Araba dehası olmaya gerek yok :wink: . @erhnhtms ın önerdiği opele bin sonra bir de kia ya bin farkı anlayacaksın zaten hocam. Denemesi bedava :+1:

erhnhtms' Alıntı:
fikrifirat' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:

evet sayın hocam sen hatcback bir araba örnek verdiğin için bende hatcback söyledim rengi dahil aynısı var bende çok memnunum

erhnhtms hocam. Lpg de yakıt sarfiyatını merak ediyorum ve eğer zorladıysanız astranın son sürati ne gördünüz ?

kafkas' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:
fikrifirat' Alıntı:
erhnhtms' Alıntı:

erhnhtms hocam. Lpg de yakıt sarfiyatını merak ediyorum ve eğer zorladıysanız astranın son sürati ne gördünüz ?

sayın hocam malum kış şartlarından dolayı kış lastiğim var ve yakıt tüketimini artırıyor (%5-10) ve yine malum kış şartlarından dolayı sabah soğuk motorun ısınıp lpgye geçme süresi uzuyor ve dolayısıyla benzin tüketimi biraz fazla oluyor ve tl bazında tüketim yükseliyor bu şartlar altında yaklaşık 25 tl lik benzin ve yaklaşık 50 tl lik lpg ile 325 km yol yaptım tamamı şehir içi diyebiliriz. kısaca km de 23 kuruş gibi bir değer çıkıyor (shell benzin:4.12 tl shell lpg 2.12 tl) yaz aylarında ş.içi 20 kuruşu geçeceğini sanmam. şehir dışı ise 100-110 bandında şu an 17 -18 kuruş aralığında ama 80 ve üzeri süratlerde kar lastikleri gerçekten direnç gösteriyor ve tüketimi artırıyor (sürekli kullandığım ş.dışı yolda aynı hızda yaz lastiğinde yol b. 6.0-6.2 arası gösterirken kar lastiği ile 6.6-6.8 gösteriyor)yine yazında şehir dışı 15-16 kuruşu geçmez. fikir vermesi açısından bir öğretmen arkadışım bugün söyledi 1.4 tdci fiestası var şehir içinde yaklaşık 7 litre tüketimi olduğunu söyledi (malum dizeller benzinli motorlara göre baya geç ısındıkları için soğukken onların tüketimide yüksek oluyorve ısınana kadar zaten ş. içinde kontak kapatıyorsunuz) 7x3.57 tl yaklaşık 24-25 kuruş. kısaca 1335 kg ağırlığında bir c sınıfı araç kendisinden oldukça hafif b sınıfı dizel bir araçtan tl bazında daha az yakıyor, en kötü ihtimalle aynı yakıyor diyelim daha ne olsun. :++:

hız konusuna gelince sürat felakettir sayın hocam ama çok merak ettiysen düzlükte 20 güzel bir meyil olursa hafif rampa aşağı 30 :+1:

kısaca 1335 kg ağırlığında bir c sınıfı araç kendisinden oldukça hafif b sınıfı dizel bir araçtan tl bazında daha az yakıyor, en kötü ihtimalle aynı yakıyor diyelim daha ne olsun

Evet bende böyle düşünüyorum ama millete anlatamadım bir türlü.

Hız felakettir doğru tabi de seviyorum ne yapayım :+1:

BBNET
Geri