2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
1. DÖNEM 30 AĞUSTOS İLKÖĞRETİM OKULU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU
TOPLANTI TUTANAĞIDIR.
TOPLANTI NO :1
TARİH :03.09.2009
SAAT :10:00
YER :Öğretmenler Odası
TOPLANTIYA KATILANLAR : Müdür Yardımcısı Feridun ÇIKAR, Bilişim Teknolojileri Ders Öğretmeni Tuğba ALTINTAŞ
03.09.2009 tarihinde 30 Ağustos İlköğretim Okulu‘nda Ders Öğretmeni Tuğba ALTINTAŞ ve Okul Müdür Yrd. Feridun ÇIKAR’ın katılımı ile yapılan toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri sırası ile görüşülmüştür.
GÜNDEM :
1. Açılış ve Yoklama.
2. Türk Milli Eğitiminin Amaçlarının okunması
3. Bilişim Teknolojileri Dersinin Amaçlarının Belirlenmesi
4. 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Bilişim Teknolojileri (Bilgisayar) Dersi Zümre Toplantı Tutanaklarının İncelenmesi.
5. Bilişim Teknolojileri Dersi Programının İncelenmesi.
6. Yıllık Planların Hazırlanması, Derse Hazırlık ve Günlük Planların Görüşülmesi
7. Bilişim Teknolojileri Dersinin İşlenişi ve Uygulanacak Metotların Tespiti.
8. Sınıf Düzeylerine Göre Okutulacak Basamakların Belirlenmesi
9. Proje/Performans Görevlerinin Görüşülmesi
10. Atatürk İlke ve İnkılâplarının Yıllık ve Günlük Planlara Dağılımı.
11. Belirli Gün ve Haftaların Yıllık Planlara Dağılımı
12. BT Sınıfının Kullanım Planının Hazırlanması
13. Öğrenci Ürün Dosyası ve Yıl Sonu Raporlarının Görüşülmesi
14. Diğer Zümre Öğretmenleriyle Yapılacak İşbirliği
15. Dilek ve Temenniler
GÜNDEM MADDELERİNİN SIRA İLE GÖRÜŞÜLMESİ :
1. Açılış ve yoklama yapıldı. Toplantı Ders Öğretmeni Tuğba ALTINTAŞ ve okul müdür Yrd. Feridun ÇIKAR’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya okul müdür Yrd. Feridun ÇIKAR başkanlık etmiştir. Zümre öğretmenleri toplantıya hazır olduğundan diğer gündem maddelerine geçilmiştir.
2. Türk Milli Eğitiminin amaçları Feridun ÇIKAR tarafından okunup incelendi. ( 1739 sayılı tebliğler dergisi )
3. Bilişim Teknolojileri dersinin amaçları Tuğba ALTINTAŞ tarafından okunup incelendi.(2492 sayılı tebliğler dergisi) Tuğba ALTINTAŞ dersin amaçlarına ilave olarak “ Öğrencilerimizi teknolojideki gelişmelere daha kolay ayak uydurması ve bu gelişmelerin takipçisi olmasını sağlamak için öncelikle bilişim teknolojileri dersini öğrencilerin sevdiği bir ders haline getirmek gerekir.” dedi.
4. 2008-2009 eğitim öğretim yılı Bilişim Teknolojileri (Bilgisayar) dersi zümre toplantı tutanakları incelendi.
5. Bilişim Teknolojileri dersi öğretim programı incelendi.( 2492 sayılı tebliğler dergisi ) Buna göre seçmeli olarak okutulan Bilişim Teknolojileri dersinin 4. ve 5. sınıflarda 2 saat, diğer sınıflarda 1 saat olarak işlenmesine karar verilmiştir.
6. Öğretmenler kurulu toplantısında alınan karara göre; “Öğretmen kılavuz kitabı olan derslerde ünitelendirilmiş yıllık planların ve günlük planların hazırlanıp idareye teslim edilmeyeceği” kararı alındığından dersin kılavuz kitabı takip edilerek işlenmesine karar verildi.
7. Sunum ve uygulama metotları daha sık kullanılarak, Bilişim Teknolojileri kılavuz kitabındaki etkinliklerin takip edilmesine, Yaparak öğrenmeye daha çok ağırlık verilmesine karar verilmiştir. Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilere not verilmediği için daha çok proje ve performans görevleriyle eğitim-öğretimin desteklenmesi sağlanacaktır.
8. Sınıf düzeylerine göre okutulacak basamaklar aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
4. sınıflar 4. basamak
5. sınıflar 5. basamak
6. sınıflar 6. basamak
7. sınıflar 7. basamak
8. sınıflar 8. basamak
Ders öğretmeni Tuğba ALTINTAŞ “ Öğrencilerin bilgisayar becerilerini ve geçen yılki performanslarını sene başında değerlendireceğim ve eğer gerekli görürsem her sınıfın bir alt basamağından başlayarak derslere devam edeceğim” dedi.
9. Her basamak için performans görevi verilmesine karar verildi. Her dönem en az 1 tane performans görevi verilmesi uygun görüldü.
10. 2504 sayılı tebliğler dergisinde Bilişim Teknoloji dersinde işlenecek Atatürkçülük konuları belirtilmediği için diğer derslerde yer verilen Atatürkçülük konuları incelenerek, Bilişim Teknoloji dersinin amaçlarına uygun Atatürkçülük konuları seçildi ve Bilişim Teknolojileri öğretmen kılavuz kitabındaki konuların işlenmesi esnasında bunlara yer verileceği kararı alındı.
11. Belirli gün ve haftaların yıllık planda gösterilmesine ve zamanı geldiğinde o konuyla ilgili bilgilendirme ve ders etkinliği yapılmasına karar verilmiştir.
12. BT sınıfının bakımı ve düzeni ile ilgili alınan kararlar şu şekilde sıralanmıştır:
1. Sınıfın düzeni ve bakımıyla sınıfı kullanan tüm öğretmenler ilgilenecektir.
2. Öğrenciler Ders Öğretmeni kontrolünde sınıfa gireceklerdir.
3. Her öğrenci yıl boyunca aynı bilgisayara oturacak ve her sınıf için oturma planı hazırlanacaktır.
4. Öğrenciler BT sınıfına çanta ile gelmeyeceklerdir.
5. BT sınıfının düzeni ve temizliği için öğrencilerden ekipler oluşturulacak ve dönüşümlü olarak sınıfın temizliği konusunda öğretmene yardımcı olacaklardır.
6. Oluşturulan ekipler aynı zamanda panoya bilgilendirici afiş, yazı vb. materyaller asacaklardır.
13. Öğrenci ürün dosyalarının dijital ortamda oluşturulmasına karar verilmiştir. Oluşturulan dosyalar flash bellek ya da CD’lerde saklanacak ve yılsonunda değerlendirilecektir.
14. Bu konuda söz alan Tuğba ALTINTAŞ “ diğer öğretmen arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları zaman her türlü desteği vererek onların bilişim teknolojilerini derslerine entegre etmelerini sağlamak gerekir. Bu konuda üzerime düşen her görevi yerine getireceğim” dedi.
15. Başka görüş olmadığından eğitim ve öğretim yılının hayırlı geçmesi dileğiyle toplantıya son verildi.
ALINAN KARARLAR:
1. Bilişim Teknolojileri sınıfının amacına uygun olarak kullanılması
2. Bilişim Teknolojileri sınıfının kullanılması konusunda diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği yapılması
3. Öğrencilerin BT sınıfını düzenli kullanması
4. BT sınıfı panosunun düzenlenmesi ve güncellenmesi
5. Bilişim Teknolojileri sınıfının ders dışı zamanlarda da kullanıma hazır ve açık olması
6. Ders etkinliklerini yaparken diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği yapılması
7. Performans görevlerinin verilmesi ve öğrencilerin performans görevini yerine getirmesinin sağlanması
8. Her öğrencinin ürün dosyasının oluşturulması
üzgünüm upload a zaman yoktu bebiş raha vermedi

umarım işinize yarar bende liseyi aldım sağolun