20.000tl - 30.000tl arası otomatik araç arıyorum.

Kodla Büyü

MUSDİ

Site Gezgini
Düzce deyim. yakın illerde arkadaşlar varsa aklınızda bulunsun. temiz , hatasız küçük araba olursa sevinirim. corsa önceliğimdir.

hocam uzun süre otomatik araç arayan biri olarak sana bu fiyatlara alabileceğin bir araba markası söylemeyeceğim ama otomatik araba şanzımanları hakkında 1-2 bilgi vereceğim;
1) eğer alacağı otomatik araba dizel olacaksa alırken önceliğin Volkswage(DSG şanzımanı sayesinde vites geçişlerini bile hissetmezsin) veya Renault(Edc şanzımanı çok nadirde olsa bazen vites geçişlerini hissettirir ama sorunsuzdu) olsun.
2) eğer alacağın araba benzinli olacaksa kesinlikle honda almanı tavsiye ederim. honda CVT şanzıman kullanır ve cvt ler sorunsuz şanzımanlar olarak bilinir. o yüzden honda ülkemizde otomatik şanzımanlı arabalarına en uzun garanti süresi olan 6 yılı vermektedir.
3) bilindiği üzere kardeş firmalar kia ve hundai tam otomatik şanzımanlarını kullanmaktalar. ikinci el de değer kaybı olsada otomatikleri oldukça iyidir ve az yakar.
4) Toyota ve Opel'in otomatiklerini pek tavsiye etmem. Toyota da vites geçişleri setr şekilde hissedilmekle beraber yağ kaçırma olayı en çok görülen şikayetlerden. opel yarı otomatiklerde çokça sorun vermektedir.

Hocam gerçekten iyi bilgilendirme yapmış. Bende bir süredir o fiyat aralığında otomatik araçları sıkça inceliyorum. Hocama ek olarak Citroen C3 alınabilir bir model diye düşünmekteyim. Fiyat ve yaş olarak uygun gibi. Ama bulman durumunda Honda jazz o fiyat aralığı içinde gerçekten sorunsuz binebileceğin bir araç diye düşünüyorum. Bende bu sıralar Jazz'a kafayı takmış bulunmaktayım. Ama aklında bulunsun Honda İ-SHİFT vitesten uzak dur diye söyleniyor internette. Onun haricinde diyecek sözüm yok :mrgreen:

2006 model c4 otomatik vites kullanıyorum. 4 ileri vites yarı otomatik kar ve spor modu var şu zamana kadar bi sıkıntı yaşamadım. vites geçişleri hissedilmiyor. Bunu ben değil arabamı süren otomatik vites kullanan biri dedi. ben ilk defa sürdüğüm için vites geçişinden pek anlamıyorum. incelemenizi isterim citroenleri de.

Hocam birincisi, o fiyat aralığında DSG şanzıman VW bulmanız zor. İkincisi ise, Honda, HRV modeli haricinde CVT şanzıman kullanmaz; tork konvektörlü klasik tam otomatik şanzıman kullanır. Toyota'nın şanzımandan yağ kaçırma olayını ilk kez bu forumda duyuyorum. Keçeler yıprandığında motordan yağ kaçırdığını ise bizzat kendi tecrübelerimle biliyorum. Bu durumda da kalın yağ kullanmak sorunu geçici olarak çözüyor.

Hocam bence o fiyat aralığında honda jazz 2007 modele kadar rahatlıkla bulursun.

m32m' Alıntı:
hocam uzun süre otomatik araç arayan biri olarak sana bu fiyatlara alabileceğin bir araba markası söylemeyeceğim ama otomatik araba şanzımanları hakkında 1-2 bilgi vereceğim;
1) eğer alacağı otomatik araba dizel olacaksa alırken önceliğin Volkswage(DSG şanzımanı sayesinde vites geçişlerini bile hissetmezsin) veya Renault(Edc şanzımanı çok nadirde olsa bazen vites geçişlerini hissettirir ama sorunsuzdu) olsun.
2) eğer alacağın araba benzinli olacaksa kesinlikle honda almanı tavsiye ederim. honda CVT şanzıman kullanır ve cvt ler sorunsuz şanzımanlar olarak bilinir. o yüzden honda ülkemizde otomatik şanzımanlı arabalarına en uzun garanti süresi olan 6 yılı vermektedir.
3) bilindiği üzere kardeş firmalar kia ve hundai tam otomatik şanzımanlarını kullanmaktalar. ikinci el de değer kaybı olsada otomatikleri oldukça iyidir ve az yakar.
4) Toyota ve Opel'in otomatiklerini pek tavsiye etmem. Toyota da vites geçişleri setr şekilde hissedilmekle beraber yağ kaçırma olayı en çok görülen şikayetlerden. opel yarı otomatiklerde çokça sorun vermektedir.

10 yıllık otomatik vites honda civic kullanıcısı olarak diyorumki HONDA HAYAT ONDA :) otomatik deyince hondadan başka tanımam...

Hocam ben de kardeşime bakıyorum 30.000 tl ya kadar. Yazdan beri kendim için baya araştırdım ve Aralık ayında 2011 otomatik Ford Focus aldım kendime.
m32m genel olarak doğru bilgi vermiş.
Benzinli arabaların çoğu tam otomatiktir ve bakımları düzgün yapıldığı sürece 200.000 kmleri rahat görür. Tam otomatikler geçişleri hissettirmez. Opel, Ford, Toyota, Hyundai gibi arabaların çoğu benzinlisinde 4 ileri tam otomatik vardır. Hondada 7 ileri, Chevroletlerde 6 ileri ve Fordların 2011 sonralarında da 6 ileri vardır. (Toyotaların eski modellerinin bir kısmında 6 ileri yarı otomatik vardır.)
Dizel araçlara gelince otomatik konusunda çok başarılı değildir. Çünkü neredyese hepsi yarı otomatiktir ve şanzıman ve baskı balata sorunlarını çok çıkarır ve otomatik keyfi baız durumlarda eziyete dönüşür. Fordlarda 2005-2007 civarı dizel tam otomatik vardı ama onlar da sorunlu.
Dizel otomatiklerde Volkswagen ön planda ve son yıllarda Renault'un EDC şanzımanı da bir DSG kopyası olduğundan iyi deniliyor ama onlarda bile sorun çıkabiliyor.
İşiniz biraz şans ve biraz da dikkat. İyi araştırıp arabaya da iyi bir servise baktırıp almanızı öneririm.
Tüp sorun değilse 2006 model civarlarında Honda Jazz alabilirsiniz. Ama piyasa olsun diyorsanız. Polo, Yaris, Corsa alternatif olabilir.

BBNET
Geri