2 şube 3 sınıf 7 seçmeli ?

Kodla Büyü
deftones' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
deftones' Alıntı:
E okul dan excele öğrenci listesi alıp yollarsan çok şık bir seçmeli tablosu hazırlayabilirz

hocam bu işin mantığını biraz anlatsan olurmu? tabloları inceledim ama nasıl yaptınız?
hocam ilk yüklediğim basit tabloda verileri işlerseniz işlemler nasıl olacak kısa biir anlatım yapabilirim

liste okulda kaldı :( yarın yüklerim, fırsatınız olurda yardım ederseniz çok sewinirim, çünkü işin içinden çıkamadım

kesifci' Alıntı:
deftones' Alıntı:
kesifci' Alıntı:
deftones' Alıntı:
E okul dan excele öğrenci listesi alıp yollarsan çok şık bir seçmeli tablosu hazırlayabilirz

hocam bu işin mantığını biraz anlatsan olurmu? tabloları inceledim ama nasıl yaptınız?
hocam ilk yüklediğim basit tabloda verileri işlerseniz işlemler nasıl olacak kısa biir anlatım yapabilirim

liste okulda kaldı :( yarın yüklerim, fırsatınız olurda yardım ederseniz çok sewinirim, çünkü işin içinden çıkamadım
Yüklerseniz gün içerisnde girdiğimde elimden geldiğince yardımcı olmayaca çalışırım

kulüplerde başınız ağrıyormuydu?
x kulubünü seçen öğrenciler y sınıfında buluşuyor ve dersini işliyordu...
yada okul sonrası egzersiz yapan öğrenciler için sorun yaşanıyormuydu?
burada mantık seçmeli dersleri şube bazında değil ders bazında düşünmek ve programı ona göre oluşturmak, şuan sadece 5ler seçtiği için bu şekilde yoksa seneye 5 ile 6 lar aynı sınıfta olabilecek...

Şu 10 kişi seçerse sınıf açılır mantığını kim getirdiyse şu ders programlarını ona vermek lazım. Bir örnek yapsın bakalım nasıl olacak? Düşünmeden etmeden ben yaptım oldu diye yaparsan olacağı budur.

amip33' Alıntı:
Şu 10 kişi seçerse sınıf açılır mantığını kim getirdiyse şu ders programlarını ona vermek lazım. Bir örnek yapsın bakalım nasıl olacak? Düşünmeden etmeden ben yaptım oldu diye yaparsan olacağı budur.
Hemşerim herşeyde vardır bir hayır. Bilişimi 50 kişi seçmiş bende 4 sınıf oluşturup 8saat ders sahibi oldum. Derslerde öğrenci sayısı az ders saati 2 saat. Geçen seneye nazaran daha iyi oldu

EynelMefer' Alıntı:
kulüplerde başınız ağrıyormuydu?
x kulubünü seçen öğrenciler y sınıfında buluşuyor ve dersini işliyordu...
yada okul sonrası egzersiz yapan öğrenciler için sorun yaşanıyormuydu?
burada mantık seçmeli dersleri şube bazında değil ders bazında düşünmek ve programı ona göre oluşturmak, şuan sadece 5ler seçtiği için bu şekilde yoksa seneye 5 ile 6 lar aynı sınıfta olabilecek...
sayın hocam klüpler gibi basit değil. bazı durumda sınıfı 2 ye bölme zorunda kalabiliyorsun.örneğin 150 kişi var hepsi bilişimi seçti nasıl olacak. Karmaşık bir durum var .

hocam 150 kişi seçmiş olsun 30 ar dan 5 sınıf yapar, siz alabilceğiniz kadarını alacaksınız nedir bu en fazla 4 sınıf( çünkü 8 saat seçmeli ders var 4*2)kalan bir sınıfı da müdür bey almak isteyen varmı diye soracak alan olursa onu da o verecek tabi ki lab varsa çünkü labınız tüm seçmeli derslerde dolu olacak...burada istisnai durum oluyor dersiniz lab dersi olduğu için yoksa sınıf dersi olsaydı başka bir öğretmen dersi başka bir derslikte verecekti, siz 150 kişiyi 4 sınıf olacak şekilde paylaştıracaksınız yapacak birşey yok, kalabalık sınıfınız olacak, çözüm bu, bence...

deftones' Alıntı:
şimdi sayın hocam baı öğrencilerin seçtiği seçmeliler tam değil ama kaba tasklak bir dosya yüklüyorum.

Hocam bu sistemde sınıf sayıları çok düşük oluyor, örneğin bilim uygulamaları dersini seçen 20 kişi ve 3'e bölünmüş, sınıf sayıları pazartesi 3 öğrenci, salı 6 öğrenci, çarşamba 11 öğrenci oluyor.

hocam 17 tane öğrenci seçmedi demişti. ve tabloda dikkat etdiyseniz eksik veriler baya fazla. veriler tam olduğunda öğrencilerin günlerinde değişiklik yapılabilir. mevcut verilerle sağlıklı sonuç olmaz

ben anlamıyorum yaa :(
tablo ile nasıl yapacaksınız ve neyi yapacaksınız? çocuklar seçim yapacak, seçimden sonra bir seçim daha yapacak (bana göre)
tablo ile anlatılıyorsa rajon buysa :)
en basitinden şu şekilde olsa sorunu olan olacak mı?

Ekli dosyalar

• secmeli.jpg
    secmeli.jpg
    53.6 KB · Görüntüleme: 511
hocam küçük okullarda sorunu bu tabloyla halledebilirsiniz ama bizim okulda yaklaşık 150 öğrenciyi yerleştirdik, mesela matematik uygulamalarını 110 kişi seçmişti, bu durumda istediğiniz kadar tablo yapın, öğrenciler çakışıyor,
dersler,sınıflar,öğrenciler bu kadar veriyi tabloyla çözemezsiniz, öğrencileri tek tek ele almak zorundasınız.

ygencay' Alıntı:
hocam küçük okullarda sorunu bu tabloyla halledebilirsiniz ama bizim okulda yaklaşık 150 öğrenciyi yerleştirdik, mesela matematik uygulamalarını 110 kişi seçmişti, bu durumda istediğiniz kadar tablo yapın, öğrenciler çakışıyor,
dersler,sınıflar,öğrenciler bu kadar veriyi tabloyla çözemezsiniz, öğrencileri tek tek ele almak zorundasınız.

x=mat uyg olsun
y=23 değilde y=110 olsun
a nın ve k nın yanına bir x ekleyeceksiniz, mat öğretmeni 3gün ders verecek 2şer saatten 6 saat...110 kişiyi de 3 sınıfta toplayacaksınız...
sorun çözülür mü?

Bu ne karisik bir is boyle, biz 4 tane secmedi sectik. Hepsinide carsambaya aldik, carsamba 8 saat islenecek.

aynı öğrenci aynı zamanda a ve k'yı da seçebilir, sizin önerdiğiniz sistemde illaki öğrencileri yerleştirirsiniz ama sınıftaki öğrenci sayıları çok farklı oluyor, bizzat denedim hocam, bir sınıf 20 kişi olurken bir sınıf 80 kişi oluyor.

ayrıca b dersini seçmeyen öğrenciler ne yapacak mesela, bütün öğrencilerin 8 saat seçmeli ders alması gerekiyor.

hocam iddialı olacak ama max sınıf mevcudu 40 tutmakla (en fazla 120 kişi) 3 sınıf oluşturup tüm seçimleri yerleştirebiliriz...
tabloya dikkatlice bakarsanız çakışma olmamakta sayın hocam...

agah hocam, 5 e giden her bir öğrencinin tam 36 saat ders görmesi gerekiyor yeni sistemde, yaptığınız program yanlış olmuş...tüm 5 ler ortak 4 ders seçmeyecek, her bir öğrenci 4 derse girecek ayrı ayrı...

b dersi örnek bir ders, onun yanına /d/e/f derslerini ekleyebilirsiniz..sarı yerler seçmeli dersler önemli olan bu, aynı anda alınan ders saatini imkanınıza göre isterseniz 8 yapın isterseniz 1 yapın size kalmış...

ben çok farklı alternatifler düşündüm, yalnız bu kadar karışık verinin içinde zor da olsa öğrencilerin tek tek ele alınıp yerleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum,
hocamın gönderdiği dosya üzerinde böyle bir çalışma yaptım

Ekli dosyalar

• xxx.rar
    xxx.rar
    9.4 KB · Görüntüleme: 139
300 tane 5. sınıf öğrencisi var 6 şube 11 farklı ders seçilmiş bazı derslerden 3 4 sınıf açmak gerekiyor. Bu tabloda yapabilir miyiz ?

hocam bizde 150 kişiyi yerleştirdik, aynen bizdede 6 şube 11 farklı ders ve bazı derslerde 3-4 sınıf açtık. Bu tabloda yada kağıt üzerinden fark etmez ama mantığı doğru kurmak lazım. Böyle bir tablo oluşturup öğrenciler hangi dersleri seçtiyse onları işaretlerseniz, yardımcı olmaya çalışırım.

ygencay' Alıntı:
hocam bizde 150 kişiyi yerleştirdik, aynen bizdede 6 şube 11 farklı ders ve bazı derslerde 3-4 sınıf açtık. Bu tabloda yada kağıt üzerinden fark etmez ama mantığı doğru kurmak lazım. Böyle bir tablo oluşturup öğrenciler hangi dersleri seçtiyse onları işaretlerseniz, yardımcı olmaya çalışırım.
biz sadece 5.sınıflar 1 ders erken gelecek şekilde yapmayı düşünüyoruz. Yani 5.sınıflar 7 de gelecek diğerleri 7:50 de ilk derse gelecek. ilk saatler ve son ders saatlerini seçmeli derslerle doldurmayı düşünüyoruz. Ama dersler 2 şer saat oldugu için bunları 1+1 yapmayı planladık bazı dersleri.Böyle oluncada işler karıştı. Derslik sıkıntı var 2 tane tamamen boş sınıf 2 tane toplantı odası 1 fen labı 1 bilg. labı boş olarak görünüyor şimdi. Sizler nasıl yaptınız

bir seçmeli dersi bir öğretmen en fazla 4 sınıfa verebilir...yani 4 sınıf açacaksanız şube sayısı ve seçmeli ders sayısı önemli değil program yapılabilir...

EynelMefer' Alıntı:
bir seçmeli dersi bir öğretmen en fazla 4 sınıfa verebilir...yani 4 sınıf açacaksanız şube sayısı ve seçmeli ders sayısı önemli değil program yapılabilir...

evet hocamın da dediği gibi şube sayısı, ders sayısı ve dersin 1. yada 8. saatte olması önemli değil, zaten önce seçmeli ders programını yapıp, daha sonra diğer programı yaparsanız bir sıkıntı yaşamazsınız.

EynelMefer' Alıntı:
hocam iddialı olacak ama max sınıf mevcudu 40 tutmakla (en fazla 120 kişi) 3 sınıf oluşturup tüm seçimleri yerleştirebiliriz...

agah hocam, 5 e giden her bir öğrencinin tam 36 saat ders görmesi gerekiyor yeni sistemde, yaptığınız program yanlış olmuş...tüm 5 ler ortak 4 ders seçmeyecek, her bir öğrenci 4 derse girecek ayrı ayrı...

hocam biz 5lerde 2şube var 5 tanede seçmeli var

temel dini bilimler 27 kişi
mat 16 kişi
bilişim 19 kişi
okuma 24 kişi
yabancı dil 26 kişi

bunları nasıl yerleştirebiliriz programa

ben farklı bir yöntem buldum arkadaşlar;
Bizim okulda seçilen dersler Matamatik (nerdeyse hepsi), Kuran (3 te ikisi), bilişim (3 te ikisi), okuma (yaklaşık yarıdan biraz fazla),birde yabancı dil(yarıdan biraz fazla) böle olunca bende ders ders düşünmek yerine öğrencinin seçtiği 4 seçime yoğunlaşarak şu grupların çoğunlukta olduğunu gördüm, aşağıdaki grupları oluşturdum ve öğrencileri bu gruplara yerleştiricez, gelmiyen öğrencileri öğrenci sayısı az olan gruplara yönlendiricez,dikkat etmeniz gereken nokta aşağıdaki gruplarda öğrencilerin kesişimi yok bu bize avantaj sağlıyor.

mat,Kuran,bilşim,okuma
Mat,Kuran,okuma,yabancı dil
Mat, bilişim,okuma,yabancı dil
Mat,bilişim,kuran,yabancı dil

sonra gelelim ders programını yapmaya, 5 lerin pazartesi ve cumaları 6 saat, salı çarşamba ve perşembeyi 8 saat olarak ayrladım,sonra 5 lerin perşembe gününü tamaman kapatıp bu 8 saate sadece seçmeli dersleri elle yerleştirdim, tablo şu an okuldaki çekmecemde ama oldu, 4 e 5 lik bir tablo yaptım, 4 lük kısım saatleri (4x2=8), 5 lik kısımda seçilen 5 dersi ifade ediyor, bu tabloyu yaparken yukardaki 1. grup 1.satırda mesala mat işaretliye 2. satırda kuran işaretli , böle böle perşemb e gününe bütün seçmeli dersleri ayarladım....

en güzelini biz yapmışız sınıfları seçmeli derlere göre yaptık... örneğin 5a sınıfı Kuran, Hz.Muhammed (s.a.v)'in hayatı, Spor Etkinlikleri, Bilim Uygulamaları.. bu derleri seçenleri aynı sınıfta topladık.. zaten genellikle bu dersler seçildi birde Matematik Uygulamaları var..5. şubeyi buna göre ayarladık...

demre42' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:

hocam biz 5lerde 2şube var 5 tanede seçmeli var

temel dini bilimler 27 kişi
mat 16 kişi
bilişim 19 kişi
okuma 24 kişi
yabancı dil 26 kişi

bunları nasıl yerleştirebiliriz programa

Ekli dosyalar

• secmeli.jpg
    secmeli.jpg
    72.5 KB · Görüntüleme: 528
BBNET