ben farklı bir yöntem buldum arkadaşlar;
Bizim okulda seçilen dersler Matamatik (nerdeyse hepsi), Kuran (3 te ikisi), bilişim (3 te ikisi), okuma (yaklaşık yarıdan biraz fazla),birde yabancı dil(yarıdan biraz fazla) böle olunca bende ders ders düşünmek yerine öğrencinin seçtiği 4 seçime yoğunlaşarak şu grupların çoğunlukta olduğunu gördüm, aşağıdaki grupları oluşturdum ve öğrencileri bu gruplara yerleştiricez, gelmiyen öğrencileri öğrenci sayısı az olan gruplara yönlendiricez,dikkat etmeniz gereken nokta aşağıdaki gruplarda öğrencilerin kesişimi yok bu bize avantaj sağlıyor.
mat,Kuran,bilşim,okuma
Mat,Kuran,okuma,yabancı dil
Mat, bilişim,okuma,yabancı dil
Mat,bilişim,kuran,yabancı dil
sonra gelelim ders programını yapmaya, 5 lerin pazartesi ve cumaları 6 saat, salı çarşamba ve perşembeyi 8 saat olarak ayrladım,sonra 5 lerin perşembe gününü tamaman kapatıp bu 8 saate sadece seçmeli dersleri elle yerleştirdim, tablo şu an okuldaki çekmecemde ama oldu, 4 e 5 lik bir tablo yaptım, 4 lük kısım saatleri (4x2=8), 5 lik kısımda seçilen 5 dersi ifade ediyor, bu tabloyu yaparken yukardaki 1. grup 1.satırda mesala mat işaretliye 2. satırda kuran işaretli , böle böle perşemb e gününe bütün seçmeli dersleri ayarladım....